Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós aszalt barackos rétes recept

Túrós aszalt barackos rétes recept

Elkészítési idő 40 perc

A Túrós aszalt barackos rétes hozzávalói:
80 g Gyermelyi négytojásos szélesmetélt
500 g áttört túró
2 db tojás
120 g cukor
50 g aszalt barack
1 tasak vaníliás cukor
porcukor a szóráshoz
2 evőkanál olaj
1 csomag réteslap
A mártáshoz: 6 evőkanál baracklekvár, barackpálinka


A Túrós aszalt barackos rétes elkészítési módja:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukor felével, vaníliás cukorral, beletesszük a túrót és az apróra vágott aszalt barackot. Összekeverjük és a maradék cukorral felvert kemény tojáshabbal lazítjuk. A végén belekeverjük a tésztát. Kiterített, olajozott réteslapba tekerjük 180-200 °C-on készre sütjük. Az öntethez kikeverjük a lekvárt vízzel, hogy a megfelelő sűrűségű legyen, majd felforraljuk és beleöntjük a pálinkát. A felszeletelt, porcukrozott rétes mellé tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós aszalt barackos rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook