Ti mennyitől vennétek fel szemüveget? (beszélgetés)
2-estől, 3-astól?
Látni érdemes. :)
Nekem nullás a lencsém, de cilinderes.
Tévézéshez, olvasáshoz, számítógépezéshez kell a szemüveg.
Amúgy nem hordom, de ha véletlenül rajtam marad csak ámulok, hogy milyen élesek is a kontúrok valójában.
Ez jó.
Látod, az okos, hogy van, megcsináltattad,de leveszed, ha úgy érzed.
(Valami nem passzol benne, ha zavar, mutasd meg optikusnak! Lehet, hogy kicsit deformálódott a keret. A jó szemüveg nem zavar. El is felejted, hogy rajtad van! :D )
Éppen ma hallottam, hogy a rágógumiban levő édesítőszer is okozhat fejfájást.
Azt megteheted, hogy megcsináltatod a szemüveget, és pár napon át kipróbálod, hogy szűnik-e a fejfájás.
Ha úgy döntesz, hogy mégsem hordod, akkor is jó lehet későbbre, ha mégis romlana a szemed.
A látszerészek szoktak jajgatni, hogy használt keretbe nehezebb a lencsét beletenni, de nekem sokszor volt már így "frissített" szemüvegem. Sosem volt vele baj, nem pattant el a keret.
Nem törvényszerű, hogy egész életedben folyamatosan romlik a szemed.
Nekem már tizenvalahány éve nem romlik tovább, pedig folyamatosan hordom a szemüvegem, anélkül nem látok, és ez jobban zavar, mint maga a szemüveg.
Olvasni jobban látok nélküle, bizonyos távolságból, de tervben van az olvasószemüveg.
Nooraah, a lányom is cilinderes rövidlátó. Egy időben nem hordott szemüveget, és rá kellett jönnie, hogy nem megfelelően takarít, nem volt nála rendes tisztaság. Akkor jött rá, amikor végre megcsináltattuk a szemüvegét.
Tényleg mindenkinél másképpen alakul a látás-romlás, de nem érdemes vakoskodni vagy folyton hunyorítani.
Én sem szerettem hordani eleinte, de vadidegenre vigyorogtam messziről az utcán, mert hasonlított a barátnőmre...szóval ez már ciki volt. Az se rossz, ha messzebbről látod, melyik busz közeledik, satöbbi...
Nekem onnantol fogva, hogy elkezdett romlani a szemem, evente rosszabb lett, de ez nem feltetlenul fugg ossze es nyilvanvaloan nem torvenyszeru, hogy masnal is igy legyen, csak megalapitottam.
De 2-nel megallt.
Ha ram hallgatsz, azt csinalsz, amit akarsz.
Viccet felreteve: ha nem hatraltat, mert latsz rendesen, akkor felesleges.
A szemüveg nem gyógyszer, hanem segédeszköz.
Nem gyógyítja a látást, hanem korrigálja a szem hibáját úgy, hogy láss.
Azért látni sem hátrány.
-1? Hát én annál már alig láttam valamit. :))
Nekem -1.25 van, állandó kontaktlencsém, és ha az nem, szemüveg mindenképpen kell, ha látni is akarok valamit.
Én is mínuszos vagyok, de nekem úgy változott, hogy eddig közelre nem kellett szemüveg, most meg már igen.
Pedig én is vártam, hogy majd gyengébb szemüveg is elég lesz...Már jó negyvenvalahány éve vagyok szemüveges.
További ajánlott fórumok:
- Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak?
- Hol érdemes szemüveget csináltatni?
- Milyen árban vannak a szemüvegek?
- Mi lehet a baj az új szemüvegemmel?
- Fényre sötétedő szemüveget vagy dioptriás napszemüveget érdemes venni?
- Milyen jó szemüvegek vannak, amik jók olvasáshoz és állandó használatra is?