Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tökmagos mézes recept

Tökmagos mézes recept

Elkészítési idő 40 perc

A Tökmagos mézes hozzávalói:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- fél citrom leve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- fél mokkáskanál sütőpor
- 5 dkg tökmag


A Tökmagos mézes elkészítési módja:
A lisztet a tálba szitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. A tojásokat egy másik tálba ütjük, mézet, citromlét, porcukrot adunk hozzá és habverővel habosra kikeverjük. Az előkészített fűszeres liszttel egynemű tésztává gyúrjuk. A kissé lágy tésztamasszából jeges vízbe mártott kézzel 20 darab diónyi gömböt formázunk. Kis tálkába tesszük az apróra vágott tökmagot és mindegyik tésztagömb felét belemártogatjuk. A golyókat a magvas felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól legalább 6-7 centiméter távolságra. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk és a sündisznószerű félgömböket 20 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de készíthetünk hozzá sodót is (gyerekek szeretik tunkolni).

A tepsiben való elhelyezéskor tartsuk be az előírt távolságot ,mert egyébként csúnyán egybesül, a méztől pedig nem lehet szépen majd szétszelni.

Mutatós, uzsonnának is alkalmas kis falatok :).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tökmagos mézes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook