Van köze a fogyás mértékének ahhoz, hogy kin mennyi ideje rakódott le a fölös kiló? (tudásbázis)
részben egyetértek veled, és annyival kiegészíteném, hogy az agyalapi mirigyben van többnyire kódolva testsúly mértéke.
ebben a szervben futnak össze a test minden idegvégződéséből származó részinformációk, és az aktuális állapotnak megfelelő zsírt éget el a szervezet, vagy halmoz fel! attól függően hogy milyen parancsot kap!
ez a szerv lehet beteg is, vagy valamelyik indító kódot küldő idegvégződés, és a túlsúly máris megvan.
és itt elérkeztünk egy sarkalatos ponthoz, miszerint mit nevezünk túlsúlynak? a testünk anyagcseréje nem biztos hogy tisztában van a különböző testtömeg indexxel, és az sem biztos hogy beteg, mindössze az egyén álatlánossan elfogadottnak itélhető súlya fölé emeli az átlag testsúlyt!
a diéta, és fogyás, nem biztos hogy előnyös mindenkinek!
a fogyás, vagy bármilyen fogyókúra előtt, illik szakorvos tanácsát kikérni, aki lehet egy jól képzett dietetikus is, aki megvizsgálja a család különböző vérrokoni ágon extra súlyú egyedeit!
lehet hogy a válasz egy szimpla ez a normális súly" mondat lessz, amit illik elfogadni!
a természet nagyon tud alkotni, és nem kell minden esetben felülbírálni!
Ahhoz talán nem. De inkább a korhoz, akaraterőhöz, egészséghez, mozgáshoz, itartáshoz.
s főleg ne akard azonnal.Fő a fokozatosság.
Kedves 991217(furi,mint egy elitélt:))(elnézést)
A fogyás mértéke nem attól függ,hogy ki mikor lett túlsúlyos! Két sarkallatos pont határozza meg(persze lehetnek egyéb problémák,amik nehezítik a fogyás ütemét pl.:candida gomba.Az első a testzsír mértéke.Minnél kövérebb valaki,annál könnyebben "szaladnak" róla le a kilók,persze ez csak egy ideig működik így,utána lassul a folyamat.A második lényeges kritérium az anyagcsere gyorsasága.Ha nagyon sokszor diétáztál és a diéták között nem telt el bizonyos idő,akkor nehéz beindítani a "szekeret".Szóval a lényeg,hogy nem számít mennyi ideje túlsúlyos valaki....
:)
Szerencsére nem cukros. Édesítőszeres- hát igen, az sem egészséges. Nem tudom mi van benne, de nekem nagyon bejött. Azóta kipróbáltam a narancsos-répás verziót is. Már-már ott tartok, hogy ránézek az üvegre, és megyek is pisilni. (Persze lehet, hogy az egész csak valami placebó-hatás).
Én most felfedeztem valamit... Az egyik üzletláncban lehet kapni. (Essel kezdődik és párral véágződik). Öt literes kiszerelésben ásványvíz alapú, édesítőszeres üdítőital. Van narancs, őszibarack, és narancs-répa. Mivel hétvégén nagy jövés-menés volt nálunk, vettem egy ilyet, csak úgy kipróbálni. (290 Ft az öt liter)
Nekem kellemes íze volt, nem túl édes. ÉS annyit jártam tőle a WC-re pisilni, hogy csak na. Már néhány napja kínlódtam a felfázásommal, de ez lötyi jól átmosott.
Én is így tudom,de a korról más a véleményem.Egy idősebb ember is letudna fogyni,ha nagyon akarjá.
Az idősebbekben nincs annyi kitartás,mint a fiatalokban,szerintem.
Van összefüggés. Ha régi a zsírréteg, jobban be van ágyazódva, vésődve. Ha van egy súly, amit viszonylag hosszú ideig tartottál, majd arra még rájött pár kiló, akkor egy fogyokúránál az első nagy megállás annál a súlynál következik be, ahol sokáig stagnáltál. A szervezet valamiért "emlékezik" erre. Az orvosi magyarázatát nem tudom, de hasonló gondokróül már én is kérdeztem az akupuntúrás dokinénit. És ő mondta, hogy ez bizony sokszor előfordul. De nagyon személyfüggő. Van, akinél ez bekövetkezik, van, akinél nem.
A másik a kor. Minél idősebb vagy, annál nehezebben megy le. Lassabb az anyagcsere, a méregtelenítés. Melegben is nehezebb a fogyás. (Nem tudom, miért.) És ami még vicces: holdtöltekor is. Nem hittem el, de tapasztaltam. Az okát nem tudom - tudományosan. Az áltudományos válasz az volt, hogy a Föld több mint 70%-a víz, és erre a Hold hatással van. Az emberi szervezetnek is mintegy 75 %-a víz. Ha egy akkora égitestre, mint a Föld hatással van a Hold, akkor az emberre is lehet hatása.
A kettő között semmilyen összefüggés nincs.
Viszont tartós eredményt csak akkor lehet elérni, ha nagyjából olyan ütemben adod le, mint ahogy felszedted, max 1kg/hét, nem több!
További ajánlott fórumok:
- "Nagy fogyás" a TV2-n
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Akupunktúra és fogyás
- Miért akar mindenki pár hónap alatt megszabadulni a súlyfeleslegétől, mikor az amúgy lehet, hogy hosszú évek alatt rakódott rá?
- Mennyit és mit kell ahhoz reggel fogyasztani, hogy beinduljon az anyagcsere?