Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött nyúlcomb recept

Töltött nyúlcomb recept

A Töltött nyúlcomb hozzávalói:
4 személyre:
4 db nyúlcomb
4 szelet bacon
20 dkg vaj
4 szelet toast kenyér
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 piros kaliforniai paprika
1 tojás
50 dkg kelbimbó
3 dkg mandula
8 db burgonya
20 dkg gomba
1dl fehérbor
1dl zöldségleves
2dl tejszín
szerecsendió
2 csokor petrezselyemzöld


A Töltött nyúlcomb elkészítési módja:
1. A nyúlcombokat kicsontozzuk, a combfiléket vágódeszkára kiterítjük, borsozzuk, letakarjuk fóliával, és finoman kiklopfoljuk. Félretesszük, pihentetjük. 2. A toast kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, fél fej hagymát, a fokhagymát, a paprikát apró kockákra vágjuk, 5 dkg vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd ha kihűlt, egy egész tojással a simára keverjük a tölteléket. 3. A kiklopfolt nyúlcombokat baconnal kibélelt alufóliákra helyezzük, közepére halmozzuk a tölteléket, és az alufólia segítségével feltekerjük, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kicsomagolva még 10 percig magas hőfokon pirosra süthetjük. 4. Közben elkészítjük a gombamártást: 10 dkg vajon megfuttatjuk a finomra vágott fél fej hagymát, hozzáadjuk a felszelt gombát, felengedjük a fehérborral, a levessel és a tejszínnel, szerecsendióval és petrezselyemmel fűszerezzük, és addig forraljuk, míg a kellő sűrűséget eléri, vagy étkezési keményítővel sűrítjük. 5. A burgonyát meghámozzuk, és bő, forró olajban készre sütjük. 6. A kelbimbókat sós, forró vízben megfőzzük, ha a vízbe rakunk egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát, akkor megőrizhetjük a szép zöld színét. Ha megfőtt, leszűrjük, és 5 dkg olvasztott vajban átforgatjuk, majd sózzuk, és pirított mandulába forgatjuk. 7. A megsült nyúlcombokat az elkészült köretekkel és a gombamártással tálaljuk. Tanácsok: Tipp A nyulat nem kell sózni, mert a szalonna elég sós. Ha kihagyjuk a szalonnát, az alufóliát ki kell olajozni, és a nyulat meg kell sózni a klopfolásnál. Még egy tipp: A gombamártáshoz érdemes nem nagy, nem kinyílt gombákat venni, mert így a mártás színe szép világos marad. A kinyílt, sötét spórájú gombáktól a mártás inkább sötét barnás-szürke lesz, ez nem túl mutatós, azokat hagyjuk meg a sötét mártásokhoz.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött nyúlcomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook