Vaj, margarin vagy olaj? (beszélgetős fórum)
Jah tényleg nem! :)))
Azzal mindenféle adalékot etetnek. :DDD
Szerintem mindenki maga tudja, mi a jó neki! ;)
Nem tudom.
Nem érint.A /zsírfát/ nem permetezik:-D
sajna nekem nagyon drága az olívaolaj:(((
Ha már olaj akkor az étolaj,
evvan, pénztárca diktál.
Hmmm.:)
Én ha tehetném, csak vajjal sütnék, főznék! :)))
De hát nem tehetem meg! :(
Annyi a "gond", hogy a benne lévő zsírok kémiailag sokkal "érzékenyebbek" (mint az olívaolajban lévők), több káros anyag képződik belőlük.
De ez inkább magas hőfokon való sütésnél-főzésnél érdekes.
A margarinkrémek némelyikén (összes Flora, pár Rama, én ezeket ismerem) deklarálják az elhanyagolható mennyiségű transz-zsírsavat (ez általában 0,5 m/m %). Ezekkel persze nem lehet sütni. Sütéshez valóban inkább a vaj ajánlott a sütőmargarinok helyett, ha olajjal nem működik a recept.
Sütéshez-főzéshez a finomított olívaolaj javasolható leginkább, vannak kifejezetten ilyen célra ajánlottak.
A margarinra nem szabad ránézni se!!!!
Vajas kenyér!
Felváltva, hiszen a szervezetnek sokféle tápanyagra van szüksége.
A margarin azért sok esetben még mindig tartalmaz un. transz-zsírokat, amely nagy mennyiségben koleszterinszint emelkedéshez vezethet.
egyetértek ő nyert, csak nem mindig pácolható be előre,
főleg mikor most azonnal kell:):):)
mert a pácnak azért jó ha egy éjszakát áll a hűtőbe, mármint a bepácolt husó, mert úgy finomabb:)
További ajánlott fórumok:
- A margarinról
- A vaj vagy a margarin egészségesebb?
- Két pudingot főztem fel 1liter tejjel.Sütihez, plusz tettem bele 12dkg margarint, cukrot.Folyik.És sütibe kellene.Mit tegyek?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- A kenyérsütőgépben készített kenyérhez olajat vagy margarint is kell tenni. Megtudjátok mondani, hogy miért? Mi történik, ha nem teszek bele
- Vajon kocka alakú Liga margarint lehet még kapni valahol, vagy már csak téglalapos változatban kapható?