Valóban büntetnek január 1-től, ha nincs a kutyád be chip-ezve? (tudásbázis)
Igen. Kötelező. Azonban az állatorvos azt mondta, hogy 2013-ban még büntetés nélkül beültetik a kutyusoknak az év folyamán bármikor.
Ha pl. beteg lesz a kutya és orvoshoz kell vinned, akkor rögtön beleteszik, vagy az időszakos kötelező oltások során. Chip nélküli kutyust nem láthatnak el.
Büntetés csak 2014-től lesz, ha nincs bechipelve.
Nem attól nem kedvtelésből tartott, hogy te találsz neki valami hasznos funkciót. Pontosan le van írva a törvényben, hogy melyik állat tartozik ide.
Ha most ezért nem chipeltetted be, akkor pótold ezt a hiányosságot, mert a büntetés rád is érvényes lesz. Ennyi erővel mindenki rámondhatná a kutyájára, hogy házat őriz, a nagytestű meg akár igát is von...
Azt hogy házőrzésre tartom nem arra, hogy a honom allatt meg táskában hordjam ide-oda.
Foglalkozunk vele meg szeretjük őket nagyon, de azért vannak hogy minket az értékeinket a többi állatunkat megvédjék, igazából ez a kutya funkciója, durván szólva.
A macskát pedig azért tartom, hogy megfogja az egeret és nem azért, hogy az ágyamban aludjon.
Azt írták hogy a kedvtelésből tartott állatokat kell chip-ezni, én házőrzés céljából tartom őket:)
A héten csak 6 kobor kutyával találkoztam hála a legújabb álatvédelem céljából kitalált pénz lehúzós baromságnak. Valaki írta hogy ezután jön majd az eb adó hát szerintem is ez csak az előszele.
A mi kutyusunkat a múlt héten chippelte be az állatorvos, a kötelező oltással egyidőben.
Azt mondta, hogy jövőre még büntetés nélkül chippelik őket a kötelező oltások során. Ellenben, ha beteg lesz a kutyus, már nem kezelhetik a chip nélküli kutyát. Amint megjelensz vele az orvosnál, először chip, aztán kezelés.Még mindig bünti nélkül. 2014 januártól azonban már büntetni fognak az önkormányzatok.
Így tájékoztatott az állatorvos.
További ajánlott fórumok:
- Ha betörnek hozzánk, és mi meglátjuk a betörőt, és jól ellátjuk a baját, akkor miért minket büntetnek meg?
- A gyes összege valóban emelkedett 2008 januárjától, mit tegyek ha nekem nem emelték?
- Kibontott elsősegély dobozért bűntetnek, ha a lejárati ideje 2013.03.hó?
- 2011. január 1-től valóban nem lehet átadnom bankon keresztül hitellel terhelt autómat?
- Sárga lámpán áthaladáskor büntetnek? Kamerás lámparendszernél történt!
- Gyed alatt árulhatok heti egy alkalommal piacon saját készitésű csuhéból készült dobozokat? Vagy büntetnek érte?