Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Receptek candidásoknak receptjei » Túrógombóc - gríz nélkül recept

Túrógombóc - gríz nélkül recept

A Túrógombóc - gríz nélkül hozzávalói:
fél kg túró (lehetőleg házi)
4 ek. tk tönkölyliszt (nem csapott, nem púpozott)
2 tojás kettéválasztva
egy nagy csipet só

5 dkg teavaj
10 ek. tk.zsemlemorzsa/Korpovit keksz darálva

xilit
nat.joghurt


A Túrógombóc - gríz nélkül elkészítési módja:
Egy nagyobb lábosban vizet forralunk.
Közben a vajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, és kis lángon átpirítjuk rajta a zsemlemorzsát/darált Korpovit kekszet.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tojássárgáját és jól összedolgozzuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a túróhoz. Az első felét jó alaposan kell, a másodikat kissé óvatosabban, de homogén legyen a massza.
A masszából nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk, és óvatosan beleeresztjük a lobogó vízbe.
Kb. egy perc után már indultak is felfele a gombócok, ezután még kb. 5 perc kellett a lobogó vízben ahhoz, hogy kész legyenek, ekkor szemmel láthatólag kissé meg is nőttek. Óvatosan kivesszük őket és meghempergetjük a zsemlemorzsába/kekszbe.
Tálalásnál xilites nat.joghurtot tettem rá.


Én fél adagból csináltam, abból 10 db lett.
Nem volt zsemlemorzsám, úgyhogy a darált kekszből készítettem "morzsát". Nem sok különbség volt, nekem nagyon ízlett.

(Kép az adatlapomon!!!)


Kategória: Receptek candidásoknak receptjei

A receptet beküldte: , 2011. szept. 16. 16:08
A túrógombóc - gríz nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook