Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tippek a szüléshez fórum

Tippek a szüléshez (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

2008. ápr. 27. 08:12
Régebben valóban ez volt a rendszer, hogy nem szabad inni szülés közben. Szerencsére ez megváltozott és én tavaly pl. vittem magammal gyümölcslevet. A szülésznő mondta, hogy nyugodtan igyak, ha szomjas lennék. De nem kívántam, csak a tiszta vizet. Azt viszont szinte minden fájásnál kortyoltam. Úgy éreztem, hogy menten kiszáradok és ha nem ihattam volna, hát nem is tudom mi lett volna velem. Nagyon jól esett, szinte felüdültem minden kis kortynál.
2007. júl. 19. 15:52

Azért nem ihatnak a kismamák vajúdás közben nálunk sem, mert ha komplikáció lép fel és altatni kell császármetszés miatt, könnyen hányhat, aspirálhat.

Szerintem inkább dícsérni kellene az előrelátást, mint leszólni. Ugyanis vannak még olyan kórházak az országban, ahol nem természetes az, hogy érzéstelenítéssel csinálják meg a császárt. Nem azért, mert nem értenek hozzá, hanem azért, mert nincs elegendő anaesthesiás szakember.

2007. júl. 19. 15:28
Nekünk a szülésznők előre elmondták, hogy legyen nálam innivaló, mert a víz meleg, esetleg éhes lehetek, így csokit és szőlőcukrot is vigyek. Vittem mindent, ettem, ittam, a szőlőcukor pedig energiát adott. Persze apró kortyonként ittam, és ettem, hogy ne jöjjön ki felül. Nagy segítség volt.
2007. júl. 19. 15:24
Nekem azt mondták, azért nem jó inni szülés közben, mert akkor nagyobb az esély arra,hogy hányhatunk... én szerencsére nem, de nekem is nagyon kiszáradt a szám. Benedvesített gézlapot tehettem a számhoz, és vízzel kiöblíthettem a számat.Szülés után persze itatják az anyukákat-a fáradtság,folyadék-vérveszteség és a tejcsitermelés miatt is.
2006. aug. 31. 12:03
Kórházban én is szomjan haltam volna, ha a párom fusiban nem itat meg. Szülés után rettenetesen kiszáradtnak éreztem magam, ráadásul ujjnyi vastag slejmet kapartam ki a torkomból! Majd megfúltam.
2006. aug. 31. 11:22

A vajúdás közben én sem ihattam, de szerencsére ottvolt a férjem, aki nedves kendővel törölgette a számat. Az sokat segített.

A szülés után pedig a szülésznőm szinte öntötte belém a folyadékot.

5. tinendo (válaszként erre: 2. - Jucy)
2006. aug. 31. 10:51

Nem értem,h. miért nem ihattál?!

Igaz,h. a mi kórházunkban, ahol szültem sincsenek kedves orvosok és nővérkék, de a szülést követően egyből itattak.

2006. aug. 22. 01:58
szerintem a terhes anyuka érzi mi kel neki és mi lenne jo nem az orvos!!
3. Hoxa
2006. jún. 13. 12:31
Jucy ez mikor volt? És melyik kórház?
2. jucy
2006. jún. 13. 11:22
Nem volt hosszúsem a vajúdás,sem pedig a szülésem,Mindennel együtt 1 röpke óra,de én majdnem szomjanhaétam.Még a szülés után sem ihattam,csak miután letelt a két óra megfigyelés és betoltak a szobába.Mindemhol hallottam hogy igyál mert kell,de nekem nem engedték.
1. Hoxa
2006. jún. 5. 16:28
A legtöbb szakember egyetért abban, hogy a szülésre való felkészüléssel csökkenthetők a szüléssel szembeni szorongásos félelmek. Néhány jó tanácsot fogalmaztunk meg most, melyet a kismamák jól használhatnak a szülésnél.

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook