Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós zserbóm recept

Túrós zserbóm recept

A Túrós zserbóm hozzávalói:
kakaós lapokhoz:
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
6 dkg margarin vagy vaj
1 evőkanál kakaópor
1 kk szódabikarbóna
2 kiskanál sütőpor
2-3 evőkanál tejföl

sárga laphoz:
15 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
3 dkg margarin vagy vaj
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
1-1, 5 evőkanál tejföl

10-15 dkg darált dió
kb.20 dkg baracklekvár
csokoládé a tetejére

Túró töltelék :
50 dkg túró
20 dkg kristálycukor
2 ek. búzadara
3 tojás
1 citromhéj
2 evőkanál tejföl
1 cs. vaníliás cukor


A Túrós zserbóm elkészítési módja:
A lisztbe keverjük el a sütőport, és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a puha margarint, egy kicsit morzsoljuk össze, és ekkor hozzáadhatjuk a cukrot, és a kakaóport is. Dolgozzuk jól össze, ezután kanalanként adjuk hozzá a tejfölt, és gyúrjuk egy könnyen nyújtható tésztává. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk) Ezután kétfelé venni a tésztát, és két gombócot gyúrni belőle, majd felhasználásig a hűtőbe tenni. A sárga lapot ugyanúgy elkészítjük mint a barna lapot, de csak egy lap lesz majd belőle. A krémhez a túrót áttörjük, összedolgozzuk a cukorral, búzadarával, 3 tojás sárgájával, a citrom reszelt héjával, tejföllel, van.cukorral, és a tojások felvert habjával. Kb. 22 * 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Először a sárga tésztát nyújtjuk ki és tesszük a tepsibe. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rákenjük a túrókrémet, és rátesszük a másik barna lapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt, csokoládéval bevonjuk a tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós zserbóm elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook