Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Vegyes zöldségsaláta nyersen. recept

Vegyes zöldségsaláta nyersen. recept

Elkészítési idő 70 perc

A Vegyes zöldségsaláta nyersen. hozzávalói:
1 kis fej fehér
édes káposzta
1 kis fej vörös káposzta
1 db
savanykás alma,2 db
ecetes uborka
1 db
citrom
1 kiskanál köménymag
1 kiskanálsó
1 evőkanál porcukor
Nyáron tehetünk hozzá: 1 kis fej saláta
2 db
uborka
2 db
zöldpaprika
2 db
közepes paradicsom
4-5 db
hónapos piros retek A mártáshoz: 2 dl
tejföl
2 db
tojás
1 evőkanál mustár
1 kiskanál porcukor
1 db
cirom leve
1 mokkáskanál só.


A Vegyes zöldségsaláta nyersen. elkészítési módja:
A fehér és vörös káposztából a torzsákat kivágjuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk és köménymaggal megszórjuk, gyengén megsózzuk.Az ecetes uborkát finoman, vékonyan felkarikázzuk.Az alma magházát eltávolítjuk és lereszeljük.( Nyáron a zöld fejes salátát szintén megvágjuk, de nem sózzuk meg.Ugyanakkor a nyers uborkát, a paprikát, a paradicsomot és az almát finoman felvágjuk és gyengén megsózzuk.)A saláta alkotó elemeit nagyobb tálra a színhatást is figyelembe véve elrendezzük, a citrom kifacsart levével megcsepegtetjük. Hűvös helyen l0-15 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a mártást is. A sűrű tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával a mustárral, a citrom visszamaradó levével, porcukorral, csipetnyi sóval és a salátátezzel megöntözzük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A vegyes zöldségsaláta nyersen. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook