Hogyan kell átállni ügyfélkapu pluszra számítógépen, ha nem szeretnék mobilapplikációt használni hozzá? (beszélgetés)
Még jó a 10-es is.
"A Digitális Állampolgár mobilalkalmazást iOS vagy Android eszközön is használhatod. Ahhoz, hogy az alkalmazás megfelelően működjön, az eszközödnek az alábbi követelményeknek kell megfelelnie
Operációs rendszer:
iOS 16, iPadOS 16 vagy újabb
Android 10 vagy újabb
Feltört, azaz jailbreakelt vagy rootolt eszközön az alkalmazás nem használható.
Huawei készülékeken nem használható az alkalmazás, kivéve azokat, amelyeken Android operációs rendszer fut (nem pedig Magic OS), valamint amelyeken hivatalosan elérhetők a Google szolgáltatásai, köztük a Google Play."
Így van,de elvileg elég egyszer magyarra fordítani,mert a használatát írja le.Utána már csak a kódért kell megnyitni.
30 másodperc két böngészőlap közötti ugráshoz bőven elég.
Ha le ptóbálod tölteni a DÁP-ot, azonnal megmondja.
Mondjuk nekem egyéb appokkal is volt már problémám, pl. nem működik közre a vércukormérővel, és a studyhoz is gyártótól kaptam másikat.
Felháborítónak találom ezt a műszaki bekavarást...
Ráadásul nem akármilyen androidos, hanem 10 fölötti,pl. az enyém biztosan nm. Már az app letöltésénél jelezte, hogy nem alkalmas. Laptopom, tabletem nincs, tervben sem szerepel több százezres kütyü beszerzése.
Hát így jártunk...remélhetőleg az eddigi ügyfélkapunkra küldeni sem tudnak semmit, mivel bosszanthatanának.
Pár lépés vissza, nálunk biztosan.
Még kinyomtatok néhány tárhelyes doksit, mielött "megsemmisül" 😀
Sziasztok!
Sok parázás és mérgelődés után én már átálltam a pluszra mobiltelefon nélkül,számítógépen.Simán át kell váltani a bejelentkezésnél a pluszra,követni az utasításokat és elmenteni a kódokat biztonságosan.Carpe Diem hozzászólásában a linkre kattintva látható,hogy van egy TOTP app,ezt a böngészőben új lapon megnyitni,és felülre beilleszteni a QR kódos számsort,majd alatta ott van a félpercenként generált kód,ezt kell az ügyfélkapus belépéshez bemásolni.Érdemes a linket a kedvencekhez adni,hogy kéznél legyen.Sokkal egyszerűbb,mint ahogy leírtam.
Itt egy segédlet,lépésről-lépésre mobilosoknak és egyéb gépeseknek:
Én is megijedtem, mert okostelót ajánlgat hozzá, én meg NEM akarom a hivatalos ügyeimet okostelón intézni, hiszen ezekhez sokszor sok dokumentumot, stb-t kell feltölteni, benyújtani.
Szerencsére számítógépen/laptopon is működik, a telefon csak azért kell, mert fog küldeni egy azonosítót, mint a bankok, ha be akarsz lépni.
Hogy ez mitől jobb, passz, eddig senki sem óhajtotta feltörni a felületemet, hogy szja bevallást, felvételi papírokat, egyéb fontos dolgot lopjon tőlem. :D
Szia. A javaslat szerint két androidos teló, vagy tablet szükséges az átálláshoz..
...de mielőtt bármit is csinálsz, alaposan olvasd el a linket. Ebben kétszer is megjegyzi a hivatal, hogy ez az ügyfélkapu+ csak 2025 decemberéig él, akkor ezt is törlik..-mert ott a mégújabb..-
sajnos csekély értelmemmel ezt a magas színvonalat nem tudom követni, tehát hagyom a francba.-(mert a mostani ügyfélkapusok fele nem is tudja megoldani az átállást.nos ez kb több százezer ember. )
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudok belépni az Ügyfélkapu+-ra?
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Érdemes ovulációs tesztet használni?
- Internet kapcsolat nélkül mire lehet használni egy számítógépet?
- Mit kell tenni, hogy majd ismét lehessen használni az ügyfélkaput?