Mi az értelme az életnek? (beszélgetés)
Talán nem látjátok a zörögök példáját?
Nyomják a sok kölcsönt nekik és mi a vége?Nem kell sok ész hozzá!Pedig nagyon aranyos nép:-)A könnyű pénz szinte mindenkit megbolondít.nézz körül a világban.
Persze,lehet "hányni"is.És várni a jólétet :-)
Nem is segélyt kérnek a legtöbben, hanem hálót, vagy is munkát, hogy a jövő héten is, meg az után is dolgozhassanak.
Azt gondolom nem kell ilyen magas lóról osztani az észt. Akinek nincs anyagi gondja az maradjon csendben és ne köszörülje a nyelvét azokon akik épp fuldokolnak.
Legyen szép napod!
Tessék.Nagyon sajnálok minden hitelfelvevőt.ugye most jobb nekik?
És azzal milyen probléma oldódik meg?
Nem meláthatsz kell adni az éhezőknek,hanem hálót és megtanítani halászni.Akkor,a jövő héten is jól tud lakni.
Pont erre akartam kilyukadni, hogy egy kicsit több átérzéssel kellene más problémájához közelíteni és nem csak a saját kényelmes, "felsőbbrendű" szemszögünkből.
Szóltam én hozzád?
Tőlem szenvedhet bárki.
uramanyám, miket hoz ki belőlem a zumba. :D
vagy ha nem találsz olyan egyszerű oka van hogy vagy túlképzett vagy, vagy alulképzett vagy nő vagy, vagy férfi vagy, vagy túl fiatal vagy, vagy túl idős vagy, vagy van rajtad sapka, vagy nincs rajtad sapka. de ez gondolom nem újdonság. persze én is így beszéltem hogy ó, hát aki keres talál, meg blabla, amíg nem kellett nekem is keresnem. de majd megtalálom, remélem egy jobb helyen.
Biztos lenne hol, csak van amit már nem nagyon vesz be a gyomor... Én már pl. marhára unom hogy szakmától távol álló helyen kell melóznom... A hányinger is kerülget néha, annyira távol áll...
De erre nem gondolt ám senki hogy ez lesz. Persze le volt írva, persze persze. Felvették, tudták törleszteni, volt pl. melóhelyük. Jobb élet reményében, mert van aki csak ebből tud haladni. Ez van. Aztán huss, apucit vagy anyucit netán mindketőt kirúgják.. A frank egekben. És most nyomorognak. Miért? Mert jobbat akartak, és csak addig nyújtóztak míg bírtak, de ma már lehúzzák róluk 10 körömmel a takarót. Mert nem dolgoznak/tak olyan helyen ahol te és a kedves családod hanem pl. minimálbéren húzták az igát tisztességesen. De nálunk ebből nem lehet haladni. Na mindegy nem magyarázok, csak felfordult a gyomrom ezen a hozzászólásodon.
pedig egy ilyen állásban jó lenne hinni...:-)
nem szabad mindent elhinni....
Hány év alatt és milyen munkából lehetett egy lakás árát összerakni a gyerekeknek? mert én is megyek olyan helyre dolgozni...:D
Látok én ezt azt,sajna.:-(
Én akkor se vettem fel kölcsönt.nem is sírtam a rendszerváltáskor:-)Az a kölcsön se ingyen volt.Egyik gyerekem se tette.de van lakásuk,Pesten. Természetesen a saját keresetükböl.0 adósság:-)
lsd a 986.-ost, hogy miért vették fel a hitelt.:-)
Az önhibájukon kívül azt értettem, hogy a legtöbben nem szórták a pénzt...
20-30 évvel ezelőtt nagyon más volt a helyzet. Akkor tudták a fiatalok, hogy ha gyűjtögetnek egy pár évig és vesznek fel kölcsönt, akkor lesz lakásuk és előrébb jutnak lépésről-lépésre. Ma a kiszámíthatatlanság miatt nem lehet tervezni, gyűjtögetni meg az infláció miatt nem is érdemes.
Önhibájukon kívül?:-)Talán én vettem föl az adóságot?:-)
Anyámnál.14éves koromig.
Ma hamarább :-)Akkor se lakásra hajtottam.Először telek,majd kicsi ház >nagy ház:-)
Régi szép idők:-):-)
Körülöttem is sok ember van, akik sajnos önhibájukon kívül és keményen dolgozva sodródott bele az adósságokba. Választhatott a hitel, vagy az egész életében albérletbe lakik több gyerekkel között. Akkoriban a hitel jobb választásnak tűnt, ma már ők sem vágnának bele.
Ugye nem albérletben laktál előtte? :-)
Ma egy átlag fizetésből nem tudnál összerakni egy lakás árát 12 év alatt (de 42 év alatt sem)...
A nulláról indultam.A lányom még albérletben született.
Hidd el tudom mit beszélek.Nem azt mondom ez helyes ami van,de egyegy. ember mást nem tehet.Nem kellene birka lenni.Már Petőfi megírta, habár fölül a gálya...stb.
12 év után mentem a sajátomba.
Kemény volt,de megérte.
Nem az én dolgom.:-)Még a fiam is maga keresett munkahelyet:-)
Ezt komolyan is gondoltad? :D
Ugye te nem vagy csak nagyon rövid ideig laktál albérletben?
Értesítsd a több százezer munkanélkülit.:-)
Mert nem voltak körültekintők.Aki figyelt akkor is látta,mi lesz.
A bankárokról írtak akkor is igaz volt.
Sokan tanultak jól és dolgoznának is keményen, ha lenne hol...
Egy pár évvel ezelőtt egy törlesztőrészlet lakáshitelre ugyanannyi vagy kevesebb volt, mint egy albérlet. Sokan úgy gondolták, hogy inkább a sajátjukat törlesztik, minthogy egy főbérlő zsebébe rakják. Miért kellene hibáztatni őket?
További ajánlott fórumok: