Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Vaj, margarin vagy olaj? fórum

Vaj, margarin vagy olaj? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
44. winny (válaszként erre: 39. - 53dfddad18)
2011. nov. 14. 17:48
Jobb kaját kap a disznó mint némelyik ember:-D
43. 53dfddad18 (válaszként erre: 41. - Ditta67)
2011. nov. 14. 17:48
Van aki bírja, hajlam, genetika kérdése is.
42. e16fe97baf (válaszként erre: 34. - Carpediem*)
2011. nov. 14. 17:45
:(
41. Ditta67 (válaszként erre: 39. - 53dfddad18)
2011. nov. 14. 17:45
Lehet,de régen is megevett!Mégsem volt a nagyapámnak magas koleszterin szintje,pedig minden nap szalonnát evett!Igaz "csak" 92 évig birta.
40. 9f98008a3b (válaszként erre: 38. - Winny)
2011. nov. 14. 17:43

Jah tényleg nem! :)))

Azzal mindenféle adalékot etetnek. :DDD



Szerintem mindenki maga tudja, mi a jó neki! ;)

39. 53dfddad18 (válaszként erre: 38. - Winny)
2011. nov. 14. 17:42
De a disznó meg minden sz@rt megeszik! :)
38. winny (válaszként erre: 30. - 53dfddad18)
2011. nov. 14. 17:39

Nem tudom.

Nem érint.A /zsírfát/ nem permetezik:-D

37. 33ea09dda3 (válaszként erre: 34. - Carpediem*)
2011. nov. 14. 17:31
Az olívaolaj szerintem ma Mo-n nem sok ember számára elérhető...Ha vki rendszeresen ezzel akar főzni, akkor ahhoz tényleg pénztárca kell és pénz is bele:D Ahogy én láttam ráadásul eléggé kicsi kiszerelésben vannak ahhoz, hogy ne tartson túl sokáig...
36. Várhegyi Márton (válaszként erre: 33. - 53dfddad18)
2011. nov. 14. 17:31
Persze, de a hőfokban is vannak különbségek. Ill. az idő is számít, hogy meddig van az olaj magas hőmérsékleten.
35. Carpediem* (válaszként erre: 31. - 33ea09dda3)
2011. nov. 14. 17:28
mindig össze vissza mondják, hol a zsír, hol az olaj az egészségtelen, ezt sem tudjuk sose meg
34. Carpediem* (válaszként erre: 26. - E16fe97baf)
2011. nov. 14. 17:27

sajna nekem nagyon drága az olívaolaj:(((

Ha már olaj akkor az étolaj,

evvan, pénztárca diktál.

33. 53dfddad18 (válaszként erre: 29. - Várhegyi Márton)
2011. nov. 14. 17:23
Hát...sütni pedig csak magas hőfokon lehet! ;-)
2011. nov. 14. 17:22

Hmmm.:)

Én ha tehetném, csak vajjal sütnék, főznék! :)))

De hát nem tehetem meg! :(

31. 33ea09dda3 (válaszként erre: 27. - Lanvin)
2011. nov. 14. 17:22
A zsír?? Én úgy hallottam, hogy a zsír a legegészségtelenebb és akkor már inkább az olaj, mert az növényi.
30. 53dfddad18 (válaszként erre: 28. - Winny)
2011. nov. 14. 17:21
Az olajfát nem permetezik?
29. Várhegyi Márton (válaszként erre: 24. - 53dfddad18)
2011. nov. 14. 17:21

Annyi a "gond", hogy a benne lévő zsírok kémiailag sokkal "érzékenyebbek" (mint az olívaolajban lévők), több káros anyag képződik belőlük.

De ez inkább magas hőfokon való sütésnél-főzésnél érdekes.

28. winny (válaszként erre: 24. - 53dfddad18)
2011. nov. 14. 17:20
A napraforgó tábla permetezése.
27. Lanvin
2011. nov. 14. 17:20
Étolaj és margarin semmiképp. A többi jöhet, de főleg a zsír és kisebb mennyiségben a vaj, olívaolaj.
26. e16fe97baf (válaszként erre: 18. - Carpediem*)
2011. nov. 14. 17:20
elégha bekened olivával...intenzívebben fűszerezed és minden nélkül azonnal kisütöd
2011. nov. 14. 17:20
Az olívaolajjal az a problémám, hogy iszonyat drága:D
24. 53dfddad18 (válaszként erre: 23. - Várhegyi Márton)
2011. nov. 14. 17:17
Mi a gond a napraforgóolajjal?
23. Várhegyi Márton (válaszként erre: 20. - 53dfddad18)
2011. nov. 14. 17:16

A margarinkrémek némelyikén (összes Flora, pár Rama, én ezeket ismerem) deklarálják az elhanyagolható mennyiségű transz-zsírsavat (ez általában 0,5 m/m %). Ezekkel persze nem lehet sütni. Sütéshez valóban inkább a vaj ajánlott a sütőmargarinok helyett, ha olajjal nem működik a recept.

Sütéshez-főzéshez a finomított olívaolaj javasolható leginkább, vannak kifejezetten ilyen célra ajánlottak.

22. winny (válaszként erre: 12. - Zoknis kacsa)
2011. nov. 14. 17:16

A margarinra nem szabad ránézni se!!!!

Vajas kenyér!

2011. nov. 14. 17:05
A zsír a vaj és az olívaolaj. Margarint semmiképpen sem.
2011. nov. 14. 17:04

Felváltva, hiszen a szervezetnek sokféle tápanyagra van szüksége.


A margarin azért sok esetben még mindig tartalmaz un. transz-zsírokat, amely nagy mennyiségben koleszterinszint emelkedéshez vezethet.

19. zoknis kacsa (válaszként erre: 15. - 33ea09dda3)
2011. nov. 14. 16:57
többnyire agyagedényt használok , abba nem kell zsiradék elég az , ami a husiból kijön....
18. Carpediem* (válaszként erre: 16. - E16fe97baf)
2011. nov. 14. 16:57

egyetértek ő nyert, csak nem mindig pácolható be előre,

főleg mikor most azonnal kell:):):)

mert a pácnak azért jó ha egy éjszakát áll a hűtőbe, mármint a bepácolt husó, mert úgy finomabb:)

2011. nov. 14. 16:56
háááát... inkább fogyok lassabban, de kizárt, hogy a sütést párolásra váltsam :DDDDD
16. e16fe97baf (válaszként erre: 14. - 6b006fc769)
2011. nov. 14. 16:53
itt a megoldás :)
2011. nov. 14. 16:52
Na igen, a zsír abszolút nem választható!:) Eddig a vaj vezet...Tudomásom szerint egyébként semmilyen sütés nem túl egészséges, helyette a párolás lenne az...Nem vagyok egy nagy konyhatündér...szóval ezt minél lehet alkalmazni és hogyan? xD
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook