Utálom magam, mert főzés közben mindig szinte felrobbantom... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
A túl sok eszköz/edény használat is káoszt okoz.
Főzős műsorokban szuperül néz ki, hogy az összes hozzávaló külön-külön ott van a pulton kis edénykékben...de otthon csak fölösleges mosogatnivaló.
Okés pl. főzök egy zöldséglevest, akkor egy tálban behozom a kamrából az összes hozzávalót, megpucolom, a tisztított megy egy másik tálba, a hulladék megy a kukába, már nincs is rumli. Ott egy tálban az összes zöldség megpucolva, összevágva. Pl. én a zöldségek zömét "kézben" vágom, nem deszkán.
Kell egy fazék a levesnek, egy fakanál és jóformán 2 tál-1 fazék-1 kés-1 fakanállal elkészül a levesünk.
Pontosan!! 😆😁😁😁
Az uram mindig kérdezi, nem lesz ebéd, mert még mindig nem kezdtem el..mondom kuss, majd én tudom!
Igen, de ebben 23 év gyakorlat van. 😁
Hát nálam pl. a jóember kiöntött a konyhaasztalra egy zsák szarazbabot, körbebástyázta magát tálakkal, vödrökkel, úgyhogy a mai ebédből talán mai vacsora lesz. Bármikor lehet vis maior 😀
Addig elfoglalom magam mással.
Egy ilyen rendszer kialakításához jópár év gyakorlat kell, ne lombozd le ;)
Én már azt is ki tudom számolni másodpercre, hogy mikorra kell hazaernem, hogy a futár megjojjon🤣🤣🤣
Legyen rendszer a folyamatokban, míg az egyik fő/sül, addig el tudsz pakolni/mosogatni, aztán előkészülni a következő folyamathoz.
Én is min. 2-3félét főzök egyszerre + sütök valami kelttésztát/péksütit + teregetek pl., ha kimosott a gép. Szépen, módszeresen, nem kapkodva lehet rendet tartani és haladni is egyszerre.
Ha segít, írj listát róla, hogy mi után mit csinálsz, én karácsony előtt szoktam egy ilyet készíteni, hogy jól beosszam az időm, legyen hely az asztalon, a sütőben mi után mi következik.
További ajánlott fórumok:
- Utálom magam és az életem
- Miért utálom ennyire az embereket? Nem szándékos a dolog, de szinte hányni tudnék minden embertől
- Szerintetek hogy lehetne elég akaraterőm lefogyni 20kg-ot? Tizennégy éve próbálkozom és mára már utálom magam!
- Mit tegyek, utálom a fejbőröm, utálom magam
- Naponta többször babahintőporozom magam, szinte az egész...
- Nagyon jól érzem magam itt, a Hoxán. Szinte a 2. otthonom!