Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Túrógaluska hagymával recept

Túrógaluska hagymával recept

Elkészítési idő 50 perc

Kalória 880 kcal

A Túrógaluska hagymával hozzávalói:
50 dkg tehéntúró
40 dkg liszt
2 tojás
1 ek ételízesítő
1 nagy fej vhagyma
1 dl olaj
2 dl tejföl

őrölt fehér bors


A Túrógaluska hagymával elkészítési módja:
Az ételízesítővel és sóval bő vizet forralunk. A túrót krumplinyomón vagy villával jól áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, tojással, sóval és kevés vízzel. A tésztát szokott módon szaggatjuk, és megfőzzük, leszűrjük, öblítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és aranysárgára pirítjuk. A galuskát összeforgatjuk a hagymával, kevés sóval, és hőálló tálba tesszük. A tetejére szórjuk a túró másik felét, ráöntjük a tejfölt, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

Vigyázat, az ételízesítőben is van só.
Vegetáriánusok is fogyaszthatják.


Kategória: Egytálételek receptjei


A túrógaluska hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook