Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Őzgerinces vendégváró recept

Őzgerinces vendégváró recept

Az Őzgerinces vendégváró hozzávalói:
4 főtt tojás
4 savanyú uborka
3 piros olajos paprika
1 főtt
sárgarépa
20-30 dkg sonkás szalámi
1 üveg tartármártás ( 250g )
2, 5 dl víz
2 kis kanál ételizésítő
fél húsizésítő kocka
2, 5 leveseskanál zselatin
1 kis doboz cukorborsó


Az Őzgerinces vendégváró elkészítési módja:
A tojást, uborkát, szalámit, paprikát, répát apróra szétvágjuk. Hozzáadjuk a tartármártást és a borsót. 1 dl hideg vízbe beletesszük a zselatint. 30-60 percig hagyjuk megdagadni. Azután beleöntjük a 1, 5 dl forró vízbe, amiben szétfőztük az ételizésítőt a húsizésítókockával. Addig kevergetjük amíg a zselatin szét nem olvad. A zselatint tovább nem főzzük!!!! Mikor langyosra kihűlt beletesszük a masszába, összekeverjük és beleöntjük a száraz őzgerincformába.Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni, majd kifordítjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az Őzgerinces vendégváró elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook