Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tojás nélküli (egyszerűbb) sütireceptet keresek! fórum

Tojás nélküli (egyszerűbb) sütireceptet keresek! (tudásbázis kérdés)


2013. szept. 28. 11:40

Pogácsa vagy stangli


50 dkg rétesliszt

50 kg simaliszt

50 dkg margarin

50 dkg tejfől


A fenti adagokból gyorsan tésztát készitünk, 1 órára hütőbe tesszük és nyujtjuk vagy pogácsának vagy stanglinak.


Tetejét meg kenjük tejjel és sajttal. Vagy valami maggal.


Nagyon kiadós mert hónapokig eláll.

2010. aug. 12. 14:43

Diós kifli


Hozzávalók:12 dkg vaj,12 dkg liszt,12 dkg darált dió,7 dkg vaníliás porcukor, 1 dkg élesztő, tej az élesztő áztatásához.

A hozzávalókat az élesztő felfuttatása után összegyúrjuk.Kis pihentetés után a tésztából kifliket formálunk, és kis lángon megsütjük.Csak akkor szedjük ki a kifliket a tepsiből, ha kihűltek.Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

2010. aug. 7. 08:40

Vaníliás kifli


Hozzávalók:40 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 1/2 csomag sütőpor, 5 dkg cukor, 1/2 citrom leve és kb. 1 dl. tejföl. Töltelékként összesen 15 dkg lekvár, a megszóráshoz ízlés szerint vaníliás porcukor.

A sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal,összegyúrjuk a citrom levével és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.Fél cm vastagra nyújtjuk,közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,minden korong közepére egy mokkáskanál kemény lekvárt teszünk, összehajtjuk, és előmelegített sütőben előbb felső, majd alsó lángon világosra sütjük.Még forrón vaníliás porcukorba mártjuk.Készíthetjük mák-,dió-, vagy túrótöltelékkel is.

2010. aug. 5. 06:34

Mogyorós csillagok


Hozzávalók:28 dkg liszt,28 dkg margarin, 14 dkg porcukor,14 dkg darált mogyoró, 1 narancs leve és reszelt héja,csipet só, méz, színes szórócukor.

Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a csipet sót, a darált mogyorót,összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a levét. Jól összegyúrjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk.Csillag mintájúra kiszaggatjuk,és margarinnal kikent tepsiben közepes lángon megsütjük.Hagyjuk kihűlni,majd a tetejét megkenjük mézzel, és a színes szórócukorba mártjuk,azután tálalhatjuk.

2010. aug. 4. 06:17

Moszkvai sütemény


Hozzávalók:7 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió vagy mandula 7 dkg apróra vagdalt narancshéj, 1 dl tejszín, 2 dkg liszt, kis rum.


Az anyagokat a liszt kivételével összekeverjük és felforraljuk. A lángról levéve belekeverjük a lisztet.Nagyon vékonyan zsírozott és lisztezett sütőlemezre 1 kávéskanálnyi halmokat rakunk, és rumba mártott kiskanállal kissé ellapítjuk.Közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük,amíg a lapok megszilárdulnak, szélük világosbarnára sül.Ha megsülnek, még melegen, vékony késsel alájuk nyúlunk és sima deszkára helyezzük őket.A sütemények alsó lapját csokoládémázzal bevonjuk.

2010. aug. 3. 08:36

Mézes kártya

Hozzávalók:28 dkg porcukor,4 dl méz, 1 kávéskanál fahéj, hámozott fél natúr mandulaszemek, liszt, 1 kk. őrölt szegfűszeg.


A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, szegfűszeggel, beletesszük a mézet és annyi lisztet,hogy jó kemény tésztát kapjunk. Késfoknyi vékonyra elnyújtjuk, és kártya nagyságú téglalapokra vágjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, a tetejét vizes kenőecsettel megkenjük, és a hámozott fél mandulákkal jeleket rakunk rá,mintha kártyalapok lennének.Gyenge pirosra sütjük.

2010. aug. 2. 06:21

Angol teasütemény


Hozzávalók:10 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, tejföl.

A hozzávalókat annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy a tészta könnyen gyúrható legyen.Egy óra hosszat pihentetjük, vékonyra nyújtjuk, tormareszelővel megszurkáljuk, tetszés szerinti formájúra kiszaggatjuk,vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe rakjuk, és langyos sütőben világosra sütjük.

2010. aug. 1. 09:02

Tündérkarika


Hozzávalók:40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál fahéj, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 10 dkg margarin, 1 dl tejföl, kevés szódabikarbóna, kristálycukor.

Keverjük össze a 40 dkg lisztet, a 20 dkg porcukrot, az egy ek. fahéjat, az egy kk. őrölt szegfűszeget, a szódabikarbónát,majd gyúrjuk össze a margarinnal és az 1 dl tejföllel. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg margarinnal s szórjuk meg kristálycukorral.Szaggassuk karikákra, és süssük meg előmelegített sütőben.

2010. júl. 31. 12:16

Ellenállhatatlan csemege


8 dkg reszelt mandula

8 dkg reszelt dió

12 dkg vaj

14 dkg cukor

10 dkg reszelt étcsokoládé

8 dkg liszt

Gyorsan keverjük össze a hozzávalókat, sodorjuk ki a tésztát,és rakjuk hűtőbe egy kis időre, míg jól össze nem áll a tészta, hogy formázható legyen..Ezután daraboljuk fel, és formázzunk golyókat a darabokból.Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

175 fokon süssük 20-30 percig

2010. júl. 29. 06:54

Medáliacsók


Hozzávalók:25 dkg liszt, 10 dkg margarin,13 dkg porcukor, 1 cs sütőpor, 4 evőkanál víz, étcsokoládé, lekvár

A 25 dkg lisztet összekeverjük a 10 dkg margarinnal és simára gyúrjuk. Hozzákeverjük a 13 dkg porcukrot és a 4 evőkanál vizet.A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.Margarinnal kikent tepsiben, előmelegített sütőben kisütjük. Amikor a kész sütik kihűltek, kettesével lekvárral összeragasztjuk őket.Mindkét oldalát olvasztott étcsokoládéba mártjuk.

2010. júl. 28. 16:29

Almás pite

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg cukor

5 db nagyobb alma

őrölt fahéj

A lisztet a margarinnal és a cukorral tésztává gyúrjuk és hideg helyre félretesszük pihenni.Az almákat megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük.A tésztát kétfelé vesszük és egy kerek tortaformába lapítjuk kicsit több mint a felét.Célszerű a sütőformát sütőpapírral kibélelni.A megreszelt almát a tésztára tesszük, és fahéjas cukorral megszórjuk.A maradék tésztából rácsokat sodrunk a sütemény tetejére, és a sütőbe tesszük. 180-200 C fokon megsütjük.

2010. júl. 28. 16:23

Diós golyó


10 dkg darált dió

10 dkg porcukor

10 dkg főtt áttört burgonya

kimagozott meggy

kristálycukor

A diót a porcukorralés az áttört burgonyával golyókká gyúrjuk és mindegyik közepébe egy szem kimagozott meggyet teszünk, majd kristálycukorban meghempergetjük. Kb. 15 darab lesz belőle.

2010. ápr. 22. 15:08

Almás béles


40 dkg liszt,

20 dkg margarin v. 15 dkg zsír,

1/2 cs. sütőpor, néhány kanál tejföl v. tej, melyet tetszés szerint elkeverünk cukorral és egy csipet sóval.


Töltelék: almalekvár (reszelt alma)darált mákkal keverve (+kevés reszelt citromhéj).

A tésztához való anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot a kikent tepsibe tesszük, s morzsával meghintjük, rákenjük a tölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot. Tetejét tejjel v. tojással megkenjük. Sütés után porcukorral meghintjük.

15. 3dbc3a8de7 (válaszként erre: 5. - Kryssz)
2010. ápr. 20. 16:26

Sprint vagy sport szelet.először csináltam a hétvégén, dupla mennyiséget, de egy nap alatt elfogyott. A kókuszgolyónál egyszerűbb szerintem, de hogy finomabb, az a családom és egyéb kóstolók szerint biztos.

Ja a darált keksz az alapja.

2010. ápr. 20. 16:26

SÓS POGÁCSA VAGY STANGLI


HOZZÁVALÓK?


1 kg liszt

50 dkg margarin

fél l. 20%-os tejfől

1 ek só



Ezeket öszegyurod és állni hagyod 1-2 órát ugy szaggatod ahogy akarod vagy poginak vagy stanglinak tetejét tojással megkened sajttal, köménymaggal,szezám maggal vagy amivel akarod meg szóród és sütöd.



nagyon sokáig elál

2009. okt. 1. 20:03

Bojtos sütemény

Diétás jellemző: Kalóriaszegény, Zsírszegény

Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: 3 csesze cukor

3 csesze viz

3 csesze olaj

4oo gr dzsem/szilva/

7 csesze liszt

2 kiskanal szalakali/amoniak/ecettel felfutatva

2o drb.dio aprora vagdosva

1 kiskanal rum eszenc

50 gr kokuszreszelek

Elkészítés: A hozzavalokat ossze kevered jol,a tepsit olajozni es lisztel jol beszorni,a tesztakevereket beonteni es megfelelo hofokon sutni,ha keszen van rombusz alakura vagni es kokusz reszelekbe megforgatni

Elkészítési idő: 50 perc

2009. okt. 1. 19:55
én ezt teszem bele: daráltkeksz, lekvár(szigorúan házi) kakaópor esetleg tej. (cukrot nem, had lehessen érezni a lekvárt benne) mazsola, és kókuszba forgatom
11. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5. - Kryssz)
2009. okt. 1. 19:48

Egyáltalán nem macerás, csak egy kis lekvárral, kávéval kis vajjal, kis darált dióval, kakaóporral összekevered, hogy formázható legyen, ne legyen túl lágy az fontos!

Ízesítheted rummal, ha kell még cukorral, vagy esetleg csokireszeléket gyúrhatsz bele, ezer variációja lehetséges:) Apróra vágott aszalt gyümölcsöt is tehetsz bele:) Vagy még a közepébe egy befőtt meggyszemet:)

Kókuszreszelék, csokidara, porcukor, daráltdió, szines cukor amibe beleforgathatod a kész golyót:))

10. Pné Veronika (válaszként erre: 6. - Kryssz)
2009. okt. 1. 19:48
Nincs mit, jó nézelődést:-)
2009. okt. 1. 19:43
Kokuszgolyó
2009. okt. 1. 19:37
szerintem olyan gyorsan megvan. nálam a gyerekek előszeretettel segítenek, formázni, meg kóstolgatni:)
2009. okt. 1. 19:37
Muffinok
6. kryssz (válaszként erre: 2. - Pné Veronika)
2009. okt. 1. 19:35
köszönöm, meg fogom nézni!
5. kryssz (válaszként erre: 4. - Fbab8271ce)
2009. okt. 1. 19:34
Az ideális az a darált háztartási kekszet is tartalmazó recept, mert már hetek óta a hűtőben a ledarált keksz! De azok a kicsi golyók olyan macerásak szerintem!
2009. okt. 1. 19:32
kókuszgolyó:) gyors, egyszerű és finom
2009. okt. 1. 19:27
Pl. Málétorta (tej+tojásmentes)
2009. okt. 1. 19:25
Nagyon sok receptem van a sütis naplómban(is), ha van kedved, nézz körül benne. :-)
2009. okt. 1. 19:24
Tojás nélküli (egyszerűbb) sütireceptet keresek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook