Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Téli vendégtál salátából. recept

Téli vendégtál salátából. recept

Elkészítési idő 60 perc

A Téli vendégtál salátából. hozzávalói:
2 szál sárgarépa
1 kis zellergumó fele
1 kis karalábé fele
1 közepes cékla
1 kisebb retek
1 kis fej édes káposzta ( de lehet a továbbiakban vörös káposzta is)
Az öntethez: kristálycukor

1,5 dl
tejföl
1 db
citrom (vagy 1-2 evőkanál ételecet)
1 evőkanál méz
fél dl
étolaj (olívaolaj)


A Téli vendégtál salátából. elkészítési módja:
A zöldségféléket megtisztítjuk, az édes káposuzát igen finomra szeleteljük, külön tesszük és megpergetjük finom sóval. A többi zöldséget külön külön finoman lereszeljük.és a színei szerint egy nagy tálra szépen elrendezzük.Az édes káposztát a tál szélére köre rakjuk. Az öntetet elkészítve először a tejfelben elkeverjük a citrom levét, adunk hozzá sót, mézet (kristálycukrot), és folyamatosan hozzácsepegtetve az olajat. Az egészet alaposan elkeverjük, majd ezzel a szépen elrendezett zöldféléket megöntözzük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A téli vendégtál salátából. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook