Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Ünnepi narancstorta recept

Ünnepi narancstorta recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Ünnepi narancstorta hozzávalói:
Tészta:
10 dkg reszelt fehér csoki
8 dkg vaj
pici só
1 cs. van. cukor
1/4 t.kan. mézeskalács fűszerkeverék
8 dkg cukor
5 tojás
1 e.kan. narancslikőr
20 dkg darált mogyoró
2 t.kan.sütőpor

Rátét:

5 db tisztított narancs vékonyra szeletelve

Krém:
0.5 dl citromlé
1 citrom reszelt héja
2 dl narancslé
8 dkg porcukor
1 tojás
3-4 dkg étkezési keményítő
1 dl víz
2 dkg vaj

Tetejére:

2 dl tejszín kemény habbá verve
1 cs. van. cukor
1 cs. habfixáló

1 db héjasan, vékony karikákra szelt narancs


Az Ünnepi narancstorta elkészítési módja:
A vajat a sóval,van.cukorral,fűszerkeverékkel, s a cukorral krémesre keverjük. A tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük, majd a likőrt,sütőporos darált mogyorót, s a legvégén a reszelt csokit adjuk hozzá. A tojások keményre vert habját apránként, óvatosan keverjük bele a masszába. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük ki. (Kb.50 perc.) Rácsra téve hűtjük . A kihűlt tésztát visszatesszük a kapcsos formába. A citromlevet, citromhéjat,narancslevet a cukorral, a tojással,az étkezési keményítővel, puha vajjal, és a vízzel robotgéppel habosra keverjük, Kevergetve lassú tűzön felforraljuk, alacsony hőfokon kb.1 percig főzzük még. A krémet a tortalapra símítjuk,és kihűtjük. A cukros, habfixálós felvert tejszínhabot rásímítjuk. A lecsöpögtetett narancskarikákat ráfektetjük,hogy befedje az egész torta felületét. A héjasan felkarikázott narancsszeleteket félig bevágjuk, kissé megcsavarva díszítjük velük a torta tetejét.


Kategória: Karácsonyi receptek


Az Ünnepi narancstorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook