Válallnátok? (beszélgetés)
Szia!
Az én nagy lányom most volt 10 éves, a kisfiam áprilisban volt 3 éves,akkor született meg a 3. élő gyermekünk. Én azt mondom még várnék.A kicsi 13 hónapos nálatok szerintem nem tudsz elég figyelmet fordítani a nagyobbakra a legkisebb miatt. Én legalábbis így éreztem, hogy kellett is minimum ez a 3 év korkülönbség a két gyerek között. Sokszor így is kevés idő jut a nagyokra,főleg mikor a kicsival hazajöttünk. Egyfolytában bukott. Nagyokat. Szinte amit megevett majdnem mind visszajött. Nem mertem egyedül hagyni egy percre sem, ez persze a másik két gyerkőc kárára ment. Én azt mondom, mégha nálad nem is lesznek ilyen gondok akkor is érdemes meggondolni. Én biztos várnék még egy kicsit.
Mi is tervezzük a harmadik babát. Nekünk Armandó fiam 5 éves lesz májusban. Amira lányom 2 éves.
Már kilenc hónapja probálkozunk a kistesóval, de eddig sikertelenül.
Minél tovább vársz annál nehezebben fogod magad rászánni még egy babára. Most még benne vagy a menetben- de még egy ,két év és nagyon kényelmes lesz az életed. És ilyenkor már nehezen rázódik vissza az ember a babázásba. Tapasztalat.
Most semmiféle képp nem, a kicsi még nagyon kicsi, és a 4 éves is elég sok odafigyelést igényel, inkább velük foglalkozz, szánj rájuk több időt' Majd eljön az a idő is hogy jöjjön a harmadik baba'
Anyagi lehetőségtől függően döntenék! Ha nem lennének anyagi gondjaim én bevállalnám a harmadikat is.
Szia! Én sokáig vártam és megbántam. Minél kisebb a korkülönbség annál jobban lekötik egymást később.
Az első 1-2 év kicsit nehezebb, de utána a többi könnyebb.
Minél nagyobbak lesznek a gyerekeid, annál könnyebb lesz újabb babát vállalni, ez nem kérdés szerintem. Viszont azt csak Te tudhatod, hogy mennyi ideig tudsz otthon maradni, mekkora kiesést engedhetsz meg magadnak a munkából - sajnos ma már ez is fontos szempont! (Azért talán addig ne várj, mint én - a lányom 19, a fiam 14 volt...)
Szerintem nagyon jól döntesz ha még vársz vele.Mert most nagyon nehéz és fárasztó lenne.És sok odafigyelést,törődést igényelnek a kis lurkók :).
Igen a kislányom most indul el,fontolgatom és arra jöttem rá,hogy várok én egy évet a harmadikkal.Nagyon inga vagyok mert a szívem azt mondja ne,eszem meg azt,hogy igen
Szia!Én biztos vállalnék 3.-at,de nem most hanem egy kicsit később.Gondolom a kislányod kb.most kezdett el járni.Az én kisfiam után nagyon sokat kellett szaladom.Gondolom a kislányod után is.Az én fiam most 20 hónapos.Mi most tervezzük neki a kistesót.Én annak örülnék hogy mire a kisfiam oviba megy akkorra szülessen meg a tesó.Szóval én később vállalnék 3.babát
Egyetértek! Ezt én is így gondolom!
Ha útban van ,akkor igen.
Ha nincs ,akkor szerintem eszem ágában sem lett volna egy újabb gyereken gondolkodni.
Párommal szeretnénk harmadik kisbabát.Fiam négy éves,a lányom 13 hónapos.Be vállalnátok most egy harmadikat?Vagy várnátok?