Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós-barackos torta recept

Túrós-barackos torta recept

A Túrós-barackos torta hozzávalói:
Tészta:

7 dkg hideg vaj
8 dkg cukor
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 tojás

Töltelék:

75 dkg túró
10 dkg puha margarin
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliaízű pudingpor
3 tojás
5 dl tej
barackbefőtt (idényben nyers gyümölcs)


A Túrós-barackos torta elkészítési módja:
A tészta alapanyagait hideg kézzel gyorsan összeállítjuk. Ha nagyon kemény a tészta, egy kis hideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd hűtőbe tesszük fél órára, fóliába csomagolva. Egy tortaformát kivajazunk, a kinyújtott lapot beleigazítjuk, legalább 2 cm-es peremet készítve a tortának. A tésztát előmelegített, 180 °C-os sütőben elősütjük 10 percig. A túrót elkeverjük a lágy margarinnal, a tojások sárgájával, a pudingporral, a cukrokkal, hozzáadjuk lassan a tejet, majd óvatosan, hogy ne törjük, beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A tészta tetejét kirakjuk barackdarabokkal, a túrókrémet rásimítjuk, visszatesszük a sütőbe, s valamivel mérsékeltebb lángon, kb. 60- 70 percig sütjük. Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott ajtónál tartsuk benn a süteményt még 20 percen keresztül, s csak akkor vegyük ki a formából.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós-barackos torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook