Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tortalap sütés kapcsán tudna valaki segíteni? fórum

Tortalap sütés kapcsán tudna valaki segíteni? (tudásbázis kérdés)


1 2
26. Szilvamama (válaszként erre: 21. - Zebracsikó)
2011. febr. 28. 14:35
Hát föléteszi a túrókrémet, és ha megköt kiszedi :)
25. zebracsikó (válaszként erre: 23. - Kiss Mária)
2011. febr. 28. 14:35

bassszus!


hát tényleg ez a megoldás!!!!


mennyire egyszerű!

24. zebracsikó (válaszként erre: 22. - Fáve)
2011. febr. 28. 14:34

kapcsos

írta a 4.hsz-ban

23. Kiss Mária (válaszként erre: 20. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:34
Sztem ezzel mindenki így jár egy cukrász ismerősöm megfordítja a tortá és az alja lesz a teteje, így dolgozik vele
22. fáve (válaszként erre: 17. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:34
Na akkor! Kapcsos tota formáról van szó?
21. zebracsikó (válaszként erre: 18. - Szilvamama)
2011. febr. 28. 14:33
de ha nem szedi ki, hogyan töltse meg???
20. Vikó 26 (válaszként erre: 18. - Szilvamama)
2011. febr. 28. 14:33

Már sütés közben össze megy!

Lehet a tésztám nem jó?

Vagy a forma?

Nekem nem teflonos van,hanem sima fém.

19. Vikó 26 (válaszként erre: 17. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:32
Vagyis lehet akármilyen jó a krémem,előtte a lapom a sütés alatt úgyis össze megy onnantól meg már mindegy...
18. Szilvamama (válaszként erre: 15. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:31
Lehet, hogy ez a baj, hogy kiszeded? Én soha nem szoktam elválasztani, éppen azért, hogy ne menjen mellé-alá...
17. Vikó 26 (válaszként erre: 14. - Fáve)
2011. febr. 28. 14:31

Nem a krémmel van a gondom,hanem a lappal!

Amúgy meg a zselatin az olyan amilyen,elrontani nem lehet,sűrűbbre sem csinálhatom,ha mégis akkor meg nem lesz szép mert kicsit dermettebben öntöm rá és akkor gyűrődik!

16. zebracsikó (válaszként erre: 15. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:30
igen, én így szoktam
15. Vikó 26 (válaszként erre: 6. - Zebracsikó)
2011. febr. 28. 14:29
És ha így csinálom,akkor mindenképpen ki kell szednem egy időre a karimából a lapot,akkor már nem megy össze?
14. fáve (válaszként erre: 8. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:29
A baj az lehet hogy nagyon híg a krémed! tegyel bele vmivel több zselatint vagy írd le a receptedet!
13. Vikó 26 (válaszként erre: 10. - Kiss Mária)
2011. febr. 28. 14:28
Hát igen meg a zselét is csak úgy tudom rá folyatni,ha rajta a karima és az is nagyon csúnyán szét tud folyni!
2011. febr. 28. 14:27
6.hsz
11. 2104cc91e8 (válaszként erre: 4. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:27

Ez egy normális folyamat!

Csak úgy tudod kiküszöbölni, hogy sütsz egy nagy,

-akár nagy gáztepsiben- piskótát, ráteszel egy

sablont és körbevágod!


De a piskóta töltésénél a töltelék kiigazítja ezt az elenyésző problémát!

Miért kéne kilátszani a piskótának??

(vagy csak Én nem értem a kérdést?)

10. Kiss Mária (válaszként erre: 9. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:27
Szombaton kicsit vártam, hogy kihűljön a krém és amikor már kicsit dermedtebb volt akkor raktam rá. De így se könnyű, mert így meg kissé darabos a hatása
9. Vikó 26 (válaszként erre: 7. - Kiss Mária)
2011. febr. 28. 14:25
Igen egyébként jól sikerül minden,csak azért ez idegesítő egy kicsit,mert mindig úgy igyekszem,hogy szép legyen...
8. Vikó 26 (válaszként erre: 4. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:23
A gyümölcsös túró tortákra gondolok például,mikor rá kenem a túró krémet és a még híg krém be folyik a lap és a karima közé,meg néha még a lap alá is!
7. Kiss Mária (válaszként erre: 4. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:23
Ezzel én is így szoktam járni. Ha krém kerül bele akkor már eleve nem rakmom rá vissza a kapcsos részt, ha esetleg joghurtos krémet öntök rá akkor még jól is mutat ha bevonja a tortát. Sajnos ebben nem tudok segíteni
2011. febr. 28. 14:23
sütőpapírral, kilisztezés nélkül próbáld!
2011. febr. 28. 14:22
Kérdezz bátran, itt biztosan kapsz segítséget!!
2011. febr. 28. 14:22

Mindíg úgy járok,hogy a torta lap megsütése után,a piskótám egy kicsit úgy össze megy,kisebb lesz a kerülete (kapcsos kerek tortaformában)!

Több lapos tortánál is bosszantó,mert nem egyforma nagyságúra mennek össze,de főleg akkor idegesít,amikor a tortára valami tölteléket szeretnék kenni és a cucc befolyik a piskóta és a karima közé!

Hogyan lehet ne ezt ki küszöbölni?

Ma is így jártam sajnos és nem lett valami esztétikus a tortám,mert alul a piskóta ki sem látszik!

Remélem tudjátok miről beszélek és nagyon várom a jó tippeket!

Mivel lehet a baj?

Mindig ki lisztezem a formát és már sütés közben el kezd "össze menni" a lapom!

3. fáve (válaszként erre: 1. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:20
Szívesen segítek de miben?
2. Kiss Mária (válaszként erre: 1. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:19
Miben kellene segítség?
2011. febr. 28. 14:18
Tortalap sütés kapcsán tudna valaki segíteni?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook