Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Titkárnői állásra a jó megjelenés az első szempont?! fórum

Titkárnői állásra a jó megjelenés az első szempont?! (beszélgetős fórum)


1 2
53. pteri (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 06:27
Anyukám pl.mindig ápolt, jól öltözött, kedves nő volt. Nem sminkelt, nem plasztikáztatott, nem az a fajta, aki 50 évesen is 20-nak akar kinézni. Amikor 55 évesen megszűnt a munkahelye, egész életében eladónő volt, nem vették fel sehova. Egy tulajdonos jó szándékkal elmondta neki, hogy pult mögé, butikba csak 30 alatti, dekoratív lányokat tehetnek be. Végül az összes hasonló korú kolléganőjével együtt egy helyi gyárban, szalag mellett dolgoztak a nyugdíjig.
52. Channa* (válaszként erre: 27. - Enissa)
szept. 19. 19:05

Fogalmam sincs, hogy miért vetted a szádra a szüleimet és a férjemet. Lehet, hogy azért mert bunkó vagy?


És te beszélsz az intelligenciáról? Neked tehetséged és empátiád van? Ezen most kuncogok;)

51. New(l)
szept. 19. 18:17
Istenem komolyan, meg sem szólalok.
50. VendrinerPiroska (válaszként erre: 46. - Ildi992)
szept. 19. 18:11
Most hallod először? Szerintem semmi sértő nincs benne. Nem kocának titulálta.
49. globus (válaszként erre: 46. - Ildi992)
szept. 19. 18:09
Ezt a bögyösökre szokták mondani, persze még plasztika előtti időkben :)
48. Lávli* (válaszként erre: 46. - Ildi992)
szept. 19. 18:07
Nekem a "kishölgy" sértőbb lenne, ha foglalkoznék ilyesmivel 😀
47. Lávli* (válaszként erre: 46. - Ildi992)
szept. 19. 18:05
Az nem sértés 😌
46. ildi992 (válaszként erre: 45. - New(l))
szept. 19. 18:03
Töltöttgalamb? Hát sèrtegetni nem kène senkit.
45. New(l)
szept. 19. 17:35

Én egyszer megtudtam utólag, miért nem lettem a befutó, amikor már csak ketten maradtunk versenyben az állásért. Hát a drága főnökömnek a telt nők tetszettek, ezért szívesebben nézegette a töltöttgalamb kishölgyet, aki aztán jól ott is hagyta a francba fél év múlva.

Aztán volt főnök, aki kinézett magának a melóhelyemen, és fölajánlotta a támogatását, hát ennyire szubjektív. Nyilván mindkét esetben ápolt voltam és jó megjelenésű, de hogy épp ki mit/kit tart befutónak,teljesen egyéni.

44. VendrinerPiroska (válaszként erre: 32. - Roxána)
szept. 19. 17:25

Háááát, 40 felett lehet, hogy többet árt, mint használ. ;)

Szerintem, attól is függ, hogy a munkaadó mit tart vonzónak, és pontosan milyen munkahelyre keres embert.

Ha egy plasztikai sebészet irodájában dolgozik valaki, akkor lehet, hogy előny, hogy látszik rajta, hogy nem mindene eredeti és valamelyest trendi külseje van. Bár én oda sem tudnék kirívó vagy közönséges külsejű titkárnőt elképzelni. Általánosságban szerintem inkább az ápoltságon és a rendezett külsőn van a hangsúly a munkahelyeken, különösen, ha illető titkárnő ügyfelekkel is kapcsolatban van.

Persze lehet, hogy a hirdető nem csak a titkársági feladatok elvégzésére keres jelentkezőt. ;/ Sajnos.

43. Babi11 (válaszként erre: 17. - Channa*)
szept. 19. 16:13
Nem csodálom
42. gabbbicica (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 19. 15:08

Igen, barmilyen ugyes es jol gepel pl valaki, en se alkalmaznam mondjuk, ha hianyzik a fél fogsora, apolatlan a haja, koszcsik virit a körme alatt es szakadt, koszos, foltos ruhakban jár.


Mert a titkarnot, asszisztenst latjak az ugyfelek is, es nem jo elso benyomas.

41. Lávli* (válaszként erre: 40. - Michelle.r)
szept. 19. 14:48

Biztos vagyok benne .

De kevésbé komolyabbaknak is valószínűleg nem az ízléstelenségen jár az esze, ha a zsebéről/bankszámlájáról van szó.

40. michelle.r (válaszként erre: 36. - Lávli*)
szept. 19. 14:43
Komoly cégeknél előírják, hogy mi az elfogadható öltözködés. Oda be sem jut egy műmaca.
39. michelle.r (válaszként erre: 33. - Roxána)
szept. 19. 14:41
A kirívó öltözködésről most átnyergeltél a modernre. A kettő messze nem ugyanaz. Egy biztos, ma amikor élet-halál harcot vívnak a cégek, biztos hogy nem az alapján válogatnak, hogy kinek rövidebb a szoknyája, és pirosabb a rúzsa.
38. Lávli* (válaszként erre: 37. - Roxána)
szept. 19. 14:09
Nem tudom, annyira nem járok utcán. De ha ez a divat, és sok a követője, akkor az nagy baj. Főleg 40 felett, de fiatalabb korban is.
37. Roxána (válaszként erre: 36. - Lávli*)
szept. 19. 14:06
Akkor manapság nagyon sok "közönséges" nő megy az utcán,ráadásul ez a divat.
36. Lávli* (válaszként erre: 32. - Roxána)
szept. 19. 14:03

A rövid szoknyát megbámulják, főleg, ha jó a lába a nőnek.

Én is megnézem akár:))

De a " egy kifejezetten feltünően öltözött,alaposan kidekorált ,műkörömmel, póthajjal,nagyon magassarku cipőt viselő 40-es hölgy", amit írtál, szerintem a közönséges kategória egy titkárnői munkakörben. És szerintem a legtöbb férfi főnök szerint is. A nőiről meg nem is beszélve 😀

35. Roxána (válaszként erre: 34. - Gyöngy:))
szept. 19. 14:03
Ok...ez csak jó!
34. gyöngy:) (válaszként erre: 28. - Roxána)
szept. 19. 14:01
Én az első kategória vagyok, szerintem engem venne fel.
szept. 19. 14:01
A példámmal azt szerettem volna illusztrálni,hogy bizony sokszor a látványra mennek a férfiak,még ha Főnökök ,akkor is.Kevés "szolid" titkárnőt láttam és ezzel nem biztos ,hogy elitélem azokat akik modernül öltöznek,sminkelik magukat.Csak a mai valóságot írtam le.Persze lehet,hogy kevesebb ellenkezőjét láttam és azért írtam le ezeket.Ha a többség tényleg olyan,mint egy -két fórumtársam leirta,akkor azt csak üdvözölni lehet.
32. Roxána (válaszként erre: 31. - Lávli*)
szept. 19. 13:55
Üdv.nos...csak körül kell nézni az utcán és a munkahelyeken...mit tesz egy rövid szoknya?
31. Lávli* (válaszként erre: 28. - Roxána)
szept. 19. 13:53

Majdnem biztos vagyok benne, hogy nem az utóbbit.

Miért akarná koröhögtetni magát?

30. Amaunet (válaszként erre: 28. - Roxána)
szept. 19. 13:41

Szerintem az olyan főnök, aki a cégére, a partnereire, a későbbi találkozóira gondol (és nem a férfiagya kerül előtérbe) az a szolidabb hölgyet veszi fel.

Egy titkárnőnek/asszisztensnek tudni kell "eltűnni" is és nem előtérbe tolnia magát.

29. Amaunet (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 19. 13:37

Ha valaki nem tudja értelmezni a "jó megjelenés" kifejezést az ne jelentkezzen arra az állásra.


Főleg ne, ha az attraktív szó jelentésével sincs tisztában.:)


Egy képzett titkárnő/asszisztens ezekkel képben van.

szept. 19. 13:30
Sajnos gyakran ez a helyzet: vegyünk egy ápolt,jókülsejű,de nem agyon sminkelt,nem kirivóan öltözött 40-es hölgyet és vegyünk egy kifejezetten feltünően öltözött,alaposan kidekorált ,műkörömmel, póthajjal,nagyon magassarku cipőt viselő 40-es hölgyet.Feltételezzük,hogy mind a kettőnek felsőfoku végzettsége van ,magyarán megfelel a szakmai követelménynek.Vajon melyiket veszi fel a Főnök/férfi/? hm...többnyire az utóbbit...
27. Enissa (válaszként erre: 25. - Channa*)
szept. 19. 11:40

Nem jól gondolod Channa, több mint 10 éve itt vagyok, az összes fórumozótól nem hallottam annyi öntömjénezést, mint tőled egy szem magadtól, magadról.

Pedig hidd el, megismertem jópárat. Olyan tehetséggel, empátiával mondhatom, van aki olyan szépséggel is megáldott, hogy csak pillog az ember, de pont ők nem verik állandóan a mellüket...bezzeg ők, mert ők tudják magukról, elég ennyi nekik.

Nekem az a kép jön át rólad, hogy egy munkáscsalád gyermekeként születtél. Maximum elvégeztél egy középiskolát, a szüleid felnéztek rád, bezzeg te. A férjed is szerintem egyszerű munkás, aki szintén felnéz rád, hogy a feleségem 'irodista'. És egyáltalán nem azzal van a bajom, hogy ki mit tanul, mert sokszor egy 8 éltalánost végzett ember több intelligenciával van megáldva, mint egy egyetemet végzett.

Pont te osztod mindenkinek az észt, hogy bezzeg, ha munkanélküli és lecsúszik az az ő hibája, ha nem tud egy normális maszkot, szoknyát megvarrni az is hülye, mert bezzeg te is megtudod csinálni, hülye aki nem úgy viselkedik, ahogy te. bezzeg minek utazik, minek mászkál, miért nem otthon dolgozik?

Pont tőled nem hallottam még, hogy milyen nagyszerű ember szolgált ki, milyen kedves volt a nővér, milyen segítőkész volt a hivatalban valaki. Mindig mindenkiben a hibát látod, nézz már kicsit magadba!

Én elfogadom, hogy így látsz engem, annyit látsz, amennyit láttatatok magamból, amennyi átmegy neked, nekem nincs ezzel sem bajom.

26. Channa* (válaszként erre: 24. - Enissa)
szept. 19. 11:12

És ráadásul pillanatok alatt szét tudsz cseszni egy fórumot, mert neked mindenképp meg kell mondanod a tutit nekem, azaz mindenképp be kell szólnod nekem;)


Persze, én meg hülye vagyok mert belemegyek a baromságodba...

25. Channa* (válaszként erre: 24. - Enissa)
szept. 19. 11:10

Akkor te sem érted, amit én írok.


Egy olyan tanácsot adott, ami semmit nem adott volna ahhoz, hogy hogyan végzem a munkámat. Egy bankban voltam interjún, azaz nem a szépségiparban, így nem kötelező szépnek lennem, sem tökéletes alakúnak.

Nem, nem süllyedtem le a szintjére, de ha már ő kiemelt egy olyan külső hibámat, ami nem elrejthető és azt gondolta, hogy ő ezzel jó fej, akkor én is voltam olyan jófej, amilyen ő.


Nem tud mindenki sminkelni, és itt nem csak arra gondolok, hogy valaki béna, mint én, de van, ami többet rontana a helyzeten. Én pl. allergiás vagyok minden smink cuccra, és inkább vállalom a szem alatti karikáimat, minthogy sebes legyen az arcom.


A lényeg nálad mindig az én öntömjénezésem, amikor az érveid elfogynak. Ha valaki ezzel jön, akkor mindig arra gondolok, hogy az illető álszent módon sokkal többet képzel magáról, mint én magamról, csak azt gondolja, hogy a nagyképűsége nem jön át, ha másra mutogat.


Megnyugodhatsz! Valószínűleg nem csak az én véleményem az, hogy bár tőled távol áll az öntömjénezés, de elég nagyképű hozzászólásokat tudsz írni, ahhoz, hogy rád is így gondoljon az ember. Tudod, az őszinteség, amiért mindenki úgy oda van, de gyakorolni és viselni nem tudja. Te pont ez vagy.

24. Enissa (válaszként erre: 19. - Channa*)
szept. 19. 10:46

Nem a 1.2 cm-es vakolatra gondoltam, de lehet, ha éppen vörös az orrod, vagy kisebesedett, akkor előnyösebb egy takarósmink az interjú elejéig. Talán erre gondolt. Ha nem ez jött át számodra, akkor sem süllyedtem volna a szintjére.

Néha azért nem mer az ember még jótanácsot sem adni, mert a támadást látják benne, nem a segíteni akarást.

Nem tudom, ki és hogy van ezzel, szerintem nem kell állandóan hangoztatni, hogy nem buta...sőt maga a főnyeremény. Aki régebben ismer, túlzó már ez a sok-sok öntömjénezés. A válaszaid alapján úgyis átjön milyen vagy.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook