Tudod, hogy mi az a dallamtapadás ? Esetleg szenvedsz is tőle? (beszélgetés)
Egyik kedvencem.😀
Voltam koncerten is egy decemberben a barátokkal.
Van ilyen "belső hallásom", dallamtapadásom, de nem zavar, mert nem állandó és nem is túl gyakori.
Ha kint dolgozom még dúdolom is.
Munka közben (sz.gép előtt) megy a rádió vagy tv, olyankor nem jön, el vagyok foglalva a saját gondolataimmal.
Szerintem ez egy könnyű kis lazítás az agynak.
Nekem pár napja ez járt az agyamban egész éjszaka:
,,Akit nem vernek át a fellengzős dumák,
Ha csak rám néz, barátot lát."
Sztárcsinálók: Juvenális búcsúja
Nekem Kóbor halála óta a "Napot hoztam, csillagot.." akadt be, persze teszek is érte, minden reggelem 3-4 Omega számmal indul kávézás közben.
De én nem érzem, hogy ez gond lenne.
Nálam elő szokott fordulni, de szerencsére olyan dallam tapad ami tetszik, így nem zavar.
A Jingle Bells-re gondoltál?
Jingle bells? 😅
Amúgy szerintem ez nem kóros, hacsak nem egyfolytában tart és nem érzel kényszert hogy hangosan énekeld is azt ami a fejedben megy. Ha egy éve folyamatosan dallamtapadásod van ésvagy nagyon zavar a mindennapokban, szerintem menj orvoshoz.
Persze hogy tudom mi az. Ezért próbálom kerülni az olyan förmedvényeket, mint a nézését meg a járását. Nagy félelmem, hogy egyszer az tapad meg.
Most amúgy egy magyar ethno beat zenekar dalai tapadnak, de még ezek is emészthető dallamok :)
Én sajnos kb 1 éve. Neten találtam olyan ellenszert, miszerint a tapadós dallam hivatalos verzióját hallgassam meg néhányszor. Sajnos rám olyan dallamok tapadnak, amiket nem szoktam hallgatni de ismerek, mint pl a Gotterhalte vagy magyar népdalok és nagyon sokaig szenvbedtem a Csingóbertől ( Mikulás ének nem tudom hogy kell irni vagy mi a magyar ccme ).
Tanácsot megfogadtam, néhányszor meghallgattam a tolakodó dallamot és megszünt. De sajnos jönnek helyette újak. Akinek van vagy volt ilyen problémája, szivesen meghallatnám,
További ajánlott fórumok:
- Jöjjön mindenki, aki januártól kalóriát, esetleg ch-t is számol, és így próbálja karcsúvá enni magát!!!
- Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is?
- Testkontroll vki esetleg?
- Te is szenvedsz az allergiától?
- Az a tervem, hogy a barátnőm pasijára dallamtapadást...
- Mit lehet tenni dallamtapadás ellen?