Ti minden nap főztök? (beszélgetős fórum)
Amíg dolgoztam és kevés időm volt, inkább a többnapos ünnepekre főzöttből készítettem annyit, hogy fagyóba berakva, kiadagolva majd hetek múlva még legyen egy-egy ebéd-vacsi. Leginkább pörköltfélék, vagy húsos káposzta, sült húsok, hasonlók kerültek be.
Amióta már nyugdíjas vagyok, időm lenne, de gazdaságosabb, ha már eleve 2 napra valót főzök, és akkor úgy lehet spórolni idővel-gázzal-mosogatással is! :)))
perszepityu! nem vagyok én szakácsnő!!!
de minden nap van főtt étel.
szerencsere nem kell foznom mindennap...
en is max 3x egy heten, neha annyiszor sem...
nincs is ra idom,es nincs is ra igeny ..alig vagyunk otthon
Igen, minden nap főztem és főzök is (bár már csak a "gyerekek" vannak).
Azért, hogy gyorsabban kész legyek esténként, ezért a bevásárlás utáni időre kellett egy kicsit többet szánnom.
Ha vettem bármit, azt úgy tettem el a mélyhűtőbe, hogy csak elő kelljen venni, azzal ne legyen már semmi teendő, csak bele az olajba, vagy a főzővízbe és kész.
A mosogatást is igyekeztem a minimálisra fogni (mert ez is sok időt vesz el), ezért pld. a rántásból jó pár hétre valót készítettem el egyszerre. Ez egy idő, egy edény. Amikor szükség volt rá, akkor csak egy kanállal kivettem. Ezzel is sok-sok percet nyertem.
Illetve a férjeitek ezt mennyire várja el (mármint a meleg ételt).
Dolgozó családanyákra gondolok elsősorban, akik este még meleg vacsorát készít.