Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Receptek candidásoknak receptjei » Szilvalekváros derelye (2.időszak) recept

Szilvalekváros derelye (2.időszak) recept

A Szilvalekváros derelye (2.időszak) hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg tk. tönkölyliszt
1 tojás
kb 1dl víz


Valamint:
szilvalekvár (házi! cukor nélküli)
4 evőkanál olaj
korpovit keksz darálva

A tálaláshoz:
xilit
őrölt fahéj


A Szilvalekváros derelye (2.időszak) elkészítési módja:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjuk.

2. Egy lábasba teszünk fel vizet forrni, adunk hozzá sót.

3. A tésztát késhegynyi vékonyra nyújtjuk (téglalap alakúra).
Félbehajtjuk- ez lesz a felezővonal.

4. Kis kupac lekvárt kanalazunk a tészta egyik felére, aztán a másik felét ráhajtjuk, és a tészta közöket összenyomkodjuk.

5. Derelye vágóval szétdaraboljuk.

6.Közben a darált korpovit kekszet kevés olajon pirosra pirítjuk. Nem nagyon, mert könnyen megéghet.

7. A forró, lobogó vízbe tesszük a derelyéket, és ha feljöttek a víz tetejére, akkor még egy pár percig főzzük.

8. Korpovit morzsába forgatjuk.

9. Tálalásnál fahéjjal, és xilittel megszórjuk.



Kategória: Receptek candidásoknak receptjei

A receptet beküldte: , 2012. ápr. 17. 17:55
A szilvalekváros derelye (2.időszak) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook