Töméscsere vagy gyökérkezelés? (beszélgetés)
szia...fogínygyulladás sajnos nem. egyértelműen a fogam fáj.
Tudom, hogy fájdalommentes lesz bármit is csinálnak, na de utána...attól félek még jobban fog fájni... mi lesz ha az újra töméstől- a fúrástól még jobban begyullad a pulpa..akkor tuti gyökérkezelni kell:(
Drága kedves Judit! Azt a fogat fogorvosnak kell látni, nem az itteni közönségnek filozófálgatni róla! Majd holnap megnézi a doki, és eldönti mit csináljon vele. Lehet, gyökérkezelés, újra tömés, korona, sőt, ami a legjobb lenne, fogínygyulladás. Reméljük, húzni nem kell. Na, én is jópofa vagyok! Nem álltam meg, hogy magam ne filózzak! Holnap minden eldől! Fel a fejjel! Ja, és fájni biztosan nem fog, mert már olyan jól el tudják érzésteleníteni!
ráharapásra egyáltalán nem fáj. tudok rajta enni, rágni.
hidegre vagy melegre?ezt nem tudom mert úgy érzem, hogy spontán..csak úgy magától elkezdődik
Mire fájdul meg ? Hidegre vagy melegre, forróra ? Esetleg ráharapni nem tudsz ?
jobb oldali 2. fog felül.
mindkét oldalon szuvasodott:tehát az 1. fog felőli oldala is és a 3. fog felőli oldala is. Így a 2.fogam mindkét oldala be van tömve.
Lehet h ott a probléma. Hézag van a kétoldali tömés között.
Ha első fog, vékony, akkor miért van 2 oldalról tömve? Azt csak 1 oldalról szokták.
csak félek, hogy egyszerre két töméscsere-biztos nagy trauma egy fognak...ez egy felső frontfog..elég vékony:(
Ne pánikolj, hanem kérj érzéstelenítő injekciót, és utána nem fog fájni. Nem is szabad.
köszi, hogy ilyen "józanul" látod a helyzetemet...én már pánikolok és sikertelen gyökérkezelést vizionálok:(
Mivel fáj, ezért ne várj.
ugye ne várjak töméscserével? az egyik tömés már4 hónapos, a másik is 2. ha csak tömés utáni érzékenységről lenne szó már elmúlt volna nem?
én is járok, ezért is vagyok elkeseredve,hogy pont karácsony előtt tör rám a fogfájás.. ez a fogam tömések után elég sokáig érzékenykedett..addig mindig visszamentem de azt mondták várjak és majd megnyugszik..hát kb 2 hónapig jó is volt de most újrakezdődött...:(((
Nincs. 6-hónaponként járok fogorvoshoz, tisztítás, és ellenőrzésre.
neked van olyan fogad,ami két oldalról is be van tömve?
máshoz megyek...nagyon nehéz most időpontot kapni bárkihez is de találtam egy jóhírű szimpatikus rendelőt...holnap estére megyek is
Amint már említettem, én már nem tudnék bízni abban a fogorvosban, aki kettőt is elszúrt.
Másikhoz mennék, annak reményében, h az jobb lesz.
Vagy talán barátoktól érdeklődnék, hogy tudnak-e jó fogorvost ajánlani.
Köszönöm! De jó lenne ha elég lenne a töméscsere és megszűnne ez a kínzó fájdalom....
Nekem úgy néz ki, h a fájdalmak miatt szükség van a töméscserére.
A gyökérkezelés pedig speciális munka, nem minden fogorvos tudja/elég jó/képzett hozzá.
A Te estedben pedig nincs is szüksé rá.
te bevállalnád a töméscserét vagy gyökérkezelést választanád?
Azt előre nem akarnám megjósolni, mert majd csak utólag fogjuk megtudni.
köszönöm, hogy válaszolgatsz nekem. De az nem fura, hogy volt amikor nem fáj de pár hét után újra elkezdi a fájdalmat...szerinted ha újratömik mindkét lyukat,akkor nem fog még érzékenyebb lenni az a fog?
Hibát bárki követhet el, de neked 2 fogat tömött, mindkettő fáj. Ezért gyanús, h nem egy jó fogorvos. Olcsó az lehet, de jó az szerintem nem.
holnapra egy új fogorvoshoz van időpontom. nem ő csinálta a töméseket...szóval akkor lehet hogy jól járok, ha új helyre megyek?
Úgy illene, de h őszinte legyek, én már nem tudnék megbízni benne.
és akkor ilyenkor töméscserét csinál? mindkét tömést kicseréli?
Nem tudom h mit csinál, de nekem van egy olyan érzésem, h valamit elrontott. Menj vissza hozzá, és panaszkodj, h fáj, úgy gondolod, azt hallottad, h nem lenne szabad ilyen rövid idő után.
További ajánlott fórumok: