Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Velencei kacsamáj recept

Velencei kacsamáj recept

A Velencei kacsamáj hozzávalói:
4 nagy fej hagyma
15 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1 púpos evőkanál morzsolt zsálya
5 dkg mazsola
50 dkg kacsamáj
3 evőkanál balzsamecet


A Velencei kacsamáj elkészítési módja:
Az olaj felét felforrósítjuk, rádobjuk a hagymakarikákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zsályával s fakanállal jól átforgatjuk. Lefedve mérsékelt lángon 20 perc alatt puhára pároljuk, menet közben egyszer-kétszer megkeverve. A mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi felforraljuk, s lehúzzuk a tűzről. A májat kétujjnyi csíkokra vágjuk, elkezdjük kisütni egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőben. Összeolvasztjuk a maradék vajat és olajat, majd kb. 5 perc alatt megsütjük rajta a májcsíkokat. Néha megkeverjük, de túl sokszor nem szabad, mert esetleg szétesnek. Jobb megoldás, ha inkább rázogatjuk a serpenyőt. Amikor a máj megsült, hozzáadjuk a mazsolát, erősítünk a lángon, és a serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet. Ha abbahagyta a sistergést, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük a májat, majd a tűzről lehúzva lefedjük, hogy ne hűljön ki. Tálalás előtt a megpuhult hagymát fedő nélkül pár perc alatt erős lángon aranybarnára pirítjuk, rápúpozzuk a májra.

Köretnek polenta illik hozzá, de friss kenyér is kiváló kísérő lehet.


Kategória: Húsételek receptjei


A velencei kacsamáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook