Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sült-fõtt spagetti recept

Sült-fõtt spagetti recept

Elkészítési idő 70 perc

A Sült-fõtt spagetti hozzávalói:
25 dkg spagetti
2 dl tejföl
10 dkg reszelt parmezán (jellegû sajt, 3 húsleveskocka, 5 dkg vaj (vagy margarin)
1 teáskanál só
1 púpozott mokkáskanál currypor
ugyanennyi törött fehér bors.


A Sült-fõtt spagetti elkészítési módja:
A spagettit egészen apróra összetöröm. A húsleveskockákat 1 liter vízbe beleteszem, és addig melegítem, amíg a leveskocka elolvad benne. Hozzáadom a tejfölt, a vajat és az összes fûszert, majd jól összekeverem. (A vaj és a tejföl is elolvad.) Egy közepes tepsibe beleszórom a nyers tésztát, ráhintem a reszelt sajtot, és ráöntöm a fûszeres-tejfölös levet. A tepsit alufóliával a lehetõ legszorosabban, légmentesen lefedem, majd az elõmelegített, forró sütõbe tolom. Közepes lángon 50-60 percig párolom. Végül a fóliát leveszem, és a tésztát villával átforgatom. Akkor van készen, ha az összes levet beszívta, és jó puha. Fedõ nélkül világosra pirítom.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sült-fõtt spagetti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook