Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket? fórum

Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket? (beszélgetés)

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
409. Pahet a vadász (válaszként erre: 406. - Bowie)
2012. aug. 31. 08:52
nagyon köszönöm! Mindenképpen ki akarom próbálni. ezek szerint ha jól számolom, kiflid lesz ennyi adalékból. Ha esetleg csak fel ennyit szeretnék kisütni egyszerre, a kész tésztát le lehet fagyasztani? vagy fel kell mindenképp használni?
408. 34c48a3825 (válaszként erre: 377. - Da33d8ee16)
2012. aug. 31. 08:50

Ne haragudj, de olyan butus dolgot írtál :)

Az összes, kereskedelmi forgalomban kaphat, csilli-villi tisztítószer meg állítólagos tisztálkodószer olyan mértékben van tele allergénekkel és mérgekkel, hogy csak na.

Én bőven megengedhetem magamnak, hogy azt vegyek, ami csak megtetszik, de eszem ágában sincs, mert nem vagyok hajlandó a gyerekeimet kitenni ennyi vegyszernek, méregnek és a környezetet sem vagyok hajlandó szennyezni, ráadásul vezessék meg a vegyszergyártók azt, aki olyan hülye, hogy elhiggye: a cillitbeng nélkül alacsony az önbecsülése :)

Egyféle, tiszta, tehát vegyszermentes szappant használ az egész család, aminek jellegzetessége, hogy nem teszi tönkre a bőrt, így nem kell még 10 féle vacakot használni, melyek szintén mérgek. Igaz, nem színes és szagos, de arra ott vannak a fürdőolajok vagy sók, ha valaki igényli.

Takarítás: konyhai fertőtlenítés, fürdőszobai vízkőoldás, fertőtlenítés, cseppmentesítés, felmosás, főzőlap megtisztítása: ecet. 20%-os ecet, egy spriccelős készségbe betéve, vízzel hígitva. Ecetszag elillan, ahogy a csilli szerek bűze is, az ecetsav úgy fertőtlenít, mint a klór, mindent pikk-pakk tisztít. Nálam enni lehet a padlóról, olyan tisztaság van.

Csak meguntam, hogy allergénekkel és mérgekkel meg vegyipari melléktermékekkel akarják tönkretenni a családom egészségét. Jól működő agymosás ez, a legtöbben elhiszik, hogy akkor menő háziasszonyok, ha tele vannak vegyszerekkel, színes, büdös flakonokban.

Kihangsúlyoznám, hogy nem vagyok bionáci, mert az ablakokat ablaktisztítóval tisztítom, ugyanis az kényelmesebb, mint az ecet. De másutt a házban nem az: nem kényelmesebb és nem hatékonyabb mást vásárolni. Így nem teszem :)

407. Pici Manócska (válaszként erre: 404. - 06718ca650)
2012. aug. 31. 08:45

én is ha netán rendelek valamit az az avonnból van...

de a sampon nekem is fontos én is korpás vagyok mint állat és csúnyán hullik a hajam...

ezért kell vennem erős kéntartalmú sampont az jó a korpára...

pl fodrászhoz is nagy ritkán megyek...3hónapja készülök pedig akihez járok 1500-ért megcsinálja...de ma megyek mert szörnyű a fejem és hétfőn így nem szívesen mennék suliba...

ruháimat turkálóba veszem és nem azért mert nincs pénzem újra csak szeretem az egyedi dolgokat és szeretem a turkálókat :D

na most már tényleg nyitott könyvek vagyunk.... :)

406. bowie (válaszként erre: 400. - Pahet a vadász)
2012. aug. 31. 08:40

Szia!

Én tejes kiflit szoktam, igazi puffancs hamburger zsemlét, és sima zsemlét.No meg kenyeret.

A tejes kifli:

60 dkg liszt

2, 5 dkg élesztő

1 csapott evőkanál só

1 evőkanál cukor

5 dkg olvadt vaj

4 dl tej

Az élesztőt a tej egy részében a cukorral felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, a tejet és a felfutott élesztőt. Gyúrjuk, dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.

Aztán a megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, minden cipót kör alakúra kinyújtunk, 4 felé vágjuk, kívülről befelé feltekerjük.

A sütőt 200 fokra előmelegíjük, addig a kiflik pihennek, a tetjüket pedig megkenjük tojással, tejjel vagy vízzel permetezzük ( a víztől ropogós héjú lesz, tojástól vagy tejtől pedig puha lesz a héja).

Kb 15 perc alatt megsül.

A hamburger zsemle:

[link]

Zsemlék:

[link]

Ez légkeveréses sütőben sül a recept szerint, de én soha nem abban sütöm. Gáztepsiben fél 5-ösön sütöttem, nálam az volt olyan 190 fok.

[link]

Ez is nagyon jó! Ennek van, hogy szórok a tetejére sajtot, és akkor sajtos zsemlém van.:))

405. Pici Manócska (válaszként erre: 389. - :unalom:)
2012. aug. 31. 08:37

nálunk pl létfontosság az internet...mivel párom webprogramozó és itthonról dolgozik egész nap..azon beszél a főnökével, az ügyfelekkel...és rengeteg ilyen vagy még akiknek kell...

persze csak egy alap 4000ft-os van egész hónapra mert drágábbat és jobbat mi se bírnánk már fizetni...

404. 06718ca650 (válaszként erre: 385. - Pici Manócska)
2012. aug. 31. 08:20
én 98-ért veszek 4 literes folyékony mosószert, ez is sokáig elég, lévén hogy nincs is annyi tiszta retek ruhánk. ha van akkor van mosópor, kis dobozos. öblítő ha avan amikor akciós a jobb is, akkor az, de most lorin. semmi bajom vele. a múltkör elmotyogta magamban hogy mi a x*rból van ez hogy egy liter 600 pénz, erre meghallotta az eladó és mondta hogy így is itt a legolcsóbb. nem értette a lényeget :)... én egyedül a samponra költök többet, korpás mindentől, így abból a H&S-t veszem. piperékre ha jut és éppen akció van rendelek az avonból, mert már nem kenném a szememre pl. a nagyon olcsó szemfestéket. bár valaki szerint az avon is gagyi. hát én már nem tudom, próba cseresznye mindennel. tusfürdőnél jobban szeretem a szappant, így abból kevés fogy, mert néha azért használom azt is. hát most már nyitott könyv mindenki előtt az életünk. :) ;)
2012. aug. 31. 08:19

Jó kérdés.

Most költöztettük a lányunkat B.P.-re albérletbe,ami havi 45 ezer, plusz még a kaja,bérlet.

A férjem 100(fő,és másodállás),én 110 körül keresünk.A fiunk velünk él,már dolgozik, eddig nem kértünk pénzt tőle, de most legalább egy 10 -es jó lenne.Nehéz 2 év lesz,az biztos...

402. 06718ca650 (válaszként erre: 389. - :unalom:)
2012. aug. 31. 08:11
jó ötletek, de azért nem fürödnék egymás után sosem, annyira nem mennék vissza az időben. :) a tisztítószerekkel egyetértek, én a 100as boltban találkozta először a mosószódával. tényleg jó. kajával, ruházkodással, szórakozással egyetértek, az elektronikával viszont nem. a hitelt okosan kell csinálni. :)
401. 06718ca650 (válaszként erre: 395. - 2a69f78972)
2012. aug. 31. 08:06
amikor már volt színes tv amerikában. ez csak úgy eszembe jut mindig a villamosításról. :)
2012. aug. 31. 07:56
valaki leírná azt a tuti sütőben süthető zsömle receptet, amit emlegettetek? csak mert nálunk a kenyér alig fogy.
399. bowie (válaszként erre: 395. - 2a69f78972)
2012. aug. 31. 07:51
Azt nem felejtjük el, nyilván, mint ahogy azt sem, hogy otthon maguknak termeltek mindent. No de az én nagymamám még 2008-ban is letette a nyugdíját, tulajdonképp egész a haláláig. És mégis olyanokat főzött meg sütött, hogy az valami csoda.
398. Gavrilo1 (válaszként erre: 396. - Image13)
2012. aug. 31. 06:40
Nálunk a csirkék kapják a főtt krumpli héjat- tojást adnak cserébe :-))
397. Gavrilo1 (válaszként erre: 367. - Da33d8ee16)
2012. aug. 31. 06:36
Én tisztítószerre, pipere cuccra 8 főre a felét sem költöm annak amint te kettőre havonta. És mindenünk megvan, sőt amit mosakodásra, szépségápolásra használunk az kifejezetten a drága kategóriába tartozik (bár nagyon -nagyon sokáig elég , mert koncentrátum)
396. image13
2012. aug. 31. 00:58
A mi szomszédaink félre teszik a krumpli héját,mert hónap végén azt sütik maguknak a sparhejten!És ez Pest megye!
395. 2a69f78972 (válaszként erre: 394. - Guruljka)
2012. aug. 31. 00:43

Persze a régi öregek idejében még villany sem volt, azért azt se felejtsük el!

1950-60-as években kezdődött el vidéken a villany bekötése.

2012. aug. 30. 23:33

Persze a régi öregek nagyon kevéssé vettek részt az elektronika fejlődésében, a mi nemzedékünk sokat költ telefonszámlára, netre, tévére....

Ami még nagyon megéri, a nagy adagok főzése és lefagyaztása. Kis lábas pörkölt helyett kettő-négy adaggal többet, kis adag főzelék helyett kétszeres adagot főzni érdemes, mert dupla adag megfőzése nem dupla energiát fogyaszt, hanem kevesebbet, és van mihez nyúlni, csak melegíteni kell.

Én régebben, ha nem siettem, jó nagy adag rántást csináltam, befőttesüvegben a hűtőben elállt, és egy-két kanálnyit vettem csak ki melegíteni. Gyors is volt, és a férjem is mert rántást csinálni...:D

2012. aug. 30. 23:28

Bizony,nagyon tudnak spórolni.

Anyum kipróbálta a csalánfőzeléket, azt mondja, nagyon jó, tejfölösen!

De Anyósom pl. a tejfölt keverte joghurttal a rakott dolgokba.

Ettünk mi is tojás nélküli galuskát pöri-szaftban! Az egyik csaj tojás nélkül süt palacsintát, valami mindig kerül bele a gyerkőcöknak..ha éppen nincs tojás.

Az óvoda is sokat segít, a nehezen élők számára a kedvezményes étkezések.

Ésszel kell persze vásárolni akkor, amikor megérjezik a várt pénz, mert saját tapasztalatom, hogy akkor hopp, és elég csak pár süti, egy olcsó, de még nélkülözhető valami...aztán meg jön a kopp a hó végén.

Én annak is nagyon örülök, hogy már a Volánnál is van a 30 napos bérlet, nem kell már a fizetés előtt megvenni a bérletet. A fiam BKV tanulóbérlettel jár, azt is hó közepe táján vesszük, akkor jön a pénzünk nagy része.

392. bowie (válaszként erre: 390. - Guruljka)
2012. aug. 30. 23:16

És igen, az alapkészlet...csomó fórum van tele azzal, hogy a pótlékot, fizut stb-t várják nagyon, mert éheznek, meg éhezik a gyerek. Komolyan megértem, és eskü a szívem szakad meg értük, és ilyenkor mindig odaírom, hogy amikor megkapja a pénzét, akkor csak egy kiló lisztet vegyen és dugjon el, meg egy százast, hogy hó végén majd tudjon élesztőt venni, megy egy tojást és már abból a hónap utolsó napjaiban nem kell éhezéstől tartani...merthát valami úgyis mindig van, ami váratlan kiadással jár. És nyilván, ez nem csak az emberek hibája, de ha már tudjuk, hogy ilyen sz.r világot élünk, akkor tudatosan várjuk már a hó végét...én szerintem, mert azzal, hogy nézik az éhező gyereküket, nem fogják hamarabb megkapni a pénzüket.

Hihetetlen, hogy a régi nagy öregek szinte a semmiből éltek, és mégis mindig volt minden. A nagymamám pl a saját nyugdíját mindig félrerakta, a teljeset, csak a papámét használták.

391. bowie (válaszként erre: 390. - Guruljka)
2012. aug. 30. 23:07

így van, tüzelőt mindig nyáron veszünk mi is.:)

Most nemrég akadtam rá egy szuperjó tisztítószer "receptre":

Az ecetet mindenki tudja milyen jó, de ezzel felturbózva csodákat művel tényleg!

Tehát kell hozzá egy spriccelős flakon, 2 dl ecet (amit mikróban meglangyosítunk), és 2 dl mosogatószer (ha koncentrátumot használ vki, akkor abból elég egy deci)..ezt összeöntjük, fölrázzuk a flakonban és a csempék, csaptelepek, kád, zuhanyzó befúj, otthagy 10-15 percre, majd lemos, és áttöröl. (én azért szivaccsal befújás után "átsikálom", de minden erőfeszítés nélkül és utána mosom le)..hát komolyan, a nagyapám 30 éves csempéje úgy csillog, mint új korában, és ezzel takarítottam le neki a régi gáztűzhelyét a nyári konyhában, amin szerintem jó sok éves dzsuva ott volt már, mert ő mindig csak áttörölte. Hát most ragyog, de szó szerint. És ki lehet számolni mennyibe kerül.:)

390. Guruljka (válaszként erre: 387. - Bowie)
2012. aug. 30. 22:47

Nagyon ügyesen vásárolsz!

Én lehet, követni is foglak, mert sokszor, ha nincs más, már az alapkészlet is kisegíti az embert. Bár mi csak másfelen vagyonk (kollégista a fiam), kisebb alap is elég. No meg kamrám sincsen, ahol elférne nagyobb mennyiség.

Én a fagyasztót húztam ki évekkel ezelőtt, alkalmanként tudok venni kilós vegyes zöldséget, zöldbabot, borsót...amíg főzni nem akarom, jobban járok, ha a bolt hűti.

Karácsonyra indukciós főzőlapot kértem a nagyobb családtól két éve, és minden izzót energiatakarékosra váltottam. És ebben a mai világban csökkent a villanyszámlám!!! Sütni is szoktam, de (szintén ajándékba) egy nagyobb grillsütőt szemeltem ki, amely a méreténél fogva energiatakarékos. Kívülre alig termel hőt, belefér a 29x39 centis tepsi, és mindent 20 fokkal kisebb hővel sütök, mert kicsi a belső légtér. Szintén energiatakarékos (nem is mondom, szintén ajándék) a mosógépem.

Amikor a lányom kezdett használni új mosógépet, 2000 Ft-tal csökkent a villanyszámlája csupán emiatt! Pedig ők öten vannak.

A tűzifára már félre tudtam tenni az idén, azt ugyanattól a családtól veszem évek óta, nagyon ztiszteasséges vállalkozók. Jön a tél, az sem mindegy, jó-e a tüzelő.

2012. aug. 30. 22:47

Nem tudom mi ez a zűrzavar a árakról...

Én sem vagyok milliomos,de ésszerűen kell mindenből gazdálkodni!

Pl internet nem létfontosság. Telefon sem az (régen szóban,levélben mindet megbeszéltünk)

Rezsikben is lehet spórolni.

Pl víz: térjük vissza 100 évvel ezelőtti tisztálkodásra! langyos víz-tusolás lavórban,vagy többen egyszerre egymás után.

Villany: nem kell éjszaka is fentmaradni.nem kell sokáig matatni mindennel. éjszakai fény tájékozódásra.

Gáz: nagy tételben főzni,lefagyasztani,előregondolt heti-havi menüvel megcsinálni.

Fűtés: nem kell lakásban 20-25-30 fok. elég bőven 18,azaz tizennyolc fok. tessék rendesen felöltözve járkálni,stb.

Lakásklíma: fölösleges. Elég helyette jó adag jég a lakásban. és azt újrafagyasztható. az is lehűt...

Vegyszerek: amit rendes boltban veszel az egy pazarlás. régen is voltak bevett jó tippek. www.zoldhaz.info oldalon is találhattok jó tippeket.

nekünk szerencsére van/volt 92 éves nagymami,aki ad/adott tippeket.

pl mosáshoz mosószóda,mosódió...folttisztításhoz is ott vannak jó praktikák.

megvásárolni a zoldbolt.hu oldalon lehet.

gyógyszerek: van ami jó,de inkább természetes anyagok jobban teszik a testnek.zöldboltok is adnak jó tippet. pl megfázáskor sok-sok folyadék (mézes tea),és iciripici alvás.

Ruházkodás: nem kell luxus,márkás öltözék. ne vegyétek sértésnek,de én véleményem nem ruha teszi emberé,hanem saját tulajdonságaik. legyetek kedvesebbek,mosolygósak és látjátok elnézik azt a szegényes rucit is.

néha ünneplőit lehet elővenni pl tárgyalásokra,menyegzőkre,stb.

hivatalba,ügyintézésekre minek csilivilli ruha,megtesz hétköznapi is.

étkezés: jól fontolva mindet olcsón be lehet úszni. akciókat nem nagyon érdemes venni,mert átverés az egész.Nem mind akciós,ami akciós. :-)

kajákban is lehet sokszinűség. pl krumplikban,kenyérben.

első nap megfőzöd egészben nagy tételben. ami maad,az másnap hasábburgonya,harmadnap krumplipüré,negyednap krumplisfasírt krumpliprüréből. kenyér: első nap jó,isteni puha kenyér.másnap épp kenhető kaja,harmadnap pirítóskenyér,bundáskenyér. Ami marad mehet zsemlemorzsába.semmi sem mehet veszendőbe!!!!

ásványvíz nagy blamázs. ugyanaz,mint a ivóvíz. otthoni szűrés is megteszi.

edénymosogatást azonnal kell végezni. főzés után gyorsan elmosni,csak forró víz megteszi. evés utáni edényzet hideg víz is megteszi. nem leszünk tőle bacilusok,hisz emberi test hozzászokik.

szórakozás: tömegrendezvényekre érdemes elmenni,de nem zeneire! hanem sport/kulturális/élményszerű kikapcsolódás! ott is lehet vinni otthonról kis kajákat,innivalókat. barátokat is lehet szerezni. XD

emberi társadalom: jól megválogatva mindenki egyenrangú,és megértőek lesznek. akkor semmi sem lehet rossz.

elektronika: nem kell mindet most azonnal egyből hitellel! semmi sem létfontos.érdemes mindig gyűjteni rá havi pl 2500ft-t félretéve (12 hónap alatt 30000Ft!)... vésztartalék mindig legyen.

LÉNYEG: MINDIG LEGYÜNK OPTIMISTÁK!ÉS REMÉNYKEDNI SZABAD! XD

388. bowie
2012. aug. 30. 22:42

JAH..ajánlom mindenki figyelmébe gribedli nevű felhasználó: Hogyan spóroljunk a háztartásban? című naplóját.

Én a mostani életszínvonalamat, életszemléletemet, stb tulajdonképp annak a naplónak köszönhetem.

A 170 ezer ftból rezsi és minden egyéb kifizetése után egy hónapban 40 ezer ft-ot meg lehet spórolni, úgy, hogy egyáltalán nem nélkülözünk, és nem presztizsből, de márkás cipő van a gyerek lábán, és ha beteg, akkor sem a kajából kell elvenni a gyógyszerre valót, sőt, ha a mosó vagy mosogatógépem bekrepál, akkor sem kell kétségbeesnem. De akinek esetleg arra van szüksége, vannak benne jó bejegyzések eladósodottság, extra hitelek esetére is..stb.

Szóval tényleg ajánlom mindenkinek azt a naplót, kis odafigyeléssel át lehet ültetni a saját háztartásunkba, saját szükségleteinkre ÉS igényeinkre.:)

387. bowie
2012. aug. 30. 22:32

Régebben utáltam, ma már a híve lettem a felhalmozásnak. Összeírtam mindent, amiből havonta több fogy el, egészen a liszttől kezdve a tonhalkonzervig..stb...tehát mindent mindent, ami havonta biztos, hogy előfordul nálunk. Emellé írtam még föl ilyen dolgokat, hogy pl villanykörte, tehát, olyanokat, amikből nem tartottunk itthon, de amikor hirtelen kellett, akkor az embernek hó vége vagy akármi más miatt..mintha a fogát húznák.:)

Na és ezekből a dolgokból egyszer bevásároltam, jó sokat. Tehát mondjuk, ha havi 10 kiló liszted fogy, akkor 15 kilót...ha havi öt tonhal konzervet nyitsz ki, akkor minimum 8at...öblítőt, mosószert, fogkrémet, tusfürdőt, csokit (nyugi, ez csak eleinte fog elfogyni, utána minden ott marad a polcon)..mindent ugyanígy.

Az ezutáni lépés igényel tudatosságot igazából. Tehát megvan ez az un. állandó lista, és amikor ezekből a dolgokból elveszel egy valamit, azt már szépen írod is föl az új listára. És én így pl hetente vásárolok be, épp csak azt, ami kell, amihez hozzányúltam. így igen, még hó végén is megengedhetem magamnak, hogy a gyerek kapjon egy játékot, vagy elmenjünk egy étterembe..megjegyzem, jelenleg olyan 170ezer ft-ot osztok be, hármónkra, hitelem ugyan nincsen, a rezsim olyan 60 ezer, de a fennmaradt 110-ből megvan szabva, hogy hány százalék van eltéve hosszútávú, hány rövidtávú célokra, és hány százalék jut mondjuk szórakozásra, és havonta mindig fix összeget teszek le vésztartaléknak.

Ennek a fajta beosztásnak és felhalmozásnak csak az eleje nehéz, olyan 6-8 hét alatt éri magát utol az ember, utána már egyre könnyebb. Jah, igen, nekem van gyümölcsös és zöldséges kertem, eléggé nagy, tehát nem a telkünkön, így nyáron el van téve télire a zöldségtől kezdve minden. És én nem locsolok! Hálistennek jó a föld is, de locsolni tényleg csak a legnagyobb szárazság idején locsolunk...idén nyáron kétszer locsoltam..és mégis gyönyörű a paprika, meg minden.

2012. aug. 30. 22:29

Én nagyon megszerettem a C..p boltból a saját márkájú folyékony mosószert, nagyon szépen mos. Másfél literes 480 Ft, átlagban 15-18 mosásra is elég. Öblítőt olcsót veszek, folyékony súrolót néha el lehet csípni (déem-ben) jót olcsón.

Fertőtlenítőt alig használok, megfelel a hypo, bár a WC-re meg szoktam venni a drága szert.Két felnőtt, egy kamasz felállásban is így várásoltam, most már csak én vagyok a felnőtt.

Egyre inkább áttérek tisztításnál a szódabikarbónára, és akár olcsó sampont is hajlandó vagyok használni, de a fogkrémen nem spórolok, csak a kedvelt Col..te krémet igyekszem olcsóbban megvenni.

385. Pici Manócska (válaszként erre: 373. - 06718ca650)
2012. aug. 30. 22:19

mi mindig Takarékos Biopont vesszük...

és jó mosópor és 6kiló volt múltkor 2.500ft...3hónapra elég jah igaz ketten vagyunk és hetente mosunk...

az öblítőt 210ft-éetrt veszem..Adrienn-t nagyon jó szerintem...

samponból veszek csak drágát mert orvosi kell abból 1hóra való 1000ft...

tusfürdő nekem jó a legegyszerűbb kamillás is..múltkor fél litereset vettem 200ft-ért...

de persze a fertőtlenítőknél a legolcsóbb is mit találtam 300ft..az két takarításra elég...

piperéket nem nagyon veszek...persze a női dolgokat a női bajra mindig a legjobbat veszem...

és én is szeretem a 100ft és euros boltokat...

384. bowie (válaszként erre: 377. - Da33d8ee16)
2012. aug. 30. 22:15

Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a drágább vegyszerek is ugyanolyan allergének, sőt...ahogy a háztartásodban élő baktériumok hozzászoknak egy egy fertőtlenítő vagy tisztítószerhez úgy válnak rájuk immunissá, majd létrejön egy un. szuperbaktérium, amit aztán egész egyszerűen nem tudsz kiírtani.:)

Hozzáteszem, én is a nagy ismert és drága márkák híve voltam...mára mindent magam készítek itthon. A folyékony szappantól kezdve, az általános tisztítószeren át a nedves popsitörlőig. És igen, még a kenyeret is itthon sütöm, zsemléket, péksütiket, lekvárokat, befőtteket, savanyúságokat..stb. Jóval olcsóbb, jóval egészségesebb, jóval környezettudatosabb.

Jah, a kenyérsütő gépet pedig azért unják meg sokan pár hónap után, mert abban próbálkoznak sütni, de sosem lesz az igazi. Viszont, ha abban csak dagasztja és keleszti az ember a tésztákat, majd utána sütőben süti ki, teljesen más lesz.

Ugyanannyi pénzből élünk, mint évekkel ezelőtt, pontosabban mostmár kevesebb pénzből, mert itthon vagyok, a 2. gyermekemet várom, de tudunk félretenni és sosincs nálunk hó vége már.

383. Pici Manócska (válaszként erre: 367. - Da33d8ee16)
2012. aug. 30. 22:13

hát akkor ti nem havi 130ezerbőll éltek meg...

én most nem írom le még egyszer de nekem párom itt már leírta(Arany Hal) hogy mi hogy osztunk be 130-140ezret gond és éhezés nélkül de ezt én is nagyon sokkalom...

382. 2a69f78972 (válaszként erre: 379. - A14deb9047)
2012. aug. 30. 21:16

Sajnos ez nálam nem működik!:)

Vidéken élek, ismernek és elengednek az áruval fizetés nélkül, "Majd behozod!" felkiáltással.

381. 06718ca650 (válaszként erre: 380. - Globus)
2012. aug. 30. 21:15
Zsóka az ász. :)
380. globus (válaszként erre: 379. - A14deb9047)
2012. aug. 30. 21:13
Na látod, ez magasan ver minden spórolási módszert!:D
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook