Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Májas rántotta recept

Májas rántotta recept

Elkészítési idő 20 perc

A Májas rántotta hozzávalói:
20 dkg egy csirkemáj,
1-2 fej közepes hagyma,
1 szál kolbász
4-5 tojás
kevés olaj
az arányokat persze ízlés szerint oszthatjuk el.


A Májas rántotta elkészítési módja:
A csirkemájat és a hagymát vágjuk fel kis kockákra, egészen apró darabokra, a kolbászt pedig karikázzuk fel. Először a kolbászkarikákat süssük meg, szép sötétvörösre. Ha a kolbászkarikáink szépen megsültek, vegyük is ki a serpenyőből és helyezzük egy tálkára, a hagymát jó üvegesre süssük, de a májra nagyon vigyázzunk, nehogy megpirítsuk ( a sütés eme részénél használjunk lassú gázt!). Akkor jó, ha szép világosbarna színe van, ekkor jöhet rá a tojás, amelyet ajánlott előzőleg alaposan felverni. Visszaválthatunk nagy lángra, és fakanállal állandóan kevergessük, forgassuk egymásba a májat, a hagymát és a tojást! Két-három keverés után dobjuk minderre az előre megsütött kolbászkarikákat, és süssük keményre a rántottát, akkor állnak össze igazán az ízek.

Paradicsommal,vékonyra szelt paprika karikákkal, és friss salátalevéllel tálalható,
de bármilyen üde ízű zöldség jól mutat és fincsi,
és akár egy-két szelet ropogósra sült bacont is tehetünk a tányérra


Kategória: Tojásételek receptjei


A májas rántotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook