Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött krumpli, ahogy én készítem recept

Töltött krumpli, ahogy én készítem recept

Elkészítési idő 100 perc

A Töltött krumpli, ahogy én készítem hozzávalói:
-1 kg közepes szemű krumpli
-200 g baconszalonna
-1 szál kolbász
-2 fej hagyma
-2 fej fokhagyma
-reszelt sajt
-3-4 ek.olaj


A Töltött krumpli, ahogy én készítem elkészítési módja:
A krumplikat jó alaposan lesikáljuk,majd bevagdossuk kb.1 cm-es távolságokra,úgy,hogy az alja azért ne essen szét.Mintha kakastaréjt készítenénk.:) Alufóliával kibélelünk egy tepsit,beletesszük a krumplikat,aláötjük az olajat,esetleg egy-két szelet bacont is tehetünk a tetejére.A tetejét is lefedjük alufóliával,és kb.40 percig 200 fokon sütjük. Közben a hagymát,fokhagymát,bacont,és a kolbászt kis szeletekre vágjuk. Ha a krumpli annyira megpuhult,hogy kissé szétnyílt,akkor kivesszük,és a vágásokba beletömködjük a felvágott finomságokat.Még kb.20 percig sütjük,már fólia nélkül,majd rászórjuk a reszelt sajtot,és ropogós pirosra sütjük.Szinte meg is égethetjük.

Isteni finom!!!Nem is tudom mikor ettem utoljára ilyen egyszerű,és nagyszerű ételt.
Egyik barátnőm ismertette meg velem ezt a nagyszerű receptet.Semmi extra fűszert,még sót sem igényel.
Én update 2-esként,délután 3-ig simán megeszem.Ugyanúgy fogyok.


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött krumpli, ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook