Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltöttkáposzta recept

Töltöttkáposzta recept

Elkészítési idő 180 perc

A Töltöttkáposzta hozzávalói:
2 kg savanyukaposzta
70 dkg daralt serteshus
30 dkg daralt fustolt hus
1 marek rizs
2 fej voroshagyma
2 gerezd fokhagyma
oroltpaprika
kaposzta level
so
bors
baberlevel
etolaj
2 tojas


A Töltöttkáposzta elkészítési módja:
Eloszor feltesszuk a rizst felig megfozzuk, ezt azert nkell kicsit megfozni, hogy a rizs ne szivja fel a husbol a nedvesseget, ne legyen a toltelek, ko kemeny. Ha megfott felig a rizs, akkor osszekeverjuk, a fustolt es a nyers daralthussal, tojasokkal, es a fuszerekkel.Ha van savanyukaposzta levelunk, akkor abba tesszuk, ha nincs akkor a nyers kaposzta leveleket, leforrazzuk. En ugyis szoktam, hogy leszedem, a kaposztarol a leveleket, beteszem, a fagyasztoba megfagy, es ha kiveszem konnyen lehet tekerni. Vagy ha nincs kaposzta level, a husgombocokat lisztbe forgatom, es ugy rakom bele. Mikor kesz vagyok a toltelekkel, felteszem, olajba, az osszevagott 1 fej voroshagymat/a masik fej, a toltelekbe megy/ fokhagymat,megszorom oroltpaprikaval, sozom,borsozom, beleteszem, a baberlevelet, es felontom kb 1 liter vizzel. Most beleteszem, a kimosott apro savanyukaposztanak, a felet, ra teszem a tolteleket, utanna megint az apro kaposztat, es felontom annyi vizzel, hogy ellepje. Lassu tuzon 2-3 orat fozom, amig alig lesz rajta le. En nem szoktam berantani.

Ha nincs otthon tojas akkor is meglehet a tolteleket csinalni, ha levelbe van tekerve, nem megy szet. En azert fozom meg felig a rizst mert ettem en mar olyan tolteleket, mint a beton olyan volt.


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltöttkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook