Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell átállni ügyfélkapu pluszra számítógépen, ha nem szeretnék mobilapplikációt használni hozzá? fórum

Hogyan kell átállni ügyfélkapu pluszra számítógépen, ha nem szeretnék mobilapplikációt használni hozzá? (beszélgetés)

1 2 3 4
26. gyöngy:) (válaszként erre: 11. - Globus)
2024. nov. 30. 08:54

Még jó a 10-es is.

"A Digitális Állampolgár mobilalkalmazást iOS vagy Android eszközön is használhatod. Ahhoz, hogy az alkalmazás megfelelően működjön, az eszközödnek az alábbi követelményeknek kell megfelelnie

Operációs rendszer:

iOS 16, iPadOS 16 vagy újabb

Android 10 vagy újabb

Feltört, azaz jailbreakelt vagy rootolt eszközön az alkalmazás nem használható.

Huawei készülékeken nem használható az alkalmazás, kivéve azokat, amelyeken Android operációs rendszer fut (nem pedig Magic OS), valamint amelyeken hivatalosan elérhetők a Google szolgáltatásai, köztük a Google Play."

25. globus (válaszként erre: 24. - ,zumba)
2024. nov. 30. 08:32
Pláne ha a törlőkód arra az eszközre van mentve, mert ott kaptad... írjál csak noteszbe, a biztonság kedvéért.
24. ,zumba
2024. nov. 30. 08:28
Még egy gondolat, igaz nem az átálláshoz kapcsolódik, viszont elveszhet a telefon: mit tegyek? A hivatalos oldal írja: meg kell szűntetni az alkalmazást. Kell a törlőkód, rendben. Nyissa meg az ügyfélkaput.... milyen eszközről, hiszen nincs meg a telefon?? Ja, hogy legalább két készülék van, meg laptop, meg tablet...
23. nemnézematévét (válaszként erre: 20. - Globus)
2024. nov. 30. 08:18
Telejesn ingyen lehet hívni. :)
22. ,zumba (válaszként erre: 19. - Nemnézematévét)
2024. nov. 30. 08:12
Köszönöm, de néhány hónapig él a + is csak. Utána csak a DÁP lesz, már akinek megfelelő készülék lesz hozzá.
21. Nénje (válaszként erre: 13. - Nemnézematévét)
2024. nov. 30. 07:57

Így van,de elvileg elég egyszer magyarra fordítani,mert a használatát írja le.Utána már csak a kódért kell megnyitni.

30 másodperc két böngészőlap közötti ugráshoz bőven elég.

20. globus (válaszként erre: 19. - Nemnézematévét)
2024. nov. 30. 07:56
Legalább ingyen hívható fél órán át? :)
19. nemnézematévét (válaszként erre: 14. - ,zumba)
2024. nov. 30. 07:53
Én felhívtam az ügyfélszolgálatot, és ott az ügyintéző mondta a lépéseket, és úgy megcsináltuk közösen. De még így is több idő volt, mint szerettem volna. Ráadásul, ha tudom, hogy éjjel-nappal hívható, akkor rögtön este hívom, mert reggeltől elérhetetlenek voltak. Este 7 körül vették fel a telefont. Elsőre egy aranyos férfi segített, hát persze, hogy amikor letettük a telefont, lányos zavaromban már a nevemre sem emlékeztem. No, megint hívtam őket, akkor egy kislány segített a belépésben, ő adott pár hasznos tanácsot is. Többek között ezt az automatikus fordítás hanyagolását is.
18. globus (válaszként erre: 16. - Nemnézematévét)
2024. nov. 30. 07:52
Egyelőre az adóbevallásom érintett. Gondolkodom, olcsóbb-e könyvelővel csináltatni.
17. globus (válaszként erre: 15. - Gyöngy:))
2024. nov. 30. 07:49
Jövő év végén ezen újra keresztül kell menned, mert az ÜK-plusz csak addig fut.
16. nemnézematévét (válaszként erre: 8. - Globus)
2024. nov. 30. 07:46
Ha semmire nem állunk át, akkor sajnos valóban nem tudunk belépni majd az ügyfélkapura 2026-tól. Viszont, ha erről külön nem rendelkezel, ugyanúgy fognak érkezni a tárhelyre levelek. Van az az oldal, ahol rendelkezéseket lehet tenni, hogy pl nem engeded az elektronikus megkeresést az adott hivatalnak. Azt érdemes bejelölni.
15. gyöngy:) (válaszként erre: 11. - Globus)
2024. nov. 30. 07:46
A DÁP-ot egyelőre biztos hanyagolom.
14. ,zumba (válaszként erre: 13. - Nemnézematévét)
2024. nov. 30. 07:44
Épp olvasom: 30 másodperc....na szórakozzon vele az aki akar....
2024. nov. 30. 07:43
A TOTP.APP-nál van olyan hiba, hogy ha lefordíttatjátok az oldalt magyar nyelvűre, akkor a 30 mp-es időkeret végén nem jeleníti meg a friss kódot. Erre érdemes figyelni, mert ha ez történik, nem enged be az oldal.
12. ,zumba
2024. nov. 30. 07:37
Én néztem a totp-t: angol nyelvű....Ha annyira törekszenek a biztonságra, nem lehetne a hazánkban használt nyelvre átírni? S ki tudja meddig lesz alkalmas a most megfelelő telefon a most rajta futó programmal. Volt nincs és ennyi.
11. globus (válaszként erre: 10. - Gyöngy:))
2024. nov. 30. 07:36

Ha le ptóbálod tölteni a DÁP-ot, azonnal megmondja.

Mondjuk nekem egyéb appokkal is volt már problémám, pl. nem működik közre a vércukormérővel, és a studyhoz is gyártótól kaptam másikat.

Felháborítónak találom ezt a műszaki bekavarást...

10. gyöngy:) (válaszként erre: 8. - Globus)
2024. nov. 30. 07:31
Nekem 10-es, az már nem jó? 😮
9. Nénje (válaszként erre: 1. - Maryka1962)
2024. nov. 30. 07:25
Szia! Az oldal(TOTP) nem magyar nyelvű,de a böngésző(nekem Chrome van) lefordítja magyarra.Ha mégsem,akkor jobb klikk az egéren,és fordítás magyar nyelvre. 2025.01.16-tól már csak az ügyfélkapu plusz lesz. A számítógépes verzióhoz sem kell az okostelefont használni,mert amikor a QR kódos részhez érünk,rá kell kattintani a "Nem tudom beolvasni a kódot" szövegre és máris látható a kódsor amit a mobilra küldene.Ezt a kódsort és amit majd utána ad törlőkódot kell elmenteni biztonságos helyre.
8. globus (válaszként erre: 5. - Dc5c29b29c)
2024. nov. 30. 07:14

Ráadásul nem akármilyen androidos, hanem 10 fölötti,pl. az enyém biztosan nm. Már az app letöltésénél jelezte, hogy nem alkalmas. Laptopom, tabletem nincs, tervben sem szerepel több százezres kütyü beszerzése.

Hát így jártunk...remélhetőleg az eddigi ügyfélkapunkra küldeni sem tudnak semmit, mivel bosszanthatanának.

Pár lépés vissza, nálunk biztosan.

Még kinyomtatok néhány tárhelyes doksit, mielött "megsemmisül" 😀

2024. nov. 30. 07:13

Sziasztok!

Sok parázás és mérgelődés után én már átálltam a pluszra mobiltelefon nélkül,számítógépen.Simán át kell váltani a bejelentkezésnél a pluszra,követni az utasításokat és elmenteni a kódokat biztonságosan.Carpe Diem hozzászólásában a linkre kattintva látható,hogy van egy TOTP app,ezt a böngészőben új lapon megnyitni,és felülre beilleszteni a QR kódos számsort,majd alatta ott van a félpercenként generált kód,ezt kell az ügyfélkapus belépéshez bemásolni.Érdemes a linket a kedvencekhez adni,hogy kéznél legyen.Sokkal egyszerűbb,mint ahogy leírtam.

Itt egy segédlet,lépésről-lépésre mobilosoknak és egyéb gépeseknek:

[link]

6. Borian (válaszként erre: 1. - Maryka1962)
2024. nov. 30. 07:09

Én is megijedtem, mert okostelót ajánlgat hozzá, én meg NEM akarom a hivatalos ügyeimet okostelón intézni, hiszen ezekhez sokszor sok dokumentumot, stb-t kell feltölteni, benyújtani.

Szerencsére számítógépen/laptopon is működik, a telefon csak azért kell, mert fog küldeni egy azonosítót, mint a bankok, ha be akarsz lépni.

Hogy ez mitől jobb, passz, eddig senki sem óhajtotta feltörni a felületemet, hogy szja bevallást, felvételi papírokat, egyéb fontos dolgot lopjon tőlem. :D

5. dc5c29b29c (válaszként erre: 1. - Maryka1962)
2024. nov. 30. 06:35

Szia. A javaslat szerint két androidos teló, vagy tablet szükséges az átálláshoz..

...de mielőtt bármit is csinálsz, alaposan olvasd el a linket. Ebben kétszer is megjegyzi a hivatal, hogy ez az ügyfélkapu+ csak 2025 decemberéig él, akkor ezt is törlik..-mert ott a mégújabb..-

sajnos csekély értelmemmel ezt a magas színvonalat nem tudom követni, tehát hagyom a francba.-(mert a mostani ügyfélkapusok fele nem is tudja megoldani az átállást.nos ez kb több százezer ember. )

4. semleges (válaszként erre: 1. - Maryka1962)
2024. nov. 30. 06:07
Január végéig kell ha jól tudom.
2024. nov. 30. 00:44
Köszönöm a linket, meg fogom nézni.
2024. nov. 30. 00:03
Én ez alapján csináltam meg a regisztrációt, max 20 percet vett igénybe, elég szájbarágósan van leírva minden. Pont nekem való, mert igazi antitálentum vagyok az ilyesmikhez :) Remélem tudtam segíteni, sok sikert! [link]
2024. nov. 29. 23:46
Szeretném, ha segítenétek, hogy ki hogyan oldja meg az ügyfélkapu pluszra való átállást számítógépen. Találtam több oldalt is, de nem igazán vagyok képbe még most sem. Nem akarok okostelefont használni, és jó lenne, ha az oldal, ahonnan a kód jön majd, magyar nyelvű lenne. Kinek mi a tapasztalata? Ki mit ajánl, és miért. Már nincs sok idő az átállásra.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook