Úgy látom még nem elég drága az üzemanyag... Az emberek nem... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Hát pedig ez már tendencia. Nem hiszem, hogy ebben észrevehető változás lesz. 50 km-t mész. Az távolság. Elhiszem, hogy találkozol autóssal. 5 km-en belül is találkoznál. Az autóiparban is előremutató változás van. Hirtelen az a hasonlat jutott eszembe, hogy már nem a patakban mosunk, nem is keverőtárcsással, hanem már okos, intelligens előre programozható mosó szárítógéppel. És aki egyszer megszokta a kényelmet, a nyugalmat a "szabad mozgást" hogy nem kell szorongania a tömegben, nem ázik, nem fázik a megállóban az nem fog újra visszaszokni a tömegközlekedésre ha nem muszáj. Ja és a pandémia, mennyire biztonságosabb autóval mint a tömött vonaton, metrón buszon, villamoson, trolin.
Egy kolléganőm mesélte, ha nem vesz helyjegyet a vonaton végig állja Bp-Szeged közötti utat. Hát akkor mennyivel kényelmesebb a kocsi.
Mint mondtam, én biciklivel járok.
Jogsim sincs.
Te arcoskodsz a menő vezetési stílusoddal. Akkor??
Nem, az a bajom, amit látok magam körül. Egy kis faluban élek, ahol nincsenek távolságok, de szinte mindenki autóval közlekedik, 100 méterre is. Anyuci beül a kocsiba, elviszi a gyereket oviba, majd hazamegy. Persze van aki munkába megy, de tudod az a fura, akik dolgozni mennek azok általában busszal járnak és a gyereket pedig elviszik gyalog az óvodába.
Az a bajom, hogy ha biciklire ülök és megyek egy 50 kilométert, biztos lesz valaki, aki leszorít autóval, mert a jogosítvány ellenére nem tudja milyen oldaltávolságot kell(ene) tartani. Az a bajom, hogy a nagyvárosok élhetetlenek, mert mindenki autóval jár. Az a bajom, hogy telesírnak mindent mekkora szegénység van az országban, közben a legkisebb településen is autót használnak. Ennyi röviden és tömören.
És nem azzal van a bajom, aki munkába jár, aki azért használ autót, mert szüksége van rá.
Tömegember gondolkozik így, mint ti. Ha ti fizettek az üzemanyagért, akkor azt hiszitek mindenhez jogotok van. Elég felnézni egy autós fórumra, ahol is az autósok szerint, csak nekik van joguk használni az utat, "mer mennyi adó van a benzinen".
Nem tudom, én mindennap vezetek, a múlt hónapban pl minden nap napi minimum 250 km-t toltam le, autópályán is, de nem vettem észre az általad felsoroltakat, ha van is facság nem idegelem magam rajta, hanem kikeveredek a helyzetből. 20 éve vezetek, egyszer se okoztam balesetet.
Írtad te ott előzöl ahol senki se mer... "hétvégi sofőrként". A vakmerőség és a vakszerencse azért nem tudás.
De oké, te tudsz. Benned valószínűleg egy Schumacher veszett el, az általad leírtak alapján jó mélyen.
Pistorius sírva kéri, hogy legyén az edzője 🙃
Egyébként egy amerikai üzemanyag adalékot használok, kb. 20%-kal csökkenti a fogyasztást, ennyit tudok tenni. Nem fogok kevesebbet autózni csak azért, mert sokba kerül a benzin.
Magyarországon szinte minden sofőr így nyilatkozik a másikról 😆.
Ez a mi közlekedési kultúránk, aminek mind a részei vagyunk, még akkor is, ha mindenki felülértékeli magát.
Jaa, így már értem.
Ennyiből szerencsém van. Végig bicikli út van, azon tekerem végig a várost.
Dehogy tekerek, még ott is gyalog tolom, ahol zebra melletti kerékpárút van. Így előbb átjutok, mintha az úton várnám, hogy elfogyjon a végtelen sor. Inkább leszállok és felmegyek gyalogosnak a járdára.
Nyilván autósként ez nem opció.
További ajánlott fórumok:
- Na elmaradt a világ vége, de úgy látom az emberek kezdenek bekattanni.
- Ki hol tankolja az autóját és milyen üzemanyagot tankol?
- Miért csak a túlsúlyos embereknek vannak gyógyszerek, tanácsok és rengeteg, drága étrendkiegészítő?
- Bioetanol üzemanyag. Tapasztalatok?
- Mennyibe kerül az üzemanyag egy 20 km-es úttal?
- Mennyibe kerül Szombathely-Bp. út autóval a mostani üzemanyagárakkal kb.? Köszi