Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Túrós pogácsa "omlós" recept

Túrós pogácsa "omlós" recept

Elkészítési idő 80 perc

A Túrós pogácsa "omlós" hozzávalói:
60 dkg liszt
35 dkg margarin
2 tojás
50 dkg túró
3,5 kávéskanál só
1,5 dl tej
3 dkg élesztő
csipet cukor


A Túrós pogácsa "omlós" elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk, jöhet bele a margarin, majd a felfuttatott élesztő. Viszonylag lágy, könnyen kezelhető tésztát kapunk. Kelesztés nélkül kinyújtjuk, majd hajtogatjuk, és ezt még kétszer megcsináljuk 20 percenként. 2 cm vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, kiszúrjuk, tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és sütjük. 160-170 fok 18-20 perc alatt szépre sülnek.

Én a margarint olvasztva csempészem bele, nem bíbelődöm a darabokkal.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A túrós pogácsa "omlós" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook