Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tortalap sütés kapcsán tudna valaki segíteni? fórum

Tortalap sütés kapcsán tudna valaki segíteni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2012. márc. 5. 18:40

Szia!

Én úgy sütöm a piskótát (tortához), h amennyyi tojás, annyi ek cukor és liszt, plusz 4 tojás alatt fél, felette pedig egy egész zacsi sütőpor.

A tojásferhérjét habosra keverem, beleteszem a t.sárgáját, a cukrot, majd a lisztet is. Végi habverővel.

Ha 100x nyitom rá a sütősjtót, akkor sem esik össze:)

Emeletes torákat is ilyen lapbűl csinálok, és nem rogynak meg.

2012. márc. 5. 15:43
köszönöm szépen a recepteket,megpróbálom mindegyiket,bekerültek a kis füzetembe :)
2012. márc. 5. 15:43
olaj helyett olvasztott margarinnal is jó lehet?
2012. márc. 5. 12:44

6 tojás sárgáját kikeverek 6 ek cukorral, ebbe belekeverek 8 ek lisztet vagy 6 lisztet és 2 ek diót vagy kakaót, attól függően, hogy milyen tésztát szeretnék + sütőport, késhegynyi szódabikarbónát + kb fél- egy deci olajat és ugyan ennyi tejet vagy langyos vizet. amikor homogén, akkor a 6 tojásfehérje habját beleforgatom, ezt sütöm kikent és lisztezett tortaformában. Én 180 fokon szoktam sütni, nem emlékszem, mennyi ideig, mert ablakos a sütőm, így látom, ha kész.


a gyümölcstorta alapom is szépen meg szokott nőni, az nagyon egyszerű: 15 dkg liszt, 15 dkg cukor 3 tojás, sütőpor, 1 dl tej, 1 dl olaj - ezt alaposan összekeverem elektromos habverőben és kikent-lisztezett formában megsütöm


a bögre tészta is nagyon jó szerintem is tortaalapnak:)

52. mosolyka1111 (válaszként erre: 51. - Kandi85)
2012. márc. 5. 12:42
Ha már van benne olaj és tej, akkor nem ronthatod el, nem fog beesni, stb, szép tartása lesz, meglátod:)
2012. márc. 5. 12:41
még van két hetem,most minden nap torta lesz úgy látom,amíg meg nem találom a nekem való tortalapot :)
2012. márc. 5. 12:40
kinyitni nem szoktam,akkor veszem ki amikor már szépen elválik a forma oldalától.akkor mondjuk egyből kiveszem,mert volt már hogy bent hagytam,résnyire kinyitva csak hogy ne érje nagy hőmérséklet különbség,és kiszáradt :( annyira akarom hogy sikerüljön,már az a baj lehet :(
2012. márc. 5. 12:35

Én ezt szoktam használni, NoSaltytól vettem a netről, és bevált:


Kakaós tortalap

Hozzávalók

• 4 tojás

• 20 dkg cukor + 8 dkg cukor a tojásfehérjéhez

• 22 dkg liszt

• 8 dkg cukrozatlan kakaópor

• 1,5 dl tej

• 1,5 dl napraforgó olaj

• 1 cs sütőpor


Elkészítés

• A tojásokat széválasztjuk, mindkét részt 1-1 nagy tálba tesszük.

• A tojásfejérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük robotgép segítségével, majd ezt a tálat félrerakjuk.

• A sárgájához hozzáadjuk a tejet, az olajat, a maradék cukrot, kicsit összekeverjük (éppen annyira, hogy homogén legyen), majd hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.

• Robotgéppel az egészet jól összedolgozzuk.

• Ha ezzel megvagyunk, fakanálra váltunk, és a felvert tojásfehérje habot óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós tésztához. (ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze a habot).

• A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)

sütési hőfok:

180°C

tepsi mérete:

28 cm

48. luc22
2012. márc. 5. 12:29
Én legutóbb egy bögrés sütit sütöttem, és az volt a tortám alapja. Jól sikerült, és finom volt. Nem bízom a piskótában :)
2012. márc. 5. 12:28

A vékony piskóta 4 tojás 8dkg liszt és ugyan ennyi cukor.

Én úgy csinálom hogy a tojásokat kettészedem a fehérjét kemény habbá verem, bele rakom egyesével a sárgáját majd kanalanként először a cukrot majd a lisztet.

150 fokra előmelegítem a sütőt.

A tortaforma alját kikenem vajjal majd lisztezem ( az oldalát nem).

Beleöntöm a tésztát a formába majd beteszem a sütőbe. Kb. fél óra alatt megsül és ott is hagyom kihűlni. Általában akkor szokott összeesni ha sokat nyitogatod a sütő ajtaját vagy ha túl korán veszed ki belőle.

46. kandi85 (válaszként erre: 45. - 6b006fc769)
2012. márc. 5. 12:25
leírnád nekem a receptedet? :)
2012. márc. 5. 12:20
nekem piskóta jellegű tészta szép szokott lenni, teszek bele olajat és tejet vagy langyosvizet
2012. márc. 5. 12:13
sziasztok! születésnapra szeretnék tortát sütni.tudtok valami jó torta tésztát,torta alapot ami nem esik össze olyan könnyen mint a piskóták többsége? mindent megsütök,megfőzök,de a piskóta sosem sikerül :( :( próbáltam már annyi féle piskótát,van valami elronthatatlan és "formatartó" receptetek? :)
43. 2104cc91e8 (válaszként erre: 41. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 17:46

Jaaa, arról a szép cakkos-szélű tortalapról beszélsz???


Annak tényleg ki kell látszania!!


(három fotót tettem és írtam kis szöveget is mellé)

42. Vikó 26 (válaszként erre: 40. - 2104cc91e8)
2011. febr. 28. 17:35
Oké köszi!
41. Vikó 26 (válaszként erre: 39. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 17:34
ja és most az egy lapos gyümölcsös,joghurtos túrós tortákról beszélek,nem a rendes hagyományos több lapos krémmel bevont tortáról,azzal nincs gondom!
40. 2104cc91e8 (válaszként erre: 38. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 17:34
Mindjárt felteszem a Sohasem írtam c. naplómba!
39. Vikó 26 (válaszként erre: 11. - 2104cc91e8)
2011. febr. 28. 17:31

Szinte az összes fotóval ellátott receptnél kilátszik a piskóta ha elmész egy cukrászdába ott is azt látod,hogy a piskóta szépen kilátszik!

Szerintem úgy szép és gusztusos,csak ennyi!

Meg van egy kis megfelelési kényszerem,legyen olyan,amilyennek lennie kell!:-)

38. Vikó 26 (válaszként erre: 32. - 2104cc91e8)
2011. febr. 28. 17:26

Megtennéd hogy lefotózod nekem?

Esetleg azt is elárulhatnád hol tudom beszerezni!

37. Vikó 26 (válaszként erre: 33. - 2104cc91e8)
2011. febr. 28. 17:25
puff neki tényleg....
36. Vikó 26 (válaszként erre: 23. - Kiss Mária)
2011. febr. 28. 17:24

Basszus ez egy nagyon jó ötlet!:-)

Köszönöm a sok választ!

35. Szilvamama (válaszként erre: 32. - 2104cc91e8)
2011. febr. 28. 15:00
Ha van benn zsiradék, akkor kevésbé. a liszt+cukor+tojás piskóta szeret összehúzódni.
34. Kiss Mária (válaszként erre: 33. - 2104cc91e8)
2011. febr. 28. 14:55
Igen de talán a saját súlya miatt a teteje amit megfordítunk és az alja lesz is kissé kiterül és így nem lesz akkora a különbség
33. 2104cc91e8 (válaszként erre: 23. - Kiss Mária)
2011. febr. 28. 14:51
Ez a megoldás arra jó, hogy teljesen sima felületű legyen a teteje (a máz szebben mutasson), de a nagyságán mit sem változtat.
2011. febr. 28. 14:49

Minden sütemény elválik a tepsi oldalától ha elkészült!


Mint korábban írtam: természetes folyamat!


De! Lehet kapni olyan állítható fém gyűrűt amit a kész pikóta köré lehet passzítani és úgy rátölteni a túrókrémet, ill. a zselatint, biztosan nem folyik le az oldalán!


(ha érdekel, szólj, lefotózom, és megmutatom a naplómban!)

31. Kiss Mária (válaszként erre: 29. - Zebracsikó)
2011. febr. 28. 14:46

Ok:))

Annak ellenére, hogy régóta tudom, hogy így csinálja én még sosem dolgoztam így vele

30. Szilvamama (válaszként erre: 20. - Vikó 26)
2011. febr. 28. 14:44
Sima piskótatésztád van? Rányitod esetleg a sütőd?
29. zebracsikó (válaszként erre: 27. - Kiss Mária)
2011. febr. 28. 14:43

ezt halál komolyan mondtam !

ennyire egyszerű a megoldás, meg kell fordítani a lapot.

28. fáve (válaszként erre: 24. - Zebracsikó)
2011. febr. 28. 14:37
Ne tedd vissza a formát! Helyette szorosan tekerj a betöltözz tortádra papírt lehet ez rendes fénymásoló papír is és a zselét így öntsd rá majd rögtön be a hűtőbe!
27. Kiss Mária (válaszként erre: 25. - Zebracsikó)
2011. febr. 28. 14:36
Komolyan momdod vagy irónikus vagy:)))? Nálad sosem lehet tudni:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook