Vélemények - férfi "kötelezettség" (beszélgetés)
EZ nem arról szól, hogy mit jelent a dolog "számodra", ezt értsd meg! A családon belüli erőszaknak tipikus lefolyása van, ez egy kórtünet és NEM UGYANAZ, hogy minden embernél van olyan, hogy mitől lesz dühös.
EZ MÁS.
És pont ezért kellene otthagyni a pasit, hogy soha többé ne tudja őt lelki terrorba tartani. Tudod, mikor hagynám én, hogy a férjem terrorizáljon engem és ne hagyja, hogy a gyerekeinknek bármit is megvegyek, ami fontos és szükséges???? Abba meg pláne nem mentem volna bele soha, hogy külön-külön kasszán legyünk és még az 1 kg kenyeret is úgy vegyük meg, hogy a felét én állom, a felét meg a férjem! Így nem lehet normális, emberi kapcsolatban élni, ahol tényleg arról szól minden, hogy minden büdös fillért számolgatni kell! Ebbe idegileg iszonyatosan ki lehet készülni. Azt meg minden pasinak fel kell fognia, hogy egy gyerek születése azzal jár, hogy a nőnek bizony kevesebb lesz a jövedelme, és nemcsak a nőnek kell ilyenkor lemondania számára fontosnak vélt dolgokról, hanem a pasinak is azért, hogy egyensúlyban legyen a család lelkileg-anyagilag egyaránt. Az a pasi, aki nem képes a feleségével/párjával/barátnőjével kompromisszumokat kötni és úgy intézni a dolgokat a mindennapokban, hogy mindkét félnek egyformán jó legyen minden, az nagyon ÖNZŐ!!!! És akkor még nagyon finoman fogalmaztam!
Egy nőnek is fontos lenne a karrierje, és az álmai megvalósítása, nemcsak egy pasinak. De ezt kiegyensúlyozott párkapcsolatokban úgy szokták megoldani, hogy megbeszélik, hogy ki mit szeretne, mi a fontosabb a család anyagi helyzete és a gyerekek szempontjából és amellett szoktak voksolni, ami felé inkább billen a mérleg nyelve ahhoz, hogy a család jól éljen. És ilyenkor a másik felet sem szokták megalázni, hanem hálásak azért, hogy a másik az ő javukra mondott le a saját dolgairól, álmairól, vágyairól. Ennek így kellene működnie!
Számomra érthetetlen,hogy miért él vele....
Nekem egy ilyen pasi nem tudna olyan szépen könyörögni,olyat ígérni,hogy vissza tarthasson a válástól.Ha esze van a nőnek,azután meg kiforgatja amiből csak tudja.Az ilyen pasinak úgyis csak az fájna,nem a családja elvesztése.
Tegyük fel,magamból engedek hülyét csinálni,de a gyerekemmel akkor sem tehetem ezt,hogy abban nőjön fel,csak az anyagiak a fontosak,fontosabb mint az ember maga.
Ehhez azért félre kell tenni az eddigi sérelmeket, ami valljuk be nem könnyű.
Másrészt meg kell akarni változni... váá jó kis mondat. Na mindegy, de ha a fickó azt gondolja, hogy a lány ezt érdemli, akkor nem jutnak egyről a kettőre sohasem. Azt is érdemes vizsgálni, hogy miért lett ilyen természete a pasinak, milyen volt az ő családjában a családi szereposztás stb...
Ne légy naív, ez családon belüli erőszak, nem egy rossz természet.
Még a nő vigyázzon a saját házában a beszédstílusra meg a hangra?!? És ez szerinted normális???
Sokszor az alázatosság (nem a rossz értelemben vett),kedvesség és becsület csodákra képes. Ha megakarja menteni ezt a kapcsolatot a nő,tegyen meg mindent azért,hogy ő rajta ne essék folt. Számomra egyetlen ok van a válásra ez a megcsalás. Lehet változni és embereket megváltoztatni,csak okosan kell,hisz nők vagyunk.
Nem lehetne leülni,megbeszélni hogy ami bejön pénz szépen leteszik az asztalra és vesznek borítékokat. A gyes belekerül egy "baba" borítékba, lesz "rezsi" pénz is stb...és a "kocsi" boríték is szerepelhet,amit ők megcsinálnak. Hátha így átlátná a férfi is milyen borítékba mennyi pénz megy bele.
Aztán mivel ez a kettejük jövedelme hóvégére biztosan letudnak ülni megnézni miből mennyi maradt honnan kéne kicsit elvenni és a másikba tenni.Egy ilyen férfinél fontos hogy vigyázzunk a beszédstílusra,nyugodtság és gyengédség legyen a hangunkban.
Szerintem ha rájövünk,hogy lehet kezelni egy férfit,onnan már nyert ügyünk van, kulcsszó a türelem és szeretet.
Szerintem is lehet ilyen.
Egyébként a költségek, felezése elosztása a kapcsolat elején normális, de persze, nem csak a költségek, de a pozitív dolgok elosztása is ilyen. Egyszer az egyik kap, másszor a másik, és ezt kell megtanítani a gyerekeknek is. Akár már ovis korban, hogy nem minden évben ő kap biciklit, hanem egyszer ő egyszer a testvére, vagy a szülei, ha nem jut mindenre, akkor az elosztést meg kell tanulni.
Amúgy sok férfi is olyan, hogy amikor ott van a nő, akkor nem érdekes, amikor meg elmenekül akkor visszasírják, mert KELL nekik, ŐKET nem hagyhatja el...
Nem egyszerű ez...
Egy dolog tudni, egy másik megtenni.
Nők tízezerei élnek így és még rosszabb helyzetben életeket...
A leírt kapcsolatban semmi nem közös oda-vissza,az ágyon meg az üres szavakon kívül.
"Ami a tiéd az enyém is,ami az enyém ahhoz neked semmi közöd".Ez a kapcsolat így működik.
Akinek meg ez megfelel,csakhogy hazugságokat hallhasson....
Nem "megpróbál változtatni néha" a férfi!!!
A családon belüli erőszak egy fajtája a lelki terror, egy másik fajtája az anyagi függésben való tartás.
A családon belüli erőszak bármelyik (!) típusának ismérve egyrészt az, hogy a dolgok egyre rosszabbak lesznek a rossz időszakokban, másrészt az, hogy a nagyon rossz, konfrontációs időszakot mindig követi az ún.mézeshetek időszaka, amikor a terrorizáló fél kedves, szerető, romantikus arcát mutatja. Majd fokozatosan minden kezdőik előlről és egyre hatványozódva.
Ébresztő!!!
Másrészt: nem a nő a hülye. Egy csapdában vergődő ember, mint pl. az áldozat egy ilyen esetben, ha azt kapja, hogy ő a hibás, hülye, önsorsrontó, akkor nem lesz ereje és bátorsága kimászni a csapdából.
érdekes kapcsolat. Az a baj,hogy a férfi túl anyagias, az ilyen emberek bíznak a pénzben,pedig ez nagyon veszélyes dolog.
A leírtak alapján a véleményem,hogy leülnék a férfivel és elmagyaráznám neki,hogy nem kell jó kocsi,ha mégis akkor úgy spóroljon hogy ne menjen a háztartás és a gyerek rovására.
Az jó hogy megpróbál változtatni néha...
Nekem az exem volt az akit pénzeltem és meguntam a végére,még neki állt feljebb hogy a kapott zsepbénzét adja oda az általam fizetett római útba....vannak ilyen férfiak,engem ez kiábrándít. Szeretem ha gondoskodnak rólam,főleg ha gyerek van.
Igazából ha lenne állásom szivesen fizetném mindennek a felét,hiszen párok vagyunk, társak lelkileg,testileg...stb...és szeretjük egymást,közösen viseljük a terheket.
De Te azt írtad,az elejétől ennyire anyagias volt.Egy kenyér felét is kifizettette.Ez szerinted normális egy párkapcsolatban,ahol együtt élnek a felek?Mert szerintem nem.Ha valaki szerelmes az egyértelműen vak?Mert én ezt kb 16 éves korig tudom elfogadni.Egyébként nem ítélet,vélemény!!!!!!!!!!!!!!Nem azt kértél???
Mert akkor bocs,én értelmeztem rosszul.
Én úgy gondolom,hogy akivel ezt teszik Ő maga is tehet róla.A diplomának meg nem hiszem,hogy sok köze van ehhez,sőt ahhoz sem feltétlen,ki mennyire intelligens.Akinek van diplomája,az tudja milyen emberek vannak az egyetemeken.(Nem a hallgatókra gondolok)
Ez nem "megbocsájtás" kérdése és semmi köze hozzá annak, hogy "képes hinni az emberekben".
Ez a családon belüli erőszak egy fajtája és igen komoly dolog.
A nő meg nem megbocsátó, hanem egy mártír, aki mazochista és valószínüleg önbizalma sincs, hogy ott merje hagyni azt, aki terrorban tartja.
Az ilyentől menekülni, nem gyereket szülni neki és konzerválni ezt az állapotot!
Őrület, milyen nők vannak.
További ajánlott fórumok:
- Mik a jogai és a kötelezettségei egy haszonélvezőnek?
- A mérlegképes könyvelői végzettség elvégzése (és használása) után milyen további kötelezettségekkel jár?
- Ha az apától megvonják a szülői felügyeleti jogot és az anyáé lesz a kizárólagos, akkor az érinti-e a tartásdíj fizetési kötelezettséget?
- Szerintetek nagykorú gyermek esetén aki tanul a tartásra kötelezett szülő utalhatja-e önhatalmúlag a gyerek számlájára a gyerektartást?
- Van-e titoktartási kötelezettsége a főnöknek a beosztottal szemben, ha az megoszt vele valamilyen bizalmas információt?
- Milyen kötelezettséggel jár a keresztszülőség?