Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Tíz meglepő ok a vízivásra fórum

Tíz meglepő ok a vízivásra (beszélgetés)

2010. ápr. 23. 11:10
Sziasztok......látom nagy sikert arat a Víz téma---------örülök,hogy tudok picit segíteni mindenkinek.....
20. syria (válaszként erre: 14. - Agis)
2010. ápr. 23. 09:08
Ha a vérplazma 90%-a víz, akkor a vér 49,5%-a víz.
2010. ápr. 22. 21:35
meddig kellett járnod ilyen kezelésre? utána nézek én is ,hátha Debrecenben van erre lehetőség.
18. 2656c806ea (válaszként erre: 17. - Vikianya)
2010. ápr. 22. 21:31
ügyi vagy! mennyit szívtál naponta és hány évig?
17. Vikianya (válaszként erre: 15. - 2656c806ea)
2010. ápr. 22. 21:29
Biorezonanciával szoktam le (pedig keményen függő voltam) és ott mondták, hogy kell. Nagyon jó pótcselekvés, és egy dekát nem híztam
16. ccd8b44456 (válaszként erre: 13. - Vikianya)
2010. ápr. 22. 19:59
:)
15. 2656c806ea (válaszként erre: 13. - Vikianya)
2010. ápr. 22. 18:47
bocsi. elütöttem :) ilyenről még nem hallottam,hogy a cigi helyett vizet ittak.az én párom azért nem szokik le a cigirőlmert fél hogy elhízik. ezek szerint te biztosan fogytál is. ?
14. agis
2010. ápr. 22. 18:28

Aki tud számolni, ugyan tegye már meg, hogy kiszámolja:)

A vér 55%-a vérplazma

A vérplazma 90% vizet tartalmaz...

..az mennyi is pontosan...? :D

13. Vikianya (válaszként erre: 8. - 2656c806ea)
2010. ápr. 22. 15:11

Én írtam, hogy 5 l-t iszok, nem virágocska :)))

Akkor szoktam rá a vízre, amikor leszoktam a cigiről. Minden fél órában kellett inni. Most meg szoptatok, biztos az is lehet az oka, hogy szomjas vagyok.

12. Gigi13
2010. ápr. 22. 15:06
legtermészetesebb-et akartam írni :-)
11. Gigi13
2010. ápr. 22. 15:04

Én is állandóan iszom, tisztított vizet, rengeteget, minden órában 1-2 pohárral, még nem számoltam ki, h ez mennyire is jön ki pontosan... nem merem..:-) ééés csakis vizet, ja persze, sört és bort is esténként, felváltva a vízzel.

Én azt gondolom - az amerikai rossz példára utalva - hogy az üdítőt gyártó cégek mind csődbe mennének, ha nem mérgeznének minket folyton azokkal a cukros löttyökkel, amikre rá lehet szokni, nagyon könnyen - főleg a gyerekeknek - és egyáltalán nem juttatják a szervezetet - ha jól tudom - folyadékhoz a sok cukor miatt...Nem akarok ítélkezni, de gondolom nem véletlen, hogy a coca-colán élő amerikaiak kiszáradtak...

És azt is gondolom, hogy a legtartmészetesebb a legegészségesebb... tehát mindenképp igyunk VIZET.

Meg azért is mert finom!!! Hideg, szinte ingyen van (nálunk, Magyarországon), és az anyósod is szeretni fog...

10. Ficu00
2010. ápr. 22. 12:01
régen én is csak kb napi fél litert ittam. aztán mikor terhes lettem és már nőtt a pocakom gyakrabban lettem szomjas. a szoptatásnál meg pláne. ma már ott tartok, hogy egy nap minimum 3 litert megiszom, de pár napja volt, hogy kevesebb, mint 48 óra alatt bedöntöttem egy karton vizet. éjjel is iszom. sztem ha kell, ha nem... :)
9. syria (válaszként erre: 5. - Ccd8b44456)
2010. ápr. 22. 11:13
Ezzel sajnos én is így vagyok. Hiába tudom, hogy a napi 2l vizet meg kell inni, nekem is erőltetni kell. És persze nem győzök WC-re járni.
8. 2656c806ea (válaszként erre: 7. - Ccd8b44456)
2010. ápr. 22. 11:10
hogy birsz 5 litrt meginni? nekem 2l is alig csúszik le,sokszor ugy iszok,hogy nem vagyokszomjas,csak leerőltetem,és igy is egész nap csak a wc-t járom.
7. ccd8b44456 (válaszként erre: 6. - 61cf7811dc)
2010. ápr. 22. 09:32
de jo neked :)
2010. ápr. 22. 09:03

Egész életemben keveset ittam (napi 1 liternél kevesebbet), de pár hónapja tudatosan figyelek rá, hogy eleget igyak. Ez napi több mint 2 l szénsavmentes ásványvizet és üres zöld teát jelent, minden nap eszek levest és sok friss gyümölcsöt is.

Azóta kevesebbet fáj a fejem, szebb lett a bőröm, a hajam, a körmöm, a mimikai ráncaim is halványultak.

2010. ápr. 22. 07:33
en sajna ket poharral egy nap az is savAs vagy szorp bele. nem szomjazok meg egesz nap. probaltam odafigy eroltetes ugysem. eleg gaz
2010. ápr. 22. 05:49
és lehet vajon túl sok vizet inni? Én kb 5 iter vizet iszok naponta, ennek nagyrészét este. ez így oké?
3. organic mission (válaszként erre: 2. - 02db590b2c)
2010. ápr. 22. 04:56
pedig fontos......vagy neked nem????
2010. ápr. 22. 04:34
Erre igyunk!:)
2010. ápr. 22. 04:27

Tíz meglepő ok a vízivásra

| 2010. 0[origo]4. 20., 11:55

Címkék:víz, táplálkozástudomány

A csapból is már a vízivás fontossága folyik. A közelmúltban egy tanulmány azt állította, hogy a napi nyolc pohár víz csak városi legenda, egyénileg változó kinek mennyi vízre van szüksége. Legyen bát kevesebb a napi szükséglet, a legtöbb ember nem fogyaszt annyi vizet, amennyit szervezete igényelne.

A dietetikusok egy része úgy véli, akár gyümölcsökkel és zöldségekkel is elegendő vizet vihetnénk be a szervezetünkbe, a bökkenő azonban, hogy a legtöbb ember nem fogyaszt megfelelő mennyiséget ezekből a táplálékokból. Ráadásul ha nem nyers zöldséget eszünk, elkészítésekor elpárolog belőlük a víz.

Egyes becslések szerint a világ népességének fele krónikusan dehidratált, ez a szám az Egyesült Államokban még ijesztőbb: 75 százalék.

Testünk több mint kétharmada víz, így a megfelelő vízbevitel hiányában nem mennek végbe a létfontosságú biokémiai folyamatok. Az alábbiakban tíz jó okot sorolunk fel a vízivásra.

1. Vérünk több mint 80 százaléka víz, és vízre van szükség új vérsejtek képzésekor is.

2. Csontjaink több mint felét is víz alkotja, és az egészséges csontsejtek képzéséhez is kell a víz.

3. Mivel a vízbevitel hatására megindul a nyirokkeringés, vízivással a fájdalom is csökkenthető. A nyirokrendszer a folyadékot és a méreganyagokat távolítja el a szövetekből, megfelelő működéséhez vízre van szükségünk.

4. A méreganyagok eltávolítása a vesén és a beleken keresztül is zajlik, ezek a folyamatok is vizet igényelnek.

5. A víz síkosítja az ízületeket, csökkenti az ízületi fájdalmat és véd a kopás ellen.

6. Mivel a víz anyagcserénket is szabályozza, a túlsúlyosaknak többre van szükségük belőle.

7. A víz segít egyensúlyban tartani a testhőmérsékletet.

8. A víz biztosítja a megfelelő elektromos működést agyunk és idegrendszerünk számára. Becslések szerint agyunk egy 60 Wattos villanykörtének megfelelő elektromos teljesítményt ad le naponta, így teljesen helyénvaló az a kép, amikor valakinek "fény gyullad a fejében", ha támad egy jó ötlete.

9. A víz csökkenti a kiszáradást, a legtöbb ember azonban sajnos krónikus dehidrációban (kiszáradásban) szenved.

10. Szervezetünk minden sejtjének és szervének megfelelő mennyiségű vízre van szüksége a jó működéshez.

Egészségünk javításának egyszerű módja, ha több vizet iszunk, mégpedig üres gyomorra, mivel különben csak felhígítjuk az emésztőenzimeket, és rontjuk az emésztés hatásfokát. Válasszunk tisztított vizet és használjuk újra a műanyag palackokat, hogy ne szennyezzük tovább bolygónkat. A fejlett országokban elegendő víz áll rendelkezésre, így igazán nincs helye kifogásnak, miért nem iszunk elég vizet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook