Vaj, margarin vagy olaj? (beszélgetős fórum)
"Termelő alatt azokat értem,akik engedéllyel árusítják a saját gazdaságukból származó tejet közvetlenül a fogyasztónak."
Ja, értem, én nem ilyenre gondoltam.
De igen.Törvény írja elő,hogy forgalomba csak így kerülhet.Tehát mindenképpen valamilyen szinten/valamennyire kezelni kell a tejet,anélkül mikrobiológiailag veszélyes.
Termelő alatt azokat értem,akik engedéllyel árusítják a saját gazdaságukból származó tejet közvetlenül a fogyasztónak.Aki háztól háznak adja el,az több szempontból sem törvényes.És még veszélyes is.
Szerintem a pasztőrözött nem alszik meg. De lehet, hogy csak az UHT nem?
Ha termelőtől veszel "házi tejet", az nincs sem forralva, sem pasztőrözve.
Jó lenne!
Egy kicsi faluban azt vesz az ember ami van:-(
Mi csirkét vágunk és azt esszük.
Mindegy, zsiradék-zsiradék. :) Főzési eljárás szempontjából nem mindegy, pl zsírban nem tudnék elképzelni csirkemellfilét, azt én csak olajban szoktam. Viszont egyes kelt tésztákat meg olajjal nem tudok elképzelni, mert azokba meg a zsír a legjobb. Kivéve lángos, pizzatészta, ezekben olaj van.
Az hogy mi egészséges és mi nem, ezt így ebben a formában felejtsd el, egészségtelen élelmiszer nincs, csak egészségtelen étrend van.
Azt mondják a vaj jobb mint a margarin, ami tápanyagok szempontjából igaz is, de csak ha nem eszel mást. :) A margarin olcsóbb, és tetemes mennyiségű vizet is tartalmaz, viszont táplálkozás szempontjából alig van benne értékes anyag. Olajak közül meg a repceolaj a legegészségesebb, és mivel ezt nem verték nagy dobra eddig, fura módon az a legolcsóbb is. Káár, hogy nem lehet kapni.
Ha csirkemellet sütsz, párolsz, azt olajban célszerű, mert a margarin szép szenesre fog égni, ha meg vajjal készíted, akkor annyiba fog kerülni, hogy azon elmehetsz megenni egy ebédet valamelyik étteremben. :)
A tejtermékek (is) Magyarországon a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint készülnek.
Ezeket ellenörzik.
Elképzelhető, hogy idei-óráig megkerüli valaki, de, hosszú távon nem tudja. Érdemes megbízható gyártótól, forgalmazótól vásárolni!
A törvény szerint???
Csakhogy azt bizony meg lehet kerülni:-((
Imádom a vajas kenyeret...
régebben mikor még nem ilyen sz&r tej volt, az anyukám csinált belőle tejszínt vagy volt hogy vajat is...de olyan tej már nincs, most ha megromlik összeugrik és kicsapódik a víz---botrány, hogy mivel etetnek minket.
Azon gondolkodunk mivel egészséges sütni , de hogy az a csibemell honnan került oda az nem érdekel senkit...
További ajánlott fórumok:
- A margarinról
- A vaj vagy a margarin egészségesebb?
- Két pudingot főztem fel 1liter tejjel.Sütihez, plusz tettem bele 12dkg margarint, cukrot.Folyik.És sütibe kellene.Mit tegyek?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- A kenyérsütőgépben készített kenyérhez olajat vagy margarint is kell tenni. Megtudjátok mondani, hogy miért? Mi történik, ha nem teszek bele
- Vajon kocka alakú Liga margarint lehet még kapni valahol, vagy már csak téglalapos változatban kapható?