Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Vese operációval, vese kivételével kapcsolatban tudna valaki információt? fórum

Vese operációval, vese kivételével kapcsolatban tudna valaki információt? (tudásbázis kérdés)

2012. febr. 20. 19:19

Szia Smumika!


Köszönöm szépen Neked is, hogy ilyern hosszan, részletesen írtál.


Bizakodunk, hogy nem lesz semmi gond, és gyors lesz a felépülés.

2012. febr. 20. 12:44

Szia!Velünk már lassan 9 éve történt ez meg ,hogy terheségen alatt már kiderült a kisfiamnál a vesénél látnak valamit de nem lehetet tudni mit ,így mikor szültem (időben nem hamarabb nem később problémamentes terhesség és szülés és 53 centivel meg 3800 grammal)ott várt a gyerekorvos is aki vesékel foglalkozott.

Hozzáfüzöm mikor megszületett és felemelte a doki a kisfiam egyből lepisilte ami én szerintem jó volt mert így már sejtettem vizeletet tud kiválasztani a vese.

Na ekkor őt egyből vitték vizsgálni sőt másnap reggel át is vitték a gyerekosztályra ahol vérvétel,uh,ct megtörtént de ekkor is láttak valamit a jobb vesénél de nem tudták mi az így 2.5 hét után Nyíregyházáról a Debreceni klinikára küldtek ,ott még csináltak egy mri-t is.amugy a vizelete jó volt minden vizsgálatnál rendszeresen pisilt evett ivott nem volt gond .

Debrecenbe odajött a doki feltáró mütétet kell végezni ekkor volt a kisfiam 1 honapos ,mert nem tudják mi ez ciszta vagy esetleg valami rosszabb.Megvolt a mütét el kellett távolitani a jobb veséjét mert multicisztás volt ami nőt még így is nagyobb metszést kellett csinálniuk mert nem fért ki akkor kb 10 centis volt az nem müködött csak nőt az a vese .A másikban van egy kis tágulat eleinte félévente ma már évente járunk vele kontrollra nincs gondunk .Láz esetén vizeletet kell ellenőrizniesetleg .De eddig a 9 év alatt 2 x volt felfázva de akkor is kismértékben mert 3 nap mulva már negativ eredményünk volt ugyhogy mindig figyelek mennyit pisil milyen gyakran.Amugy nincs gondja vele nem jár sűrűben vécére sőt ritkán jár attól függ mennyit iszik de ő általában 1,5 litert megissza.

Bár lehet ezzel nem segitettem neked de ne aggodj egy vesével iy el lehet élni szépen .Műtét után még 2 hétig voltunk bent de ő csecsemő volt.Meg annyi füszeres ,sós étel kerülése mert az terheli a vesét ,meg vigyázni kell nehogy felfázon ,sok-sok folyadék viz vagy tea a legjobb .

Műtéti heg neki a pocakján van szinte oldalt inkább nekünk olyan varrat volt akkot ami kiesett meg mütét után nem érhette a viz a sebet mig ki nem eset a varrat .

Lehet nem tudtam segiteni deaz adatlapomon van kép a kisfiamrol a nagyobbik az megláthatod szép nagy fiu nem látszik rajta hogy 1 vesével él.

2012. febr. 19. 14:40
Nagyon szívesen és nagyon köszönjük!
6. horakulum (válaszként erre: 5. - Malkata)
2012. febr. 16. 15:08

Köszönöm malkata az információkat! Kedves Tőled, hogy ilyen részletesen leírtad. Kívánok a kislányodnak egészséges, további operációktól mentes,elégedett életet! :)


Tudom, hogy van aki fél veséle születik és él, akár tudtán kívül is. De tudod, "elveszíteni" egy szervünket, olyan félelmetes...


Sajnálom, hogy ilyen kevesen írtak/tatok. Hihetetlen, hogy egy ekkora közösségben - több, mint 300 ezer ember - alig akad, akit érint ez a téma. Minden esetre, akkor ennek örülni kell! Sok embernek ép még a veséje. :)


Azért, ha valaki erre téved, megköszönöm az infót. Márc. 7-ig még van egy kis időnk tájékozódni.


Köszönöm!

5. malkata (válaszként erre: 3. - Horakulum)
2012. febr. 15. 16:48

Akkor csak annyit, ami egyezhet.


Kislányom 2 éves múlt, neki kb 8 cm vágása van enyhén ívesen oldalt, picit hátrafele a bordák alatt.


Műtét után sajnos rögtön felébredt, fájdalmat akkor érzett, mivel az érzéstelenítőt szállítás közben nem kapta, csak a kórteremben kötötték be újra. Mivel folyamatosan kapta epidurálisan a fájdalomcsillapítót nem érzett fájdalmat, bár kellemetlen volt neki a dréncső ami a sebből jött ki, de nem gondolnám elviselhetetlennek.


Első 2 napban a közérzete vacak volt, bágyadt, nem mosolygott, persze ő ránk is haragudott, hogy engedtük bántani. Harmadnap estére már bicebócán sétálhatott (miután kiszedték a sebdrént), negyednap viszont futott ugrált csibészkedett.


Műtét utáni hetekben párszor panaszkodott pillanatnyi nyilalló fájdalomra, valamint egy kicsit megnyúlt a hasfala a műtét közbeni seb tágításkor, így kicsit "fura" a hasa alakja, de elvileg fél év alatt rendbe jön. A rövid fájdalmak is főleg a műtét közbeni átrendezések miatt lehettek, megszűntek.


Nem tudom ide tartozik e, de ismerek olyan embert aki tudtán kívül fél vesével élte le az életét, nagymama korában véletlenül derült ki. Lehet teljes értékű életet élni.

4. horakulum (válaszként erre: 2. - Malkata)
2012. febr. 15. 15:50

Szia malkata!

Minden infó érdekel, bár azt hiszem, a vesmedence eltér a "mi esetünktől". De köszönöm Neked!

2012. febr. 15. 15:49

Sziasztok!


Ha van köztetek, vagy hozzátartozótok között olyan, akinek megoperálták (tehát esetleg nem kellett eltávolítani a teljes vesét- tudom, ez utóbbi ritka), vagy kioperálták az egyik veséjét, akkor kérlek Benneteket, szíveskedjetek az egész procedúráról, kórházi tartózkodásról, felépülési folyamatról a saját tapasztalaitokat megosztani velem! Köszönöm.


-Érdekel többet között magának az operációnak a lezajlása, időtartama.(Tudom, hogy az orvos mindent elmond majd, de kicsit szeretné(n)k tájékozódni.

-A vágás elhelyezkedése.

-Műtét utáni ébredés, általános közérzet, első talpraállás.

-Folyadékofogyasztás műtétet követően?

-Vannak/voltak-e gondok a vizelet kiválasztással a műtétet követően?

-Fájdalom (tudom, ez egyéni elbírálás alá esik) mértéke.

-Mennyi ideig volt/ál a kórházban még?

-Mennyi idő alatt épült(él) fel annyira, hogy a régi önmaga(d) lehetett(lehettél)?

-Nem volt semmi gond a műtét után a vizelet kiválasztással, amíg az egy vese átvette a másik feladatát?

-Milyen volt az általános közérzet(ed)? Gyenge volt(ál), levert?

-Utána kellett diétázni? Mennyi folyadékot kellett inni? Esetleg szedett/szedtél korábban vízhajtót?


Minden érdekel, kérlek írjatok!


u.i.:Édesanyámról van szó, őt fogják operálni.

2012. febr. 15. 15:43
Kislányomnak év elején volt vese műtétje, a vesemedencét plasztikázták elzáródás és tágulat miatt. Nem tudom, tudok-e segíteni, de hátha.
2012. febr. 15. 15:41
Vese operációval, vese kivételével kapcsolatban szeretnék információt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook