Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tej, tojás, élesztőmentes FINOM sütireceptet tudsz? fórum

Tej, tojás, élesztőmentes FINOM sütireceptet tudsz? (beszélgetős fórum)


19. 04d410066e (válaszként erre: 18. - A8bb58bccc)
2009. nov. 19. 14:48
Meg bizony! Gyere a csodafórumra te is légyszi! :) Ma csináltam.
18. a8bb58bccc (válaszként erre: 17. - 04d410066e)
2009. nov. 19. 13:54
az biztos! látom megtalálod Te is az élet naposabbik felét :D Helyes!!
17. 04d410066e (válaszként erre: 11. - A8bb58bccc)
2009. nov. 19. 13:49
Ételallergia. Sajnos nekem is van több is. Allergiás vagyok a tejcukorra, a teljes kiörlésű cuccokra, az olajos magvakra, a napraforgó olajra. De szerencsére az allergiám viszonylag enyhe, kis -nagyon kicsi- mennyiségtől még nincs baj, és ha van, az sem ödéma, vagy befulladás, hanem hasmars. :) És mivel sokat égett a gyomrom, nem eszek citrusféléket, nagyon kevés kávét iszok, semmi alkohol. De azért így lehet élni. Mindenesetre ha ennyi mindent nem ehetsz, az határozottan karcsún tart. :D
2009. nov. 19. 13:49
nagggyon köszönöm!!
2009. nov. 19. 13:49
Kedvenc receptem lényege: a cukor-margarin-liszt arányának 1:2:3-nak kell lennie. Tehát pl. 5 dkg cukor, 10 dkg margarin, 15 dkg liszt. Ehhez egy pici vizet teszek, így gyúrom össze, és linzertésztát kapok belőle. Készült már belőle isler, linzer, de almatorta is. Utóbbit nagyon szeretem, csak lereszelem az almát, a tésztát belesimítom egy tortaformába, hogy pereme is legyen, ráteszem az almát, majd egy kis cukrot karamellizálok, ráöntöm, és be a sütőbe.
2009. nov. 19. 13:44

omlós almás pite:


Omlós tésztához


* 20 dkg liszt

* 10 dkg Liga margarin

* 10 dkg cukor

* 1 ek kukorica keményítő

* 1 csipet só

* víz vagy zabtejszín


Töltelékhez


* 5 db nem túl leves alma

* 15 dkg cukor

* őrölt fahéj

* 5 dkg Liga margarin


Tetejére


* 2 ek méz


# A lisztet elmorzsoljuk a még hideg margarinnal és a keményítővel. Egy tál közepére halmozzuk és mélyedést készítünk a közepébe.

# A cukrot, sót elkeverjük a vízzel vagy a zabtejszínnel és a mélyedésbe öntjük. Nagyon gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a margarinos liszttel. Ha túl kemény lenne vagy nagyon morzsálódna, és nem állna össze a tésztánk, nyugodtan tehetünk még hozzá vizet.

# 2 cipót formálunk belőle és fél óráig hideg helyen pihentetjük.

# Lisztezett deszkán mindkét cipót vékonyra nyújtjuk.

# Kibélelünk az egyik tésztalappal egy kerek (gyümölcs) tortaformát (melyet zsíroztunk, liszteztünk), villával megszurkáljuk.

# A megmosott és időközben cikkekre szeletelt almával körben kibéleljük a tésztánkat.

# A fahéjas cukorral egyenletesen megszorjuk az almákat.

# Margarindarabkákat szórunk a tetejére és beborítjuk a másik tésztalappal, melynek a közepébe 2 db kb. 5ml nagyságú lyukat fúrunk.

# Tetejét megkenjük olvasztott mézzel,hogy szép fényes és piros legyen.

# Előmelegített sütőben rózsásra sütjük, a formában hagyjuk kihűlni és mint a tortát szeleteljük.

2009. nov. 19. 13:43

Palacsinta:

* 20 dkg BL 55 liszt vagy tönkölyliszt (lehet fehér is)

* csipet só

* 2 ek olaj/ olívaolaj

* 2 ek kukorica keményítő

* víz - amennyit felvesz (elég nagy mennyiség, kicsit sűrűbbre kell hagyni, mint a rendes palacsinta tésztát!)

* 1 kk szódabikarbóna

* 2 ek kristálycukor (édes tésztához)

* sütéshez olaj


töltelékhez


* lekvár, kakaó, stb. ( túró helyett Tofut használok lereszelve, jól áttörve egy kevés zabtejszínnel)


# szilárd hozzávalókat egy mély tálban összevegyítjük.

# Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a vizet.

# Végül az olajat is belekavarjuk.

# A palacsintasütőt jól átforrósítjuk és kevés olajjal kikenjük.

# Megsütjük a palacsintákat.

12. a8bb58bccc (válaszként erre: 4. - Salabakter)
2009. nov. 19. 13:36
majd mondom Neki... :D
11. a8bb58bccc (válaszként erre: 5. - Elfelejtett jelszó)
2009. nov. 19. 13:26
azt nem tudom, csak ha ezeket eszi, eszméletlen hasmars és kiskanálnyi foltjai lesznek.. Láttam én is - mármint a foltokat csak... - a helyében én is kerülném ezeket
2009. nov. 19. 13:25
Édesek vagytok! nagyon köszi az ötleteket, recepteket!!
2009. nov. 19. 13:24

Isteni finom!!!

zabkorpás-csokis keksz recept:


Hozzávalók: (kb.70 dbhoz) 20 dkg margarin, 23 dkg cukor, 1 csomag vaniliáscukor, 1 tojás, 13 dkg finomliszt, 16 dkg zabkorpa, 10 dkg durvára vágott étcsokoládé, 1 kiskanál sütőpor, 1 mokkáskanál só, 1,5 dl tejszín.


Margarint a cukorral, a vaniliáscukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, zabkorpát, sütőport,a sót, csokoládét, végül a tejszínt is beledolgozzuk. Vízbe mártott kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat rakunk, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeverésesben 180°C) kb. 12 percig sütjük.


A tejszínt én zabtejszínnel vagy rízstejszínnel helyettesítem, mert laktózérzékeny vagyok, bioboltban lehet kapni, ahogy zabkorpát is, de mivel az egész sütiben van 1 db tojás, szerintem azt ki is lehet hagyni nyugodtan, vagy helyettesítheted 1 kisebb lereszelt krumplival, mert abban is van keményítő. Ez nagyon-nagyon-nagyon finom! :)

2009. nov. 19. 13:23

Hamis mézes


2 bögre liszt

1,5 bögre cukor

1,5 bögre víz (lehet tej is)

fél kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy ha nincs, 2 kk. őrölt fahéj)

1 kk. szódabikarbóna

4 evőkanál lekvár (lehetőleg házi)


Ezt egy nagy tálban jól elkevered, egy kisebb tepsit zsírozol, lisztezel, és beleöntöd. kb 40 percig kell sütni 180 fokon.

Ha kihűlt lekvárral megkened a tetejét és leöntöd csokival. Vagy félbevágod, belekened a lekvárt és a tetejére porcukrot szórsz.

2009. nov. 19. 13:20
én pogácsareceptet tudok, de az sem nagy szám sajnos az élesztő mindenbe nagyon kéne ha a többi nem is
6. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - A8bb58bccc)
2009. nov. 19. 13:20

Narancsos linzer



Hozzávalók:


* A tésztához:

* 40 dkg liszt

* 25 dkg sütőmargarin

* 20 dkg porcukor

* fél csomag sütőpor

* 2 narancs reszelt héja

* 1 citrom reszelt héja

* A töltelékhez:

* baracklekvár


Elkészítés


A tésztához valókat összemorzsoljuk, és a két narancs kifacsart levével gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Hűtőben minimum 1 órát pihentetjük, de jobb este gyúrni, reggelig hűteni. Két részre vesszük, vékonyra nyújtjuk, felét teli, felét lyukas virágalakra szaggatjuk. Lemezen hamar megsütjük, majd kettesével (egy telire 1 lyukas) a lekvárral összeragasztjuk.



Megjegyzés


Frissen kemény, másnapra istenien megpuhul. Nagyon jó illatú és ízű sütemény, zárt dobozban hetekig eláll, minél öregebb, annál jobb.

A narancslével vigyázni kell,apránként kell a tésztához adni,mert esetleg ragacsos lesz a tészta.

2009. nov. 19. 13:19
milyen diéta ez?
2009. nov. 19. 13:19
Jöjjön el a Mátrába,és habzsolja a friss levegőt.Garantáltan nincs benne tej,tojás,élesztő,még liszt sem:)
2009. nov. 19. 13:14

[link]


de hogy melyik finom...

2. agis
2009. nov. 19. 13:12
mézeskalácsot lehet sütni tojás nélkül.....és abban sem tej sem élesztő nics, hanem szódabikarbóna...:)
2009. nov. 19. 13:11
Ismersz ilyen sütireceptet, ami nagyon finom?? Egy barátnőm nem eheti ezeket (tej, tojás, élesztő), meglepném vele...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook