Uzsoki kórház szülészet -Tapasztalatok (beszélgetés)
Február 29 elvileg de 2 héttel nagyobb a babám mint "lennie" kellene. Szerintem 14-e körül meglesz :)
és te?
végre ír valaki valami jót is :)
Én a második babámat szültem 7 év a korkülönbség a kettő között.Mikor bejött a csecsemős megkérdezte,mikor szültem az elsőt.,azt mondta,akkor az emlékek már halványultak és mindent megmutatott.Sőt ajánlotta ,h ott hon a betadin helyett inkább 70%alkoholt használjak,mert akkor jobban látszik h áll a köldökcsonk leválás.Sajnálom ha valakinek rossz a tapasztalata...Én csak jókat mondhatok.
Igen...én is hasonlósképpen érzek...:S
Nagyon megijeszt az utolsó néhány hozzászólás.
Első babámat várom,bármelyik pillanatban indulhatunk szülni az Uzsokiba..és aggódok,hogy mi lesz.
Én novemberben szültem.kaja vacak,de mindenhol az.A nővérek leterheltek,ez tény,telt ház van az Uzsokiban általában.Kedvesek,ha kértem gyógyszert,hoztak,igaz kétszer kellett kérni,hogy kapjak.2.babám,igy a csecsemősök nem érdekeltek,akinek első baba,az nem jár jól az Uzsokival.Kijön a csecsemős,pár perc,megmutatja az anyukának,hogy pelenkázzon,hogy tegye mellre a babát és mennek tovább.A vizit pofavizit,senkit nem érdekel,hogy van az anyuka,azt mindenki a saját dokijával beszélje meg.Rend van,tisztaság, a napirendet betartják.Én meg voltam eégedve,igaz volt fogadott orvosom,akiről a legjobbakat tudom mondani.
Ha otthon csinálod,akkor nem borotválnak.
Ahhoz képest, amire számítottam, az Uzsoki szülészete a szülést követő ellátás, gondozás tekintetében hatalmas csalódás volt. Rossz élmény.
sziasztok, az uzsokiról dióhéjban: szeptemberben szültem, volt választott orvosom, de egy ott dolgozó csecsemős szerint, amióta a mostani főorvos vezeti az osztályt, nem kell szülésznőt és orvost választani, mert mindenkit kirúgtak, aki nem volt elfogadható szakmailag.A szülészet rendezett, az nővérek, csecsemősök egyáltalán nem segítőkészek - lehet, hogy leterheltek, de ez a mamák szempontjából mindegy - , az orvosi vizitek villámgyorsak. Nem láttak el tanácsokkal, nem segítettek a szoptatásban - amire nagy szükségem lett volna - csupán egy képes magazint adtak nekem a babagondozásról. Itthonra kellett szoptatási tanácsadót hívnom (6000 ft, de sokkal hasznosabb, mint az orvosválasztás), nagyjából másfél-két percen keresztül figyelhettem, hogyan kell pelenkát cserélni, köldökcsonkot kezelni. Alapvető információkat nem közöltek (hogyan, mennyit próbáljam szoptatni, milyen időközönként, ébresztgetni kell-e a babát, mit csináljak, ha nincs tejem, a gyerekem ordít, én sírok)... De csillivilli kórház, ez tény. Viszont, ha megszületik egy baba, többet ér a segítség, mint a nemrégiben felújított kórházi osztály.
Én úgy tudom beöntést fogunk kapni. 3 barátnőm is szült tavaly, a beöntésre egyikük sem panaszkodott. Azt mondták inkább a helyzet kellemetlen, minthogy a beavatkozás fájdalmas. És igazából én úgy vagyok vele, hogy inkább ez, mint, hogy a doki v. a szülésznő markába a szülőágyon :)
Így is azt mondják, hogy amikor már kitolás van, olyan érzés lesz mintha az is jönne ki, de ugye akkor már kileszünk ürülve :)
A dokimat Halász Domonkosnak, a szülésznőt Laklóthné Krisztinek hívják. A dokiról sok jót hallottam és a "tarifája" is elfogadható. Ő ajánlotta szülésznőt, aki tényleg nagyon kedves, aranyos, segítőkész. Mi Hatvanban lakunk, mikor kórházat kerestem fő szempont volt, hogy közel legyen és, hogy kulturált. A dokim azt mondta színvonalban magyarországon (az állami kórházak közül) az élen jár.
Én 17-én megyek a dokihoz és akkor beszéljük meg mikor kell majd mennem, de a 24-i héten már mennem kell elvileg nekem is.
Hogy fogják hívni a kisfiút? Beszereztetek már mindent? Bevagy már pakolva?
Szia, a beöntéstől nagyon tartok:(
De mindent a cél érdekében:)
Szia.Én kaptam beöntést,és hiába borotváltam le otthon utánahúzott,mert teljesen "szőrmentesnek "kell lennie,ha esetleg gátmetszés szükséges.Nagyon viccesen mondta a szülésznőm,h kicsit borostás:-))
Sziasztok,
Érdekelne ha az Uzsokiba van beöntés és kötelező borotválás?Ha én otthon elvégzem a borotválást akkor is csinálják?
Kiket választottál?
Itt lakom mellette, meg csak jót hallottam róla,ezért is ezt választottam és nem másikat a kerületben. jan. 24 az első ctg. Neked?:)
Mi fogadtunk orvost és szülésznőt is. Jobb lesz úgy nekem, ha ismerősökhöz megyek. Így nyugodtabb vagyok. Ott laksz a kórház közelében azért szülsz ott, vagy ezt választottad?
Nekünk kislány lesz :)
Mikortól kell ctg-re járnod?
Természetes, hogy válaszolok:)
Én elvileg 14-re vagyok kiírva,de az mondják nagyobb mármost és 8-ára átírtak:)
Kisfiunk lesz, nektek?
Nem fogadtam senkit, rábízom magamat a véletlenre. Te?
Köszi, hogy válaszoltál:)
Akkor NST-n találkozhatunk majd.
Néztem, te is 23 éves leszel:)
Én elvileg 29-re vagyok kiírva, de minden ultrahangon jóval nagyobb, mint "lennie kéne", az utolsón már 14-ét írt. És apával is azt tippeltük:)
Kislányt vártok vagy kisfiút?
Van fogadott dokid, szülésznőd?
Kovács Ágnes szülésznőnél szültem,nagyon kedves volt végig,kapott 20 ezret,de megérdemelte. Mindenkinek ajánlom!:))) Tavaly októberben szültem és áprilisban megint fogok,de nem fogadok szülésznőt,elég a dokim:)
Szia!
Én február 14-re vagyok kiírva!
Sziasztok!
Szül valaki februárban az uzsokiban?
Persze nem úgy értettem a 100ezer spórolást, hanem úgy, hogy szeretném én eldönteni, hogy kinek mennyit adok és nem egy fix összegre szülök meg. Remélem minden rendben lesz, köszönöm a segítségeteket.
Én szeptemberben szültem, és volt fogadott dokim is (aki épp szabin volt, így átadott egy másik orvosnak). Volt fogadott szülésznőm is, Szőke Szilvi nekem is. Csak jókat tudok róla mondani, szuper csaj :) Őszintén örülök, hogy őt választottam, és remélem, hogy a következő babámnál is választhatom majd őt, ha úgy adódik.
nem feltétlen hivod a mentőt,van,amikor ráér a párod bevinni,a mentő nem minden esetben jön,ha beérsz,van vagy 3 ügyeletes doki,aki ráér,ahhoz kerülsz.Sőt állitom,sok ügyeletes korrektebb,figyelmesebb,mint a saját doki,mert nem szeretné,ha az ő ügyeleti idejében lenne valami gáz.
Én Lukács dokinál szültem,szuperlativuszokban tudok róla beszélni.Második babám,igy a csecsemősök nagyon nem érdekeltek,de aki első babás,annak nem könnyű,nem azért mert a csecsemősök nem akarnának segiteni,sok a szülés,nagyon le vannak terhelve.
A szülőszobák szépek, a személyzet kedves,kaja ehetetlen,azt pótolni kell,szobák, tiszták,külön jó,hogy bennt volt a fürdőszoba.
Én 11.11-én szültem az Uzsokiban,volt fogadott orvosom, a két szobatársamnak nem.megindult a szülés,szépen levezette az ügyeletes doki.Az Uzsokiban kiváló dokik és szülésznők vannak.nem egészen 100-at spórolnál,illik adni valamit annak,aki világra segiti a babádat,még ha ügyeletes is.
Tökéletesen egyetértek kámea2011-el. Én is az Uzsokiban szültem most novemberben, és dr. Mecsér volt a dokim. Én választottam magamnak, de nincs magánrendelése. Bementem az Örsre Rendelőintézetbe és megkértem, hogy legyen a dokim. És lett. szülésznőt nem választottam, de mikor a szülésre került a sor, a szülésznő is nagyon rendes volt! Szőke Szilviának hívják, megérdemli, hogy leírják a nevét. Én abszolut meg voltam elégedve, kivéve a csecsemősöket. Gyakorlatilag idegileg tettek tönkre azzal a kérdéssel, hogy van-e már tejem, - első baba- és ha azt mondtam, hogy még nincs, minden voltam csak rendes ember nem. De a Mecsér dokiról csak szuperlativuszokban tudok beszélni, és mindenkinek tudom ajánlani!!!!
Végülis reális amit mondtok, csak egyszer csak beindul a szülés hívom mentő,bevisznek ügyeletre és megszülöm és ennyi? Aki ott lesz ellát és spórolok 100ezret?
Ez a doki választás dolog szerintem azoknak fontos akik a terhesség alatt "külön bánásmódban"részesültek.(gondolok itt veszélyeztetett terhesekre).A tapasztalataim szerint az ügyeletes doki és éppoly profin megoldja a helyzetet.Szerintem ne izgulj ezen.A szülésznőt pedig a doki válassza maga mellé,gondolom ezt egymás között beszélik meg a bábák és a dokik.
Nekem csak dokim volt,szülésznőm nem,akkor derült ki ki lesz mikor bementem.Nagyon kedves és aranyos volt,20000ft.adott neki a férjem a végén,amit nagyon megköszönt.
További ajánlott fórumok: