Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliás fánkocskák recept

Vaníliás fánkocskák recept

A Vaníliás fánkocskák hozzávalói:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 db tojássárgája
2 evőkanál rum
10 dkg olvasztott vaj
2,5 dl langyos tej


A Vaníliás fánkocskák elkészítési módja:
A tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a rumot és a vajat összekeverjük, és a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgozzuk. Meleg helyre rakjuk, amíg a kétszeresére dagad. Ha megkelt, 1 cm vastagra nyújtjuk és kis érméket (5 cm) szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk, és forró olajban kisütjük. Lekvárral megkenve, és porcukorral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliás fánkocskák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook