Túlzott izzadás (beszélgetés)
Ma beszéltem pl egy kezes fiuval akinek az orvos csekély 250.000Ftért csinálná meg az idegvágos mütétet.... ami elvileg ingyenes.de sajna mindenki azt nézi hogy mi a tünet mert ez a szorongás +akár pánik tünete ami egyre rosszabb lesz ...itt leirok egy példát
Az ember kicsi korában egy rossz emléket szerez, pl. egy kiskutya ráugrik, s ő ettől nagyon megijed. Ez számára lehet egy sokkhelyzet, hiszen egy gyereknek egy tacskó kutya akkora, mint egy felnőtt embernek egy oroszlán.
Ez az emlékkép, az érzés, amit akkor átélt, amikor az a kutya ráugrott, ott él benne. Sok embernél egy ilyen sokk egy életen át dadogással jelzi jelenlétét. Minden pillanatban, amikor egy kutyával találkozik, legyen az bármilyen kutya, egy félelemérzet erősödik fel benne.
Ez a félelemérzet egy hirtelen izzadást indít el az emberben. Ez az izzadás szagos, a félelem szagát hordja magán, és mivel a kutyának sokkalta jobb a szaglása, mint az embernek, így ő is rögtön a félelmet érzi, és abban a pillanatban támad. A kutya csak akkor támad, ha fél, különben nem támadja meg az embert. És ha ez az emlék ott van bent a mélytudatban, akkor ez nagyon felerősíti az emberben a félelmet. Nem tudja megmagyarázni, hogy mitől fél, de bármilyen új helyzet elé kerül, érzi a félelmet, a bizonytalanságot. Ez elég ahhoz, hogy az egész életét úgy élje, hogy ne érezze jól magát a bőrében. Egy váratlan sokkhelyzet, pl. egy erőszakos támadás, is képes ugyanezeket a tüneteket produkálni......
Nem keserítesz el,tudod "a remény hal meg utoljára".
Saját tapasztalat alapján írtam,hogy csökkent az izzadás és ha csak egy kicsit is javul a helyzet már sikerként fogom elkönyvelni.
Ezen a "megszégyenülésen" már túl vagyok,a család és a barátaim is tisztában vannak a helyzetemmel,akinek van egy csepp esze felfogja,hogy nem tehetek róla és nem vet meg ezért.
Ez a méregtelenítés dolog fel sem merült bennem,az nem tartana 11 évig.:O/
Nem akarlak elkeseriteni de én probáltam 15alkalom x3500 Ft plusz első vizit 7000Ft sajnos semmi erdménye nem volt és már tudom is hogy miért mert az izzadás feladta ez nem amit mondanak...
a kórós izzadásnak semmi köze a méregtelenitéshez aki ebben szenved tudja miröl beszélek ha valaki -5 fokban is képes átizzadni 2-3pulovert ugy hogy közben nem csinál semmit az méregtelenit ?? nem !! az izzadásnak a fő feladata a test hütésén kivül a menekülés könnyebbé tétele ŐSIDŐK OTA !!! az agyunk irányit mindent -nem akarok ott lenni, nem érzem jó magam, mi lesz ha meglátják... stb.. ezeket a gondolatokat az agy ugy fogja fel mint egy veszélyhelyzet !! és tudat alatt is beindul az izzadás -ezért is van az hogy otthon sokan nem izzadnak vagy csak egy kicsit .. és mit csinálna egy izzados egy tömött buszon leginkább ?? menekülne .. + még egy dolog a titkolodzás ez megint azért inditja be a folyamatot mert tudat alatt féltek a megszégyenüléstől ,ezért legalább a családban mondjátok el bátran a problémát (nem betegséget) mert ez egy állapot
Helló!
Én "szintén zenész vagyok",vagyis nincs olyan hely a testemen,ahonnan ne ömlene a víz télen-nyáron.
Pár évvel ezelőtt elmondtam a panaszaimat a háziorvosomnak,aki azt tanácsolta,hogy szedjek nyugtatót és hintőporozzam a tenyeremet.
Még viccnek is rossz,pláne hogy amúgy is alacsony a vérnyomásom+a foglalkozásom is folyamatos kézmosással jár.
Az én izzadásom a fogamzásgátló szedésének kezdeteihez nyúlik vissza,emellett a legkissebb idegesség is tócsát eredményez.
Szóval lényeg a lényeg,nem olvastam,hogy bárki írt volna az akupunktúráról.
Nem rég kezdtem el járni,az 5. alkalmon vagyok túl és már javulást érzek ez ügyben.
Heti kétszer 30-40 perc pihi a tűkkel+gyógynövényes golyókat kell szedjek,amit kifejezetten "spontán izzadás"-ra találtak ki.
10 alkalmat javasolt a doktor minimum és azt ígérte meggyógyít.
Nem olcsó mulatság,de azt hiszem tudjátok mennyire megkeseríti az ember életét ez a nyavalya és nekem megéri áldozni rá.
Ismerős a helyzet:(
Ezzel együtt kell élni,lehet ellene tenni vannak jo izzadasgatlok es most patikaira gondolok nem rexona,secret stb.Azok semmire sem jok-nálunk.
Szia! ;) A Vichy tényleg nem ér semmit...
Micsoda brutál szereket használtok! :D És akkor amit Te használsz, az a Driclor, azzal nem kell mindennap kenni magad? Nem ismerem egyiket sem, azok közül, amiket írtatok különben, de utánanézek...
Tudom mar.Naturlandos termek ha jol emlékszem..
A Driclor is elég drasztikus lenne ha minden nap használnám,mar kb nem lenne bőröm..
ezt a cikket olvassátok el
Nincs összefüggés
Amerikában három évvel ezelőtt 1600 nőt kérdeztek arról, mikor és hogyan használtak izzadásgátlót. A hölgyek fele egészséges, másik felük rákos beteg volt. Amikor a két csoport eredményeit összehasonlították, a kutatók semmilyen bizonyítékot sem találtak arra, hogy valóban lenne összefüggés a rák és az izzadásgátlók között. (Az eredményt a mellrákról felvilágosító nonprofit internetes oldalon tették közzé – és nem az izzadásgátlók gyártói finanszírozták a kutatást.)
Leirom ide ami a forumunkon található :
és ha belegondoltok magyarországon a 60as évek ota létezik aluminiumos izz.gátló +ne beszélek a sok üzemről mert a 70es években nagyhatalom volt magy.ország és több évtizedik dolgoztak olajos aluminium termékekkel.... és ha milliárd dollárok forognak abban a bio dolgokban egy rossz hirt elterjeszteni sokkal könnyebb mint megcáfolni
a mellrák és a többi is egészen más miatt alakul ki -aminek a legföbb oka pont a folyamatos szorongás és a stresztürőképesség alacsony szintje..pl a c-tipusu személyiség :
A C-típusú személyiség jellemzői:
maximális elfogadás vágya miatt önfeladás és mindenki kedvére tevés
szélsőséges alkalmazkodás
érzelmek kifejezésének képtelensége
pesszimizmus
tökéletesség igénye
problémák felnagyítása
konfliktuskerülés
hideg szülői attitűd, korai önállóságra kényszerítettség
Ezt a rákot lehet kapni tőle dolgot már évekkel ezelőtt hallottam én is, de soha sem hittem el, mondván, hogy akkor én már évekkel ezelőtt meghalhattam volna...
Igen, ha van, valami, ami a piacon beválik, pl. legyen az kozmetikai termék, akkor Valaki jó heccként felkap egy rosszindulatú pletykát, pánikot kelt az emberek körében, címlapra kerül, aztán meggazdagszik belőle, mert hívják ilyen-olyan média-interjúkra, stb... Aztán röhög az egész világon, hogy milyen hiszékenyek az emberek...
És amikor vásároltam még abban az időben az egyik üzletben stiftet, a vásárlók nekem is mondogatták, hogy Ők már nem használják, elhagyták a használatát, mert hallották, hogy rákot okoz... Aztán jó erős izzadtságszaguk is volt a hiszékenység miatt...
Nekik is elmondtam, hogyha így lenne, én már nem élnék, különben is a rák a hajlamtól függ leginkább... Lehet, hogy Valaki teljesen egészségesen él, de ott a hajlam, és mégis rákos lesz, és van, Aki egy életen át él káros szenvedélyekkel, és mégis hosszú élete lesz, és nem rák fogja "elvinni"...
Aztán olyan pletykák keringek erről a rák dologról, ott az üzletben, a vásárlóktól, hogy Ők úgy hallották, hogy az alumínium tartalma okozza a rákot...
Erre előadtam Nekik, hogy amikor sokéve az egyik bőrklinikán allergia tesztet csináltak, a hátamra ragasztva, akkor nekem pont az alumíniumos kevert kenőcs vált be, amit ott javasoltak, vagyis hülyeség, bárki is kapta fel a pletykát, hogy a stift rákot okozna... És ha így lenne, már emberek ezrei haltak volna meg tőle, és már mindet kivonták volna a piacról...