Véreset hányt a macskám, mi lehet az oka? (tudásbázis)
Szia!
Hogy van a cicád,van valami javulás?Evett valamit?
Nem figyeltem eléggé!:)
Akkor nektek nehezebb dolgotok van.Nekünk a régi cicánk is,és a mostani is,amit egyszer nem evett meg,azt máskor sem ette/eszi.
hairball control
ez van ráírva, és megakadályozza hogy összegyűljenek gombóccá a szőrszálak.
Milyen a szôrlabda elleni táp?Itt még nem láttam ilyet,vagy csak nem figyeltem rá?!
A jelenlegi cicánk most hét hónapos,mostanában kezdtem neki felnôtt tápot venni,úgy néz ki ô is elég hosszú szôrû lesz,(anyja perzsa,apja ismeretlen:D),jó lenne neki ilyen tápot venni.
Hát,sajnos sok ötletem nincs.Másodjára van már cicánk(az elsô sajnos 5 évvel ezelôtt meghalt),mindkettô válogatós.(volt)
Annyit tudtam tenni,hogy kitapasztaltam,mi az amit szeret,és azt adtam/adom neki.
Ismerôs a kidobott kaja esete,nálunk is számtalanszor elôfordult.Igaza van az egyik elôttem szólónak,hogy inkább éhenhal,mintsem megegye.(vagy nagyon okos,és tudja,hogy elôbb-utóbb úgyis kap mást:DDD)
Nekünk uez volt. Perzsamacska, többször hányt, a vége felé már véreset. Elvittük állatorvoshoz, nem talált semmit, azt mondta 8 órán keresztül ne adjunk neki semmit, utána próbálkozzunk, ill. adjak neki 5 napon keresztül napi 2-szer 1,5 cm szőroldó pasztát.
Eredmény: 2 nap után elkezdett szőrt kakilni, ill. kihányt egy dió nagyságú gombócot (mindezt úgy, hogy direkt perzsa tápot kap, amiben van elvileg szőroldó, ill. hetente kapott pasztát)
Azóta semmi baja, most váltottunk tápot, kap konzervet is, ill. hetente 2 cm pasztát. Egyelőre az öklendezés elmaradt, ill. az étvágytalansága is megszűnt.
A hányást okozhatja, hogy szőrgombóc van a gyomrában, amitől nem tud megszabadulni, ill. tele lehet vele az emésztőcsatorna is. Azt, hogy kórosan nagy-e a golyó és van-e szükség műtéti eltávolításra, azt csak állatorvos tudja megmondani. A vér lehet attól is, hogy túl sokat öklendezett már, és az éles alomdarabok felsértették a gyomrát vagy a nyelőcsövét. Nekünk UH-t csináltak, így nézték a szőrt, de akkor már nem volt nagy galacsin a gyomrában, mikor nézték, korábban egész nap szőrt hányt szegénykém.
Szegény cicus!
Megnéztem a cicás könyvemben,nagyjából azt írja amit a doki mondott.Azt írja,hogy az utolsó hányási rohamtól számítva kb.8 órán át ne adjunk neki enni,csak inni kis adagokban,és figyelni,hogyan reagál rá.Ha továbbra is hány,akkor orvoshoz kell vinni.
Jobbulást neki! :)
Azért majd írj, ha meggyógyult!
Vidd el dokihoz.Lehet mérgezés is,de lehet hogy a gyomra,nyelőcsöve sérült meg valamitől.
A vér komoly gondot is jelezhet!
További ajánlott fórumok:
- Lehet hogy belebújt az ördög a macskámba?
- Mi baja lehet a macskámnak? Köhögés, nyelési nehézségek
- Sokat iszik a macskám, ez lehet valami betegség?
- Szerintetek mitől lehet, hogy a macskám mostanában nagyon válogatós lett?
- Észrevettem, hogy néha véres a macskám széklete.Szerintetek mitől lehet?
- A macskám tüsszög, köhög, nem eszik, talán megfázott? Mi a véleményetek, mi baja lehet?