Vezeted a háztartást, gyereket nevelsz, hogy jut idő magadra? (beszélgetés)
Nem kell ahhoz ingázni hogy 1-1,5 óra legyen az út a munkahelyre
Pest egyik széléről átutazni a másikba simán van annyi mint faluból a városba utazni
És bizony az ember volt hogy reggel 6-kor vitte a gyerekeket mikor már jártak közösségbe.
Mert én már 5-kor hajnalba mentem.
És nem haltak bele.Becsülettel délután 4-ig ott voltak.pedig a kicsi még épp hogy betöltötte a 2 évet.
Kettőt találhatsz!!!!!
De most komolyan nem tudom, h panaszkodik, vagy dicsekszik...
Szerintem ilyen ovi nincs, ahová csak fél nyolcra lehet vinni a gyereket. Ha igény van rá egy dada mindig ügyeletben van reggel.
Egyébként egy nagyobbacska gyerek már egyedül is el tud menni.Amikor a nagyobb fiam 9 volt, a kicsi 6, egyedül készültek el és mentek az oviba. Persze minden oda volt készítve és telefonos ébresztőt is tartottam.
Igen, de azért 6-4 ig lehet dolgozni nem?
Én ált 6-2 ig dolgozom, vagy 7-3 ig.
Nagy ritkán kényszer szabi, vagy előbb el lehet jönni,attól függ milyen az időjárás.)(mondjuk akkor az minusz a fizuból)
Minden oviban igény esetén mehet előbb a gyerek és maradhat tovább
-Van aki ilyen esetben viszi magával a gyereket( a munkahelyéhez közeli oviba, suliba)
-Vagy szépen megkér az anyósát hogy menjen el a gyerekért ,vagy a szomszédot akinek a gyereke szintén abba az oviba jár
Ja és addig örülj míg otthon vagy!
Ha így sem tudsz magadra időt fecsérelni, mi lesz veled ha majd dolgozol?
Én csak azt nem értem, hogy ha egésznap otthon vagy és ne dolgozol, akkor miért nem jut időd magadra?????
Nekem jut, pedig dolgozom.
Vagy az ember várja el a napi főtt ételt, és a napi takarítást??
Szia!
Én is furcsállom kicsit ezt a kérdést... és osztom a mondást, mindenkinek arra van ideje amire akarja...
nekem két gyerekem van (7 és 1,5 évesek). Főzök, mosok, takarítok, gyereket nevelek. Az elsővel leérettségiztem, most egyetemre járok :)
Mindig van rendes kaja, vasalt ruha..stb. de én is eljutok fodrászhoz, tornázni..stb.
Nekem sem segít senki mert anyós is dolgozik, és mivle ő már idős nem várhatom el tőle hogy ugrabugráljon a kedvünkért.
én össz 4 évet voltam otthon a két gyerekkel, és amig a kicsi nem volt bölcsis, addig otthon voltak velem,akkor úgy ment a házimuka, hogy szépen befogtam, hogy csinálják ők is.Segítettek a főzésben, a mosásban,még takarítottak is.
Mikor meg visszatértem dolgozni, akkor is megoldottam.Megbeszéltük hogy munka mellett kevesebb idő jut a háztartásra, és így én is kedvemre gépezhetek, esetleg meg tudok nézni én is valami jó filmet.Csak akarni kell, ennyi.
Nem szabad elvárni azt hogy az anyós segítsen.Ha nem akar nem akar.A gyerek meg járhat egész napra oviba
Bocs, de nagyon béna lehetsz!
Más nők gyerekek, főállás, háztartás vezetése mellett tudnak időt szakítani magukra.
Nekem a GYES-es évek voltak életem legszebb időszakai. Eljártam bridzselni, kozmetikushoz, stb.
Azért vannak az apukák, rokonok, barátok, hogy az ilyesmikhez hozzásegítsenek.
Miért nem úgy szervezed a napod, hogy amíg a gyerek oviban van, akkor csinálod a saját programjaid?
Se takarítani, se főzni nem muszáj minden nap. A háztartási munkába egy 4 évest már bele lehet vonni, lehet együtt csinálni.
nemáááááááááár
Csak ezért ülsz otthon?
A dolgozó anyák 99%-a elviszi munka előtt a gyereket és megy érte munka után
És? Tudod milyen!Kész, túl kell lépni rajta és saját magatoknak megoldani. Az, hogy minősíted, és idegesíted magad rajta nem lesz jobb.
Nekem nincsen se anyósom, se apósom. Apukám meghalt, anyukám még él, de kicsit messze lakik, hogy hozzá szaladjak ha gondom van .A párom reggeltől estig dolgozik, és egy évben többször is külföldön van.
Egyedül vagyok teljesen. Elfogadtam azt, a tényt, hogy nekem nem lesz segítségem, és ennek fényében oldom meg a dolgainkat. Gyereket nevelek, háztartást vezetek, dolgozom, és épp a második babánkkal vagyok várandós. De jut idő magamra. Ha máshogy ne akkor úgy hogy viszem magammal.
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ki kezelje egy háztartásban a pénzt?