Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Túrógombóc recept

Túrógombóc recept

Elkészítési idő 35 perc

A Túrógombóc hozzávalói:
50 dkg Nádudvari félzsíros túró
8 dkg búzadara
3 közepes tojás
10 dkg vaj
10 dkg durum morzsa
2 dl tejföl
5 dkg porcukor
pici só


Túrógombóc

A Túrógombóc elkészítési módja:
A túrót jól áttöröm villával, ha sima az állaga hozzá adom a 3 tojást pici sót, majd 2 dkg olvasztott vajat, és a búzadarát.A tojás nagy, több darát is tehetünk hozzá,majd legalább 1 órát hűtőbe tesszük. Felolvasztom a maradék vajat, és megpirítom a durum morzsát, folytonos keveréssel nehogy megégjen,majd félreteszem. Felteszem a vizet forrni, gombócokat formálok a masszából, és addig főzöm még a víztetejére feljön. kb 16 gombós lesz, Lecsepeg, és beleforgatom a pirított morzsába. Tejfölt elkeverem a porcukorral, és fogyasztás előtt meglocsolom a gombócokat! Jó étvágyat!

Durum lisztel készült kenyeret vásárolok, és a két végét elrakom szárítani, és ebből csinálom a zsemle morzsát, panírozáshoz is ezt használom.Nekem bevált.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A túrógombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook