Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tökéletes mézeskalács recept

Tökéletes mézeskalács recept

A Tökéletes mézeskalács hozzávalói:
A tökéletes mézeskalács
Szerző: Házisáfrány - 2011. december 1. csütörtök

500 gr liszt
250 gr méz
100 gr cukor
120 gr vaj
csipet sütőpor
1 tk vanília kivonat
2 tojássárga + 1 tojás a kenéshez
1 ek kakaópor, hogy szebb legyen a színe
1.5 tk fahéj
1 tk szegfűszeg
1 kk őrölt gyömbér
1 kk kardamom
Kevés szerecsendió és szegfűbors

A díszítéshez

2 tojásfehérje
300 gr porcukor
1 kk citromlé


A Tökéletes mézeskalács elkészítési módja:
Keverd a lisztet a cukorral, sütőporral, kakaóporral és fűszerekkel alaposan össze. Melegítsd a mézed a vajjal, és ha a vaj már puha, öntsd lisztes keverékhez. Add hozzá a két tojássárgát, majd gyúrd össze. Pihentesd 1-2 órát, majd nyújtsd 4-5 mm vastag lappá, és szurkálj belőle formákat. Kend meg a tetejét a tojással, majd 180 fokos sütőben süsd addig, míg enyhén el nem kezd barnulni. Verd a fehérjéket a citromlével kemény habbá. Szitáld bele a porcukrot, majd keverd jól össze. Töltsd kicsi zacskóba és vágj az egyik sarkán minél kisebb lyukat. Rajzold közbe a formákat, majd tedd langyos, 60 fokos sütőbe, hogy a cukormáz rászáradjon kb. 30 percre. Ha így szárad meg, nem fog leperegni róla.

Fűzz át rajta szalagot és akaszd a fára! :-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tökéletes mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook