Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Töltött sütőtök recept

Töltött sütőtök recept

A Töltött sütőtök hozzávalói:
2 kg sütőtök
50 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
5 dkg napraforgóvaj
15 dkg kecskesajt
1 dl tejszín
1,5 dl zöldségleves (lehet kockából is)

bors
szerecsendió
curry


A Töltött sütőtök elkészítési módja:
A sütőtököket megmossuk és egészben, sós vízben kb. 30 percig fõzzük. Levágjuk a kalapjukat, a magokat kikaparjuk és a húsukat kivájjuk úgy, hogy egy vékony perem maradjon a héj mentén. Az így eltávolított húst felkockázzuk. A hagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk és az összetört fokhagymával a zsiradékban megpároljuk. Felöntjük a zöldséglevessel és kb. 15 percig pároljuk. Ezután gazdagon megfűszerezzük. A felkockázott sütőtököt, a napraforgómagot és a kecskesajtot összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A kivájt sütőtökök belsejét enyhén sózzuk, borsozzuk. Beletöltjük a masszát és tűzálló tálra helyezzük. 200°C-os sütõben mintegy 30 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A töltött sütőtök elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook