Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vörösboros puncstorta recept

Vörösboros puncstorta recept

Elkészítési idő 90 perc

A Vörösboros puncstorta hozzávalói:
1 kerek piskótalap(lásd: Piskóta )

Töltelék:

15 g zselatin
1/2 citrom
2.5 dl száraz vörösbor
3 e.kan. rum
2 adag forraltboros fűszerkeverék
25-30 dkg bármilyen fanyar lekvár, vagy befőtt pl. ribizli, áfonya, stb.
(cukrosoknak: diétás)
6-7 dl tejszín
1 cs. habfixáló
1 t.kan.őrölt fahéj


A Vörösboros puncstorta elkészítési módja:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom sárga héját vékonyan levágjuk, levét kinyomjuk. A bort 1 e.kan. rummal , 7 dkg cukorral(diétásan: 3-4 dkg glukononnal vagy fruktózzal), a fűszerkeverékkel, citromlével s héjával együtt felforraljuk. A tűzről levéve ,még 5 percig állni hagyjuk, s leszűrjük. A zselatint a forró borban feloldjuk, s lehűtjük. A piskótát 3 részre szeljük. Az alsó lapot a maradék rummal meglocsoljuk, a kapcsos tortaformába visszatesszük. Megkenjük 20 dkg lekvárral, vagy befőttel beborítjuk, rátesszük a második lapot. 2.5 dl kemény habbá vert tejszínt a dermedő puncszseléhez keverünk,ezt rásímítjuk a második lapra. A harmadik lapot is rátesszük, s 5-6 órán át hűtjük. A megmaradt tejszínt kis cukorral(vagy édesítővel) kemény habbá verjük,habfixálót adunk hozzá. A tortát bevonjuk,habrózsákkal díszítjük, tetszés szerint gyümölcsöt teszünk rá, s szórhatjuk fahéjjal is. 16 szelet lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vörösboros puncstorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook